Je na štúdium zubárstva lepšia zdravotná škola?
Dobry deň, som aktuálne deviatacka na základnej škole, dala som si prihlášky na gymnázium a zdravotku - zubný asistent, chcem byť v budúcnosti zubarkou a chcela by som radu, ak tu niekto taký je, že či mi bude stačiť tá zdravotka na výšku potom. Na gymnázium moc ísť nechcem lebo to je nezáživné a vraj to je taká druha základná skola..
skusky su z biologie, chemie a v cechach aj fyziky gymnazialneho uciva
Na 100% radšej gymnázium, na VŠ ťa pripraví oveľa lepšie, nielen na prijímačky, ale "naučíš sa aj učiť sa" - to je na medicíne veľmi dôležité
@estepptie gympel máš lepší zdravotka ťa na zubarinu vôbec nepripraví
Trošku neskoro si nad tým začala rozmýšľať 🤔 nie je nikde vylúčené, že z odbornej školy sa nemôžeš dostať na výšku, no bude to oveľa ťažšie ako z gympla.
Moja spolužiačka so zdravotky je ORL lekarka.
@estepptie gymnazium jednoznacne
Mam vystudovane vseobecne lekarstvo a z rocnika sommpoznala vsetkych zubarov, kazdy siel z gymnazia
@monsterablue ďakujem moc!🙏🏻
@estepptie
a je tam ťažké sa učiť? lebo ja mám problém, že sa neviem ponoriť do učenia, nepytam sa skôr či je ťažké učivo, ale či je veľa toho učiva.
Čiže chceš ísť na strednú zdravotnícku preto, lebo je tam menej učenia ako na gymli? Ak áno, potom zubarinu nedáš. Pretože zubarina je niekoľkonásobne náročnejšia ako gympel. A ten je niekoľkonásobne náročnejší ako stredná zdravotnícka. Takže ak chceš byť zubár, nehľadaj už teraz ľahšie cestičky. Choď na gympel, zameraj sa na to, aby si si našla spôsob, ako sa do toho učenia ponoriť. Pretože ak sa teraz vydáš ľaahšou cestou, aby si mala menej učiva, dobehne ťa to na zubarine, ak sa tam vôbec dostaneš. Gymnázium ťa naučí resp. dotlačí ťa do toho, aby si sa naučila to väčšie množstvo učiva zvládať. Takže nerieš strednú zdravotnú, zatni sa a pokús sa dostať na gymnázium. Držím palce.

stredna zdravotnicka ta sice pripravi prakticky, ale bez doucovania z chemie a biologie to bude tazke. Gymnazium by bola lepsia volba.