Je štúdium psychológie externe zvládnuteľné s deťmi?
Ahojte,
Chcem študovať psychológiu, je to môj celoživotný sen. Jednu vysokú školu už mám, ale nebolo to to prave orechové. Chcem sa opýtať, či je tu niekto kto študuje psychológiu externe? Je to časovo zvládnutelne pri dvoch malých deťoch? Je to štúdium naozaj kvalitné, keďže je to externe? Dava vám zmysel íst na ďalšiu vysokú pri deťoch, rodine, aj vo vyššom veku (budem mat 40). Po starostlivosti o deti, by som veľmi chcela zmeniť smer svojho pôsobenia, nerada by som sa vrátila do korporátov a cítim ze potrebujem počúvať svoje srdce. Na druhej strane, chcem sa venovať aj detom, mladšia dcerka nemá ani rok. Ďakujem
Ja som chcela studovat externe, ked som zitila ze kazdy piatok-sobota cely den treba byt na fakulte a robia aj prezencky (to bolo este po starom kedy externe sa studovalo o rok dlhsie) tak to by som nezvladla. Treba si zistit podmienky na fakultach a uvidis, aj mna to dost laka, rozmyslam, ze predsa skusim si pozistovat ako je to na PU.
Co sa tyka kvality tak statnice su vsade rovnake u nas na univerzite (studujem iny odbor) na psychologii su aj Bc statnice, v PO je tam len obhajoba. A ked raz mas niekde statnice tak je uplne jedno ci denne studujes alebo externe musis zvladnut rovnaky rozsah uciva.
@nynia "A ked raz mas niekde statnice tak je uplne jedno ci denne studujes alebo externe musis zvladnut rovnaky rozsah uciva."
Študovala som Bc denne na Mgr som šla na externé ver tomu vôbec to tak nie je, externisti majú asi 1/3 učiva čo denní študenti, keď som stretla spolužiakov čo boli na dennom a ukázali mi čo sa učia tak my sme to nikdy nevideli. My sme mali vyslovene učivo ktoré bolo na statniciach plus niečo málo navyše. Denní študenti tí majú to čo na štátnice potrebujú +50% veci navyše
@kris_tin257 asi zalezi od fakulty, my mame skusky aj s externistami viacerych som pocula aj pred sebou tak to viem porovnat, kamoska studuje externe to co ja na dennom maju uplne rovnake materialy, len na hodinach neprejdu tolko co my tak maju viac toho na samostudium. Tak isto statnice su mix externistov a dennych, rovnaka komisia, rovnake otazky.
Nam na katedre hovoria, ze ako externisti sme omnoho sikovnejsi ako denni, ze oni to beru menej vazne, flakaju a celkovo odovzdavaju nekvalitnejsie vystupy.

Ja externe neštudujem a neštudujem ani psychológiu. Mám známu čo študuje externé pedagogiku a ďalšiu čo študuje psychológiu ale prezenčne.
No dlho som mala aj ja ten názor, že externisti majú menej vedomosti ako my. Ale nemyslím si to. Keď ťa ten obor zaujíma tak je jedno ako študuješ. Keď tomu venuješ aj voľný čas.
Podľa mňa dosť záleží akú máš strednú školu, kamoška bola veľmi dobrá žiačka na gymnázium a teda so štúdium psychológie nemá najmenší problém. Práveže vraví, že jednoduchšie ako stredná ale teda my sme na strednej fakt makali.
A osobné si myslím, že sa to zvládnuť dá. Ak to má kto občas pomôcť a deťmi a máš v sebe odhodlanie. Niektorí vyštudovali aj medicinu s dieťaťom. Ale no treba rátať s tým, že ak plánuješ popri tom pracovať na plný uväzok tak to bude asi ťažšie. Tá kamoška čo študuje externé pedagogiku, popri tom aj robí. Školu má niekedy aj piatok a sobotu takže no jediný voľný deň je nedeľa. Treba s tým rátat.
Ak je to tvoj sen tak choď do toho. Nemáš čo stratiť. Keď nebudeš zvládaš, tak nebudeš. Ukončiš to. A nebudeš si hovoriť ďalších 10 rokov, že si to mala skúsit.