icon

Je možné študovať psychológiu externe na UPJŠ?

emanale
3. jan 2026

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa na UPJŠ dá študovať externe napr. psychológia? Pozerala som sa na ich stránku a nič moc som nenašla no je možné, že sa v tom len nevyznám :D

Taktiež je niekto kto študoval počas toho ako chodil pravidelne do práce? Aké je to? Dá sa to zvládnuť?

anonym_b00d6a
3. jan 2026

psychologia sa neda externe https://studijne-programy.upjs.sk/fakulta/FF?pr...
musis si vzdy kliknut na konkretnu fakultu a tam mas info, co sa da/nedá externe

emanale
autor
3. jan 2026
@anonym_b00d6a

psychologia sa neda externe https://studijne-programy.upjs.sk/fakulta/FF?pr...
musis si vzdy kliknut na konkretnu fakultu a tam mas info, co sa da/nedá externe

@anonym_b00d6a v poriadku dakujem 🙂

melanta
3. jan 2026
@emanale

@anonym_b00d6a v poriadku dakujem 🙂

@emanale externe vieš psychológiu študovať na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave a v Bratislave na Paneurópskej vysokej škole.

anonym_d9fbd9
Včera o 15:43

Aj na TRUNI v Trnave - na oboch skolach v TT je externa psychologia.

Ja studujem na UCM popri praci a malo toho veru nie je. Vela predmetov v kazdom semestri a na kazdy mas seminarky, prezentacie atd. a uciva je dost. Nie je to “tazsie gymnazium”, ako sa tu pred casom pisalo, mas co robit. A inak skola je zamerana velmi metodologicky, cize viac do vyskumu - inak by sa to nedalo externe, nedostali by akreditaciu. To len ako varovanie, lebo mnoho ludi je neprijemne prekvapenych, ked toto pocas studia zisti. Proste ucis sa skor ako vytvarat dotazniky, vzorce, postupy, statistiku a standardizaciu. nie zrovna robit diagnostiku, ako si kazdy predstavuje.

emanale
autor
Dnes o 11:28
@anonym_d9fbd9

Ja studujem na UCM popri praci a malo toho veru nie je. Vela predmetov v kazdom semestri a na kazdy mas seminarky, prezentacie atd. a uciva je dost. Nie je to “tazsie gymnazium”, ako sa tu pred casom pisalo, mas co robit. A inak skola je zamerana velmi metodologicky, cize viac do vyskumu - inak by sa to nedalo externe, nedostali by akreditaciu. To len ako varovanie, lebo mnoho ludi je neprijemne prekvapenych, ked toto pocas studia zisti. Proste ucis sa skor ako vytvarat dotazniky, vzorce, postupy, statistiku a standardizaciu. nie zrovna robit diagnostiku, ako si kazdy predstavuje.

@anonym_d9fbd9 myslim si ze vyskum a taketo veci by ma bavili, v matematike som slabsia ale vzdy som sa vedela doucit a nakoniec pochopit. mam len ten problem, ze mam na vyber pedagogiku alebo psychologiu a momentalne mi k zivotnej ceste viacej pasuje pedagogika s tym ze by som sa hned po Bc vedela zamestnat a zarabat si svoje. Viem ze ak budem robit v druzine/skolke mam viacej volneho casu a su tam aj tie prazdniny (dovolenky) ktore viem vyuzit. Psychologiu odkladam hlavne preto lebo mam pocit ze sa poriadne po Bc. nezamestnam a treba mi az Mgr na poriadnu pracu, no velmi ma to taha az nato neviem prestat mysliet :,) viem ze externe to je drahsie ale ak by ma to stale tahalo aj po tej pedagogike som schopna to skusit hocijako.

emanale
autor
Dnes o 11:31
@anonym_d9fbd9

@anonym_d9fbd9 a urcite si viem predstavit ze to nie je ako vo filme ale riadne ucenie sa ale myslim si ze ak ma to bude bavit a najdem sa v tom tak to zvladnem len to ze jedina moznost je to externe vyucovanie a toho moc na slovensku nie je

anonym_d9fbd9
Dnes o 14:08
@emanale

@anonym_d9fbd9 a urcite si viem predstavit ze to nie je ako vo filme ale riadne ucenie sa ale myslim si ze ak ma to bude bavit a najdem sa v tom tak to zvladnem len to ze jedina moznost je to externe vyucovanie a toho moc na slovensku nie je

@emanale ja to spominam len za to, lebo vela spoluziakov nam odpadlo presne z toho dovodu, ze necakali take mnozstvo “vyskumnych” predmetov a defacto nic prakticke, plus ano, ako pises, nieco s tym mozes robit az po 5 rokoch, skor nie a aj po tych 5 je to nic moc, lebo bez vycvikov atd. len bojujes o statne miesta, ktorych az tolko nie je a absolventov je vela. Vycviky su na dlhe roky a vela penazi, cize treba toho velmi vela obetovat predtym nez clovek vobec zacne. Ja som si to zvolila aj tak, lebo nic ine ma nebavi az tak velmi ako toto a mam na to financnu rezervu i plan - pripravujem sa na to uz dlho, cize ratam aj s financne slabym obdobim po skole i nakladmi na vycviky, ktore sa pohybuju v mnoho tisicoch. Drzim palce 🙂

emanale
autor
Dnes o 16:16
@anonym_d9fbd9

@emanale ja to spominam len za to, lebo vela spoluziakov nam odpadlo presne z toho dovodu, ze necakali take mnozstvo “vyskumnych” predmetov a defacto nic prakticke, plus ano, ako pises, nieco s tym mozes robit az po 5 rokoch, skor nie a aj po tych 5 je to nic moc, lebo bez vycvikov atd. len bojujes o statne miesta, ktorych az tolko nie je a absolventov je vela. Vycviky su na dlhe roky a vela penazi, cize treba toho velmi vela obetovat predtym nez clovek vobec zacne. Ja som si to zvolila aj tak, lebo nic ine ma nebavi az tak velmi ako toto a mam na to financnu rezervu i plan - pripravujem sa na to uz dlho, cize ratam aj s financne slabym obdobim po skole i nakladmi na vycviky, ktore sa pohybuju v mnoho tisicoch. Drzim palce 🙂

@anonym_d9fbd9 ano ja si preto vyberam pedagogiku aby som sa vedela sama financne podporit a stale robit s ludmi plus mam cas sa este rozhodnut ci sa do toho dam alebo ostanem s mozno mensou vyplatou ale menej stresom :Dd Dakujem drzim vam palce