icon

Je kurz NIVAM ideálny pre školské asistentky?

21. jan 2025

Počula som o kurze nivam
Je to iba pre učiteľov?
Asi to nefunguje tak, že spravím kurz a môžem robiť asistentku v škole však?

emma2782
21. jan 2025

Konkrétne čo máš na mysli?
Kolegyňa si robí, ale to nie je kurz. Teraz je pomocná vychovávateľka, nemá nič čo by sa týkalo školstva, len SŠ úplne iného zamerania. Po 2 rokoch štúdia môže byť pedagogická asistentka.

autor
21. jan 2025

@emma2782 a či študuje?pomaturitne štúdium?

heln
21. jan 2025

nivam robi vela vzdelavani, treba trochu specifikovat otazku. robia aj pedagogicke doplnujuce studium.

autor
21. jan 2025

@heln nemam školu s pedagogickým zameraním.ak by som sa chcela robiť asistenku pottebujem si doplniť štúdium.počula som o nivam.len neviem čo to presne je...asi mne je lepšie si urobiť pomaturitné na pedagogickej strednej

evelyn246246
22. jan 2025

..to iste som riesila ja , kontaktovala som NIVAM a nie nestaci ..je potrebne "pedagogicke minimum"..teraz to ma trosku iny nazov ale hadam vies co myslim ..

autor
22. jan 2025

@evelyn246246 a pracuješ v škole?

heln
22. jan 2025

ou kej, mas len strednu skolu, alebo mas aj nejaku vysoku? nivam je byvale metodicko-pedagogicke centrum, ktore sa zameriava aj na vzdelavanie ucitelov a pedagogov celkovo. doplnujuce pedagogicke studium je pre vysokoskolsky vzdelanych ludi, min. 1. stupna, ktori nemaju pedagogicke zameranie, ale chcu ist do skolstva. treba si to proste vyguglit ake su poziadavky u nich na studium. na pedagogickeho asistenta neviem ake su poziadavky, viem ze na umb musel byt 1. stupen vs. treba si pozriet vyhlasku o kvalifikacnych predpokladoch pz, tam je, ak sa nemylim, aj to ze ake studium treba dorobit. ak mas len strednu skolu nepedagogickeho zamerania, tak by asi bolo lepsia ta stredna pedagogicka.

evelyn246246
22. jan 2025

..rozhodla som sa pracovat v inej sfere.. uz som nemala cas ani chut ist studovat kedze uz mam za sebou "par" skol ...podmienka je tam urobit si pedagogicke vzdelanie do 4 rokov ...ak mas chut a cas ..skus ..

autor
22. jan 2025

@heln mam aj vysoku Mgr. ale nepedagogicke zameranie

autor
22. jan 2025

@evelyn246246 práve dnes som stretla známu, ktorá chodí tam kde som mska záujem.ale je to dosť náročné.neviem.váham.

evelyn246246
22. jan 2025

.. ja som nesla aj koli tomu, ze ani vdaka studiu by som nemala to miesto iste ..tak lahke to nebude ale .. kto fakt chce tak to da ..uz je to na tebe ..

autor
22. jan 2025

@evelyn246246 na prihlášku mám ešte čas tak ešte sa rozhodnem.

kaktusik007
25. jan 2025

ak mas mgr --- sprav si dps na tvojej skole. ono sa to casto meni, ale toto budes mat take najschodnejsie.
@evelyn246246 mna zobrali bez akychkolvek skusenosti a pedagogickej skoly ;) ale teda ja som si prve dala prihlasku na specku a az potom ked ma tam prijali som si hladala pracu v skolstve ;)

evelyn246246
26. jan 2025

@kaktusik007 aj mna vzali bez pedag. skoly ci skusenosti ;) ale dalej som uz nezostala (rozumej odrobila som si cca pol roka) ..ako vravim, nemala som chut "ist dalej"..

kaktusik007
26. jan 2025

@evelyn246246 preco si to nechala tak?

autor
26. jan 2025

@kaktusik007 ale nebolo potrebné dorobiť si školu?viem, že niektoré školy vezmú do družiny, za asistentov alebo aj škôlky.ale je potrebné do 2 rokov začať robiť si školu.
rozmýšľala som ale z mojich štátnicových predmetov by som nemohka učiť.nemala by som uplatnenie.to už skôt tá stredná.len mi to príde dosť náročné.

kaktusik007
26. jan 2025

ved do 2 rokov zacni robit to dps a do 4 skonci. Naco chces nivam?

autor
26. jan 2025

@kaktusik007 dps na akej škole??ja som len chcela vedieť či aj nivam niečo také poskytuje.niekde som zachytila, že na asistentku nepotrebuješ ani dpš len stačí kurz.a ten kurz som myslela, že je na nivam...ale asi blbosť, potrebuješ normálne doplniť pedagogický smer.

kaktusik007
26. jan 2025

ano, nivam robi take nieco. Niekto spokojny je, niekto nie. Ja mat VS tak si spravim dps - a kde? no ved to musis vediet ty ze ktora uni ti je blizka ;)

autor
26. jan 2025

@kaktusik007 ale naco mi bude dps na vs ked predmety, ktore som skoncila na zakladnej alebo aj strednej neuplatnim..to radsej druha maturita na pedagogickej strednej

diaszoky
Včera o 06:46
@evelyn246246

..to iste som riesila ja , kontaktovala som NIVAM a nie nestaci ..je potrebne "pedagogicke minimum"..teraz to ma trosku iny nazov ale hadam vies co myslim ..

@evelyn246246 ak by PA na Nivam nestacilo pre koho by drzali ten kurz? Mne povedali, ze staci tak kde je pravda?