Je možné pokračovať v štúdiu počas materskej?
Ahojte, mám vysokú školu prvého stupňa, teda titul Bc. z ekonómie a manažmentu. Zvažujem ísť pokračovať v škole, napr počas materskej pretože sa bojím, že si po materskej nebudem schopná nájsť prácu s normálnym pracovným časom a platom. Myslite, že je to reálne popri dieťati? Zatiaľ neviem som síce vydatá, ale dieťa zatiaľ nemáme. Prípadne aký máte názor na jasle.
To závisí od konkrétneho dieťaťa, či budeš mať pri ňom čas. Ja mám doma našťastie pokojné dieťa, pri ktorom mám viac času. Nie je taká náročná. Takže keď spí, píšem pritom knihu :D A ak je tvoj manžel podpora, že chce tiež byť rodičom, tak sa to určite dá. Ak nie, bude to veľmi náročné, aj keď je dieťa pokojné. Čo sa týka jaslí, väčšina žien tu ťa ukameňuje, podľa veľa žien má dieťa byť s matkou do 5 rokov. Potom ísť do predškolskej triedy a do školy až. Ak je dieťa mentálne pripravené, podľa mňa kvalitné jasle sú prospešné pre jeho kognitívny aj emocionálny vývin.
Mala som spolužiačku 2týždne po bc štátniciach porodila, mgr odchodila denne na červený diplom takže určite sa to dá popri MD/RD. A môj názor na jasle - nemám nič proti.
A čo sa týka pracovného času drvivá väčšina matiek pracuje dokonca aj samoživiteliek takže určite sa dá nájsť práca.
Skôr by som sa bála, že problém nájsť prácu bude z dôvodu nedostatočnej prace nie ,,iba Bc”. Ale mala som bývalú kolegyňu, čo si robila externe VŠ popri materskej a práci zároveň (uctovnictvo)
To závisí od konkrétneho dieťaťa, či budeš mať pri ňom čas. Ja mám doma našťastie pokojné dieťa, pri ktorom mám viac času. Nie je taká náročná. Takže keď spí, píšem pritom knihu :D A ak je tvoj manžel podpora, že chce tiež byť rodičom, tak sa to určite dá. Ak nie, bude to veľmi náročné, aj keď je dieťa pokojné. Čo sa týka jaslí, väčšina žien tu ťa ukameňuje, podľa veľa žien má dieťa byť s matkou do 5 rokov. Potom ísť do predškolskej triedy a do školy až. Ak je dieťa mentálne pripravené, podľa mňa kvalitné jasle sú prospešné pre jeho kognitívny aj emocionálny vývin.
@anonym_9dfcc3 to som so všimla, že jasle sú niečo ako peklo pre niektoré matky 😂 čomu nie úplne rozumiem nakoľko veľa matiek (nechcem hádzať všetky do jedného vreca) jednoducho nedokáže venovať dieťaťu dennodenne toľko pozornosti, času na rôzne aktivity a rozvíjanie rôznych schopností keď sú na materskej povedzme tretí rok.. poznám väčšinu mamičiek, ktoré sú vyhoreté a prežívajú “zo dňa na deň”. Ja si naopak myslím, že jasle sú skvelým začiatkom pre dieťa, kolektív a aktivity mi prídu omnoho zaujímavejšie ako pozerať pol dňa YouTube kids 😁 nuž stretávam sa s názorom, že keď budem mať deti toto by som im neurobila
@sizfck zacala som studovat ked mal syn rok a pol. Ked sa nam narodilo druhe babo, prerusila som studium optimisticky najskor na rok, no vratila som sa az po troch. Bolo to narocne, no nelutujem. SOm rada, ze som sa na to dala popri malych detoch. My sme zial nemali ziadnu pomoc od rodiny, skolu som mala 200 km od domu a popri tom som este brigadovala, lebo sme potrebovali aj peniaze, nielen moje vzdelanie.
Ak mas rodicov, svokrovcov, skolu blizko, bude to o kus lahsie.
K jaslickam sa vyjadrit neviem, moji nechodili ani do skolky, vyhovovalo to nam rodicom a zjavne aj detom, ktorym to len prospelo (jeden je uz dospelak a dalsi velkaci)

@sizfck toto sa popri materskej podľa mňa bude dať v kľude externe študovať. Išla by som do toho.