Je neskoro na štúdium v odbore Zdravotnícky asistent/praktická sestra?
Ahojte,
rada by som sa poradila, utriedila si myšlienky.
Mám 24 rokov a aktuálne ma čaká posledných pár mesiacov do Mgr. štátnic (masmediálna komunikácia). Nejakú dobu už ale cítim, že sa týmto smerom vydať nechcem.
Preto by som od septembra chcela začať EXT štúdium zdrav. asistenta/praktickej sestry.
Moja dilema spočíva v tom, či nie je príliš neskoro na takýto "profesijný zvrat". Po štátniciach by som sa možno dokázala zamestnať ako pomocný pracovník v zdravotníctve. Chcem byť s týmto prostredím v kontakte ešte pred tým, než prebehne dvojročné štúdium na asistenta.
Poprosím ľudí z profesie o úprimnú radu/ozrejmenie. Resp. ľudí, ktorí sa rozhodli podobne.
Ďakujem.
@ibabel nuž neskoro na zvrat povolania nie je, ALE zdrav.asistent je to najhorsie povolanie v zdravotnictve... nie si uz opatrovatel ale nie si este sestra... cele zle. A s vysokosk.titulom nebudes spokojna vykonavat tuto pracu za tie peniaze 🙂... min. na SK. To čo máš vyštudované vyzerá ako dobrý začiatok...
@ibabel nie je to neskoro to určite nie 🙂 patrí to medzi náročnejšie povolania, pretože v nemocnici keď budeš pracovať ta budu brat ako sestru. Veľa sa naučíš, pomôžeš ľuďom avšak ťa tá práca musí baviť a napĺňať inak je to trápenie pre teba aj pre pacientov. Všetko čo to obnasa zistis až počas praxe v nemocnici. Ja osobne to vyštudovane mam, aj pracujem ako praktická sestra ale neodporúčam to z hľadiska nášho školstva a zdravotníctva pretože nie si ani sanitar ani riadna zdravotná sestra a to je práve to prečo to ľudia nechcú študovať, študuješ 4 roky a nie si v podstate nič. Mali by ten odbor zrušiť a nahradiť to ako to bolo v minulosti riadnym odborom zdravotnej sestry. Toto je to ze ich je malo a samozrejme je to práca nedonecena ako každá druhá v dnešnej dobe.
🙂Ja mám 38 rokov a prvý rok pracujem ako učiteľka v MŠ.... predtým zdravotná sestra 🙂, veľa rokov praxe na oddelení aj v ambulancii,ale mala som túžbu ísť pedagogickým smerom,tak som si spravila pedagogickú školu a od septembra pracujem 🙂.V zdravotníctve je krásna práca,ale veľmi náročná a pri dvoch deťoch mi lepšie vyhovuje školstvo.... môj názor.... choď za hlasom svojho srdca,dorobila by som si VŠ,už by bola veľká škoda s tým skončiť a spravila aj asistenta/sestru a vyskúšaj-uvidíš🙂.Ja som typ,čo by nemohol robiť napr v kancelárii,pri Pc.... vždy ma to tiahlo humánnym smerom.Držím palce 💕

Určite nie je, v zahraničí ľudia menia smer aj v 50.tke , takže ak ťa to láka, neváhaj.