Je možné študovať na VŠMU aj po tridsiatke?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je tu niekto (alebo poznáte niekoho) kto študoval na VŠMU aj neskôr ako hneď po strednej škole (vek okolo 30-35)? Ako mladšia som mala zlé vzorce a vydala som sa nesprávnou cestou a keďže by som sa chcela začať venovať herectvu tak hľadám možnosti. Keďže nikde neviem nájsť vekové obmedzenia na prijatie na VŠMU, tak možno sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť 🙂
Ďakujem krásne za každú radu, veľmi by sme mi pomohli.
Nie je vekove obmedzenie. Zalezi co predvedies a koho poznas v komisii
@lilianka28 ďakujem 🙂
@babsi129 To, že v komisii nikoho nepoznáš, neznamená že ťa nemôžu prijať.
Osobne poznám takého, čo ho prijali bez akejkoľvek protekcie. Síce až na 2x, ale prijali. A to s ním boli na skúškach aj takí, čo už aj 4 - 5 x sa pokúšali dostať na školu. Pokiaľ to naozaj chceš, musíš skúšať a ísť za svojim snom.
Tak prijímačky sú naozaj náročné a vyčerpávajúce, v poslednom kole dosť aj na psychiku. Záleží aj kto bude v komisii, a komu sa bude tvoj výkon páčiť. Lebo 100 ľudí, 100 chutí.
Nie je vekove obmedzenie. Zalezi co predvedies a koho poznas v komisii
@kiki68 Ahoj, vsimla som si tuto diskusiu o studiu herectva na VSMU, chcem sa opytat ako vies ze to nie je obmedzene vekom? Ide o to ze ja som vzdy snivala o tom ze budem robit moderatorku ale zistila som ze aj herectvo by ma bavilo, myslim ze mam potencial nakolko cely zivot robim vsade sou, rada zabavam ludi, som ukecana, za kazdu srandu a velmi lutujem ze v mladosti som nesla radsej na herectvo na VSMU ale isla som studovat marketingovu komunikaciu..Mam uz 38 rokov takze pre mna je uz asi fakt neskoro:( Co si o tom myslite ludia? poznate niekoho koho prijali na herectvo v takomto starom veku? Velmi by ma to bavilo ale uz je asi naozaj pre mna neskoro;(
pozrite na prijimacky ist mozete. su trojkolove. pokojne si tuto info overte telefonatom na studijne oddelenie DF. oni vas nemozu diskriminovat na zaklade veku. stava,sa,ze starsi ludia su prijati na reziu pripadne na divadelnu vedu ci divadelny manazment. na herectvo takych nepoznam.. to studium herectva je s rodinnym zivotom nesklbitelne. skusky neskoro do noci aj pocas vikendov
@kiki68 Ahoj, vsimla som si tuto diskusiu o studiu herectva na VSMU, chcem sa opytat ako vies ze to nie je obmedzene vekom? Ide o to ze ja som vzdy snivala o tom ze budem robit moderatorku ale zistila som ze aj herectvo by ma bavilo, myslim ze mam potencial nakolko cely zivot robim vsade sou, rada zabavam ludi, som ukecana, za kazdu srandu a velmi lutujem ze v mladosti som nesla radsej na herectvo na VSMU ale isla som studovat marketingovu komunikaciu..Mam uz 38 rokov takze pre mna je uz asi fakt neskoro:( Co si o tom myslite ludia? poznate niekoho koho prijali na herectvo v takomto starom veku? Velmi by ma to bavilo ale uz je asi naozaj pre mna neskoro;(
@zuzankaaa87 standardne mozu talentovky zabrat par rokov casu, nemusia prijat na prvy/ druhy raz. Poznam ludi, co 5 rokov skusali dokolecka. Je to rozne, skusit to mozes a aj by som to skusila. Preco aj nie.
pozrite na prijimacky ist mozete. su trojkolove. pokojne si tuto info overte telefonatom na studijne oddelenie DF. oni vas nemozu diskriminovat na zaklade veku. stava,sa,ze starsi ludia su prijati na reziu pripadne na divadelnu vedu ci divadelny manazment. na herectvo takych nepoznam.. to studium herectva je s rodinnym zivotom nesklbitelne. skusky neskoro do noci aj pocas vikendov
@juliet86 mozno uz ma pani velke deti/ ziadne deti. Toto nevieme. Celkovo umenie a deti nejdu dokopy. To vsetci vieme, ze dieta he tam vzdy prekazka v kariere.
@juliet86 mozno uz ma pani velke deti/ ziadne deti. Toto nevieme. Celkovo umenie a deti nejdu dokopy. To vsetci vieme, ze dieta he tam vzdy prekazka v kariere.
juliet86 nemam deti🙂 som single.. Boze ako to znie hrozne ze “pani” pritom ja som stale duchom 20 rocna🤣ale chapem nemozte vediet🙂 No ono rovno keby ma aj zobrali skoncila by som ako 44 rocna keby idem v 39 rokoch a potom je uz podla mna male alebo ziadne % ze by som sa uchytila ako herecka, lebo hercov chcu mladych co maju 24 -25 rokov ak su absolventi, ano potrebuju aj starych hercov jasne ale to si skor myslim ze daju prednost tym starsim hercom ktori uz v tom veku maju 20 rocne skusenosti a nie ze obsadia absolventa ktory ma 44 rokov:(
juliet86 nemam deti🙂 som single.. Boze ako to znie hrozne ze “pani” pritom ja som stale duchom 20 rocna🤣ale chapem nemozte vediet🙂 No ono rovno keby ma aj zobrali skoncila by som ako 44 rocna keby idem v 39 rokoch a potom je uz podla mna male alebo ziadne % ze by som sa uchytila ako herecka, lebo hercov chcu mladych co maju 24 -25 rokov ak su absolventi, ano potrebuju aj starych hercov jasne ale to si skor myslim ze daju prednost tym starsim hercom ktori uz v tom veku maju 20 rocne skusenosti a nie ze obsadia absolventa ktory ma 44 rokov:(
@zuzankaaa87 pozri. existuju ludia co robia herecku pripravu. aj pripravu na prijimacky. treba si precitat vela divadelnych hier naucit sa naspamat vela monologov a dialogov plus vlastne vybery. uvaha. basen. pohybova etuda. piesen. ak by si to chcela skusit v tomto roku najvyssi cas zacat s pripravou

@babsi129 Myslím, že nie je vekové obmedzenie. Na herectve síce nikoho takého nepoznám, ale VŠMU konkrétne na réžiu poznám čo prijali, tak mala okolo 30-ky.