Je možné zvládnuť externé štúdium fyzioterapie?
Zdravím, tu na fóre som nenašiel nič čo by mi zodpovedalo otázky, tak zakladám tému. Chcem sa spýtať Vás ktorí máte priamu skúsenosť s týmyto odbormi Fyzioterapeut/Radiologicky technik externe, s tým že ste mali vyštudovanu strednú školu z úplne ineho odboru ako zdravotnícky smer ? dalo sa to zvládnuť ? ďakujem za odpovede
Fizio neviem, ja som studovala, velmi davno RTG laborat,latinu som mala na strednej, SVS terajsie gymnazium a potom na nadstavbe na zdravotke este 2 rocne studium RTG laborant,Tam musis ovladat anatomiu ako na medecine..lebo co mas ake vysetrenie urobit,,nadiktuje Mudr--Trebars pisem priklad od mudr,, pride pacient s liskjom,TRG clavikuly, to,jest ..clavicula klucna kost. a vela takych drobnosti v latine Bezne napr RTG pravy palec,,zvykli v slovencine.Co sa tyka chrbtice Hrudna, teda nanapisali horna ale thorakalanna, v skratke ...TH,, LS to je driekova , c teda cervikalna ,to je krcna,, atd
Latinčina je najmenej….bc dom študovala denne, mgr popri práci externe…ja som išla z gympla, čiže mala som všeobecný prehľad-biológia, biochémia, biofyzika s ľahké to nebolo…záleží, akú strednú máš, na bc som mala spolužiakov aj osobitných stredných škôl…ak mal niekto strednú typu kozmetička, čašníčka a pod, tak nebol zvyknutý na množstvo učiva tak ako na gympli

@jozefvch bude ta učiť nás známy🙂ak si vyberieš fyzioterapiu.Ja si myslím, že ti, čo majú strednú zdravotnú budú mať veľký náskok, ale určite nie je nič stratené.