icon

Je možné zvládnuť externé štúdium fyzioterapie?

jozefvch
31. jan 2025

Zdravím, tu na fóre som nenašiel nič čo by mi zodpovedalo otázky, tak zakladám tému. Chcem sa spýtať Vás ktorí máte priamu skúsenosť s týmyto odbormi Fyzioterapeut/Radiologicky technik externe, s tým že ste mali vyštudovanu strednú školu z úplne ineho odboru ako zdravotnícky smer ? dalo sa to zvládnuť ? ďakujem za odpovede

luccija
31. jan 2025

@jozefvch bude ta učiť nás známy🙂ak si vyberieš fyzioterapiu.Ja si myslím, že ti, čo majú strednú zdravotnú budú mať veľký náskok, ale určite nie je nič stratené.

vorkola
31. jan 2025

@jozefvch Ano,da sa to, ale dolezita tam bude dobre ovladanie latinciny, Jazyk sa mozes uz zacat ucit,ja som mala na strednej latincinu povinne ,a uz potom mi na nadstavbe radiolog.nerobilo problemy. Najviac ti pomoze prax.,ale latina nevhnutna

jozefvch
autor
1. feb 2025

@vorkola myslíš latinčinu ? pozeral som predmety je tam aj anglicky/nemecký jazyk povine volitelny predmet. a čo sa týka iných predmetov tak med to lízať nebude isto. ja som chcel po pri práci skúsiť. Oslovili ma oba smery ale asi mi je máličko bližšie fyzioterapia

jozefvch
autor
1. feb 2025

@luccija toho sa obávam nechcem sa podcenovať ako hlúpy niesom, dokážem sa naučiť, len napríklad anatómia človeka to neviem, ja som toto neštudoval. a to je jeden predmet čo ma len tak napadol že neovládam

evam84
2. mar 2025

@vorkola Ako časovo je náročné externé štúdium fyzio? Koľko dní v týždni je treba tam byť prítomný? Ďakujem.

vorkola
3. mar 2025

Fizio neviem, ja som studovala, velmi davno RTG laborat,latinu som mala na strednej, SVS terajsie gymnazium a potom na nadstavbe na zdravotke este 2 rocne studium RTG laborant,Tam musis ovladat anatomiu ako na medecine..lebo co mas ake vysetrenie urobit,,nadiktuje Mudr--Trebars pisem priklad od mudr,, pride pacient s liskjom,TRG clavikuly, to,jest ..clavicula klucna kost. a vela takych drobnosti v latine Bezne napr RTG pravy palec,,zvykli v slovencine.Co sa tyka chrbtice Hrudna, teda nanapisali horna ale thorakalanna, v skratke ...TH,, LS to je driekova , c teda cervikalna ,to je krcna,, atd

norbi2501
29. júl 2025

@jozefvch nvm s tou latinou ako tu strasia, ked som si robil fitness kurz trenera druheho stupna cca 2,5 mesiaca a potom skusky o mesiac po skonceni museli sme sa naucit vsetky kosti latinsky aj svaly, za 3 tyzdne som to recitoval, takze nvm co tu niektori strasia latinou

milhaus
29. nov 2025
@evam84

@vorkola Ako časovo je náročné externé štúdium fyzio? Koľko dní v týždni je treba tam byť prítomný? Ďakujem.

@evam84 rozdelia Vas do skupin. Skola pise piatok, sobota no nie vzdy ide Vasa skupina a niekedy vsetci

anonym_87a7bf
29. nov 2025

Latinčina je najmenej….bc dom študovala denne, mgr popri práci externe…ja som išla z gympla, čiže mala som všeobecný prehľad-biológia, biochémia, biofyzika s ľahké to nebolo…záleží, akú strednú máš, na bc som mala spolužiakov aj osobitných stredných škôl…ak mal niekto strednú typu kozmetička, čašníčka a pod, tak nebol zvyknutý na množstvo učiva tak ako na gympli