icon

Je na štúdium zubárstva lepšia zdravotná škola?

estepptie
23. mar 2025

Dobry deň, som aktuálne deviatacka na základnej škole, dala som si prihlášky na gymnázium a zdravotku - zubný asistent, chcem byť v budúcnosti zubarkou a chcela by som radu, ak tu niekto taký je, že či mi bude stačiť tá zdravotka na výšku potom. Na gymnázium moc ísť nechcem lebo to je nezáživné a vraj to je taká druha základná skola..

zuzana76
23. mar 2025

stredna zdravotnicka ta sice pripravi prakticky, ale bez doucovania z chemie a biologie to bude tazke. Gymnazium by bola lepsia volba.

zuzana76
23. mar 2025

skusky su z biologie, chemie a v cechach aj fyziky gymnazialneho uciva

huginko
23. mar 2025

@estepptie gymnázium nie je žiadna druhá základná škola. Kto ti povedal takú hlúposť? Určite gympel, pre vysokú škola naj príprava

patka06
23. mar 2025

Na 100% radšej gymnázium, na VŠ ťa pripraví oveľa lepšie, nielen na prijímačky, ale "naučíš sa aj učiť sa" - to je na medicíne veľmi dôležité

pikachu999
23. mar 2025

@estepptie gympel máš lepší zdravotka ťa na zubarinu vôbec nepripraví

zuzana76
23. mar 2025

@huginko asi myslela, ze vseobecnovzdelavacia ako ZS, pokracuje sa v tych istych predmetoch dalej.

papi30
23. mar 2025

Trošku neskoro si nad tým začala rozmýšľať 🤔 nie je nikde vylúčené, že z odbornej školy sa nemôžeš dostať na výšku, no bude to oveľa ťažšie ako z gympla.

panonia
23. mar 2025

Moja spolužiačka so zdravotky je ORL lekarka.

estepptie
autor
23. mar 2025

@huginko mám na gympli viac kamosiek a vraj základná druha 🙈 a dakujem moc

estepptie
autor
23. mar 2025

@papi30 rozmýšľam nad tým už mesiace, preto som si dala obidve, len neviem ktorá z toho 🙈

estepptie
autor
23. mar 2025

@patka06 ďakujem veľmi pekne 🙏🏻

estepptie
autor
23. mar 2025

@zuzana76 ďakujem 😊

huginko
23. mar 2025

@estepptie no neviem. Mam gympel a aj syn chodí, veru nie je

estepptie
autor
23. mar 2025

@huginko a je tam ťažké sa učiť? lebo ja mám problém, že sa neviem ponoriť do učenia, nepytam sa skôr či je ťažké učivo, ale či je veľa toho učiva.

huginko
23. mar 2025

@estepptie no, každý je iný. Za mňa a syna pohoda. Na vysokej sa ale učiť musíš, zvlášť zubárina ľahká nie je... Ak vezmú na gympel, určite to dáš, držím palce

estepptie
autor
23. mar 2025

@huginko ďakujem veľmi pekne🙏🏻😊

taktotedanie
23. mar 2025

@estepptie gymnazium jednoznacne
Mam vystudovane vseobecne lekarstvo a z rocnika sommpoznala vsetkych zubarov, kazdy siel z gymnazia

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
estepptie
autor
24. mar 2025

@monsterablue ďakujem moc!🙏🏻

melanta
24. mar 2025

@estepptie
a je tam ťažké sa učiť? lebo ja mám problém, že sa neviem ponoriť do učenia, nepytam sa skôr či je ťažké učivo, ale či je veľa toho učiva.

Čiže chceš ísť na strednú zdravotnícku preto, lebo je tam menej učenia ako na gymli? Ak áno, potom zubarinu nedáš. Pretože zubarina je niekoľkonásobne náročnejšia ako gympel. A ten je niekoľkonásobne náročnejší ako stredná zdravotnícka. Takže ak chceš byť zubár, nehľadaj už teraz ľahšie cestičky. Choď na gympel, zameraj sa na to, aby si si našla spôsob, ako sa do toho učenia ponoriť. Pretože ak sa teraz vydáš ľaahšou cestou, aby si mala menej učiva, dobehne ťa to na zubarine, ak sa tam vôbec dostaneš. Gymnázium ťa naučí resp. dotlačí ťa do toho, aby si sa naučila to väčšie množstvo učiva zvládať. Takže nerieš strednú zdravotnú, zatni sa a pokús sa dostať na gymnázium. Držím palce.

estepptie
autor
24. mar 2025

@melanta ďakujem veľmi pekne!🙏🏻 a je to rovnako aj na bilingvalnom? lebo dala som si bilingvalny, pretože niečo čo mi fakt nejde je matika a na matematickom by som sa doslova trápila viac ako na bilingvalnom 🥲 lebo niekto mi hovoril, že z bilingvalneho sa nedostanem😩

melanta
24. mar 2025

@estepptie menej matematiky na bilingválnom gymnáziu ti na medicínu nebude chýbať, tá je podstatná na iné univezity.