icon

Je naozaj SPU v Nitre kvalitná univerzita?

4. sep 2025

Ahojte. Zaujíma ma, aký máte názor na SPU v Nitre? Je to podľa vás kvalitná univerzita alebo jedna z tých slabších? Konkrétne ma zaujíma Fakulta biotechnológie a potravinárstva. A odbory, ktoré zvažujem sú Aplikovaná biológia a Bezpečnosť a kontrola potravín… Dá sa z tohto uplatniť vôbec?
Ďakujem za názory, skúsenosti.

nevenka
4. sep 2025

@anonym_autor ak chces, napis mi, len nemam vela casu, ale skusim Ti napisat.

anonym_5a9ed8
4. sep 2025

Podľa mňa univerzita a výučba kvalitná, ale uplatnenie mizerné.

sisska96
4. sep 2025

Je. Ja sa nesťažujem

anonym_adcba2
4. sep 2025
@anonym_5a9ed8

Podľa mňa univerzita a výučba kvalitná, ale uplatnenie mizerné.

@anonym_5a9ed8 mizerné? Vieš koľko agronómov dnes hľadajú družstvá? Je to sakra žiadaná pozícia. A dobre platená. Ale ťažká.

anonym_5a9ed8
4. sep 2025
@anonym_adcba2

@anonym_5a9ed8 mizerné? Vieš koľko agronómov dnes hľadajú družstvá? Je to sakra žiadaná pozícia. A dobre platená. Ale ťažká.

@anonym_adcba2 som absolventkou Bezpečnosti a kontroly potravín a mám veľa známych aj z Aplikovanej biológie

anonym_107b18
4. sep 2025

@anonym_autor ja patrím medzi prvých absolventov Aplikovanej biológie, štúdium bolo celkom kvalitné, ale vtedy nebolo celkom jasné uplatnenie. urobila som si DPŠ a od skončenia školy učím .

anonym_a68f1d
5. sep 2025

@anonym_autor skola kvalitna uplatnenie na slovensku nemozne alebo podhodnotene

kajy
5. sep 2025

Ja som bola akurát včera na zápis bezpečnosť a kontrola potravín. Tiež som zvedavá na štúdium a aj uplatnenie.

martul
5. sep 2025
@anonym_a68f1d

@anonym_autor skola kvalitna uplatnenie na slovensku nemozne alebo podhodnotene

@anonym_5a9ed8
@anonym_a68f1d
baby a vy máte aj osobné skúsenosti, alebo len vypisujete lebo sa nudíte? Pracujem v odbore, kde sa dennodenne stretám s požiadavkami a potrebami zamestnávateľov a takýto ľudí potrebujú ako soľ, ešte sa nestalo aby sa mi takýto študent neuplatnil.

anonym_f3cf35
5. sep 2025
@martul

@anonym_5a9ed8
@anonym_a68f1d
baby a vy máte aj osobné skúsenosti, alebo len vypisujete lebo sa nudíte? Pracujem v odbore, kde sa dennodenne stretám s požiadavkami a potrebami zamestnávateľov a takýto ľudí potrebujú ako soľ, ešte sa nestalo aby sa mi takýto študent neuplatnil.

@martul vážne? Vyštudovala som AB, patrila som k najlepším študentom, uplatniť v odbore som sa nevedela takmer 20 rokov! A na rozdiel od ostatných komentujúcich si kvalitné štúdium predstavujem inak. Bola som na Erasme v Brne, tam je úplne iná úroveň. Dnes by som išla študovať minimálne tam. V čase môjho štúdia bola najmä katedra jazykov na SPU hotová tragédia a ostatné sa ju snažili dobehnúť...

anonym_a68f1d
5. sep 2025
@martul

@anonym_5a9ed8
@anonym_a68f1d

@martul poznam 3 absolventov, rozoberali sme to
Jeden ostal na sr ale robi uplne nieco ine. Dalsi dvaja odisli do zahranicia pretoze sa nevedeli absolutne uplatnit
( info 2 roky dozadu, nepredpokladam ze slovensko za dva roky prešlo takou premenou, ze sa idu o tychto ludi potrhat firmy)

ibatanecnica
5. sep 2025
@anonym_a68f1d

@martul poznam 3 absolventov, rozoberali sme to
Jeden ostal na sr ale robi uplne nieco ine. Dalsi dvaja odisli do zahranicia pretoze sa nevedeli absolutne uplatnit
( info 2 roky dozadu, nepredpokladam ze slovensko za dva roky prešlo takou premenou, ze sa idu o tychto ludi potrhat firmy)

@anonym_a68f1d dcera ukoncila aplikovanu biologiu. Robi v jednom labaku. Plat nic moc. Uvidi co.v buducnosti. Este zvazuje DPS a pojde ucit. ZO spoluziakov nerobi skoro nikto v odbore.

ibatanecnica
5. sep 2025
@martul

@anonym_5a9ed8
@anonym_a68f1d

@martul moja dcera ukoncila studium a vidim ake su podmienky a plat.

anonym_5a9ed8
5. sep 2025
@martul

@anonym_5a9ed8
@anonym_a68f1d

@martul mám ukončenú BKP. Na FB sme v súkromnej skupine v kontakte celý náš ročník takže neposudzujem len podľa seba. Mám aj kamošky z AB.

anonym_c1b32a
5. sep 2025

Som čerstvý absolvent z fakulty ale iný odbor a žiaľ od promócii si neviem nájsť prácu… uplatnenie na Slovenku mizerné. Čo sa týka vzdelania podľa mňa v Brne je kvalitnejšia výučba.

anonym_4d3285
5. sep 2025

to je taka skola tato polnohospodarska u nas sa hovorievalo dobra iba na titul.Tam by som ja osobne studovat urcite nesla nic

anonym_4d3285
5. sep 2025

este dodam ze isli mi tam dve spoluziacky jedna sa neucila nejako extra,druha bola sikovnejsia preto ma prekvapilo preco isla vobec na SPU s jej priemerom a uplatnenie ako aj tu pisu nula bodov.Kazda pracuje v inom odbore uplne mimo studia

anonym_4652a4
5. sep 2025

Nechceš radšej skúsiť FCHPT STU? Tam je určite kvalitnejšie vzdelanie, zaujímavé odbory s bezproblémovým uplatnením. Pripadne Prif UK.

anonym_d588d7
5. sep 2025

Je kvalitná . Študovala som FEM -Fakulta ekonomiky a menežmentu a viacerí moji spolužiaci sú na významných pozíciach, vrátane mňa.Výučba bola veľmi kvalitná , hlavne výučba účtovníctva a daní , ale aj finančných analýz atď. Môj manžel je agronóm , a ruky si idú za ním potrhať. Dcéra minulý rok skončila záhradný dizajn a do mesiaca sa zamestnala vo svojom odbore.

anonym_ab9fb1
7. sep 2025

Skusky sa robia v drvivej väčšine opisovanim z mobilov. Mam absolvovany iny odbor, ale vyucujuci su aj spolocni. Asi tak.

alepredsa
7. sep 2025

Ja som skončila v 2001 výživu ľudí. Hneď po škole som sa zamestnala na UVZ SR, doteraz pracujem v odbore. Poznám aj iných spolužiakov, ktorí pracujú v odbore.. Takže myslím, že kto chce, uplatnenie si nájde,ale samozrejme nemôže očakávať ako absolvent hneď plat ako s praxou..

pljanka
7. sep 2025

@anonym_autor ja som tiez absolvent aj s pedagogickym minimom. Nelutujem ani jeden den na SPU

basullinka
7. sep 2025

Ja mám vyštudovanu Bezpečnosť a kontrolu potravín, mám DPŠ k tomu. Našla som si prácu aj v odbore, ale viac ma bavilo a napĺňalo učiť, takže učím. Ale štúdium na SPU neľutujem.

barbor1
8. sep 2025
@basullinka

Ja mám vyštudovanu Bezpečnosť a kontrolu potravín, mám DPŠ k tomu. Našla som si prácu aj v odbore, ale viac ma bavilo a napĺňalo učiť, takže učím. Ale štúdium na SPU neľutujem.

@basullinka ahoj, mohla by som ti napísať správu ohľadom dpš prosím?🙂)

evansova
8. sep 2025

Teda takúto povesť má teraz moja Alma Mater? Je mi to nesmierne ľúto. Ja som začala študovat.v roku 1962, Agromnomicka fakulta,bodbor agronomia. Aj vtedy sme sa stretli so všeličím, zvlášť ja, dievča z Bratislavy. Vypytovali sa má, čo sa tam a načo vlastne učíme, keď už toho bolo priveľa, odpovedala som že máme len tri predmety: ako sa pásu ovce hore kopcom, ako dole kopcom a ruštinu.
V skutočnosti bolo štúdium narocne, aby sme zlavdli odborné predmety museli sme zdolať chémie: organickú, a organickú, fyziológiu, matematiku, fyziku, štatistiku a pod.
V praxi som sa uplatnila bez problemov, aj keď priamo agronomia som nikdy nerobila, venovala som sa hlavne zeleninarstvu, menej ovocinarstvy, veľa ochrane rastlín.
Nikdy som neľutovala, že som si tú školu vybrala.

sisska96
8. sep 2025
@anonym_ab9fb1

Skusky sa robia v drvivej väčšine opisovanim z mobilov. Mam absolvovany iny odbor, ale vyucujuci su aj spolocni. Asi tak.

@anonym_ab9fb1 tak ani náhodou z mobilov

anonym_866bc0
8. sep 2025

Ja mam záhradnú a krajinnú architektúru. Za mňa super. Potom som sa zaúčala aj v interierovom dizajne a navrhujem všetko

lubka142
10. sep 2025
@anonym_d588d7

Je kvalitná . Študovala som FEM -Fakulta ekonomiky a menežmentu a viacerí moji spolužiaci sú na významných pozíciach, vrátane mňa.Výučba bola veľmi kvalitná , hlavne výučba účtovníctva a daní , ale aj finančných analýz atď. Môj manžel je agronóm , a ruky si idú za ním potrhať. Dcéra minulý rok skončila záhradný dizajn a do mesiaca sa zamestnala vo svojom odbore.

@anonym_d588d7 moja dcéra tiež teraz študuje na FEMke ide do 3ročníka na učtovníctve. No bojí sa,že si nenajde prácu. Sme na záhorí

anonym_717fd5
10. sep 2025
@evansova

Teda takúto povesť má teraz moja Alma Mater? Je mi to nesmierne ľúto. Ja som začala študovat.v roku 1962, Agromnomicka fakulta,bodbor agronomia. Aj vtedy sme sa stretli so všeličím, zvlášť ja, dievča z Bratislavy. Vypytovali sa má, čo sa tam a načo vlastne učíme, keď už toho bolo priveľa, odpovedala som že máme len tri predmety: ako sa pásu ovce hore kopcom, ako dole kopcom a ruštinu.
V skutočnosti bolo štúdium narocne, aby sme zlavdli odborné predmety museli sme zdolať chémie: organickú, a organickú, fyziológiu, matematiku, fyziku, štatistiku a pod.
V praxi som sa uplatnila bez problemov, aj keď priamo agronomia som nikdy nerobila, venovala som sa hlavne zeleninarstvu, menej ovocinarstvy, veľa ochrane rastlín.
Nikdy som neľutovala, že som si tú školu vybrala.

@martul mna nikde nechceli s aplikovanou biologiou. Ani netusia, co to je za odbor. Nikdy v zivote som to nerobila. Kde sa da uplatnit? Hladam novu pracu, tak som zvedava. Dajte tipy.
Ja som este studovala za starej doby, ked to bolo studium 5 rocne vcelku, mohla som este prestupit na biotechnologie aspon, s tym uz mozno by sa dalo aspon v Lupci mozno v Biotike.
Skola a odbor narocny, uplatnenie slabe, az ziadne. Aspon na strednom Slovensku.

@lubka142 ale to je predsa nieco ine, ako FBP...

@evansova no aj agronomia, to mas uzky profil, ale aplikovana biologia je z kazdeho rozku trosku, no zamerne idem pozriet nejake predmety, ale za nasich cias to bol novy odbor a upletnenie nemas.