icon

Je titul Bc preceňovaný?

3. feb 2022

Ahojte. Rada by som si prečítala názory ohľadom titulu Bc.
Ide o to, že síce som iba v 1. ročníku Bc stupňa, študujem externou formou, no už teraz viem, že ďalej ísť na Mgr nie je môj plán. A prečo? Pretože viem, že vysoká škola mi moc veľa toho nedá, maximálne budem odolná voči stresu, zlepším si iste skills, naučím sa sebadiscipline, no prax neziskam a aj tie vedomosti si musím sama ešte samostudiom dopĺňať a hlavne z tejto doby, nie z doby ešte socializmu.... Chcela by som ísť namiesto strácania 2 rokov na Mgr, radšej do jazykovky , ktoré mi pomôžu a dajú niečo do života. Veľa ľudí podceňuje a dehonestuje ľudí s Bc, no je to smutné, pretože aj prvý stupeň je dostačujúci, ak človek vie, co ma ďalej v pláne. Ešte ma zaujíma jedna vec, ti, ktorí ste skončili pri Bc, ľutovali ste to niekedy? Píšete si Bc aj pred meno? Alebo radšej nie, lebo pre veľa ľudí je to trápne... Ďakujem za vaše názory.

Strana
z4
evuska135
5. feb 2022

Ja mam iba bc, stres mi nedovolil viac a neplanujem uz nikdy dostudovat. Uplne mi to staci a som hrda ze som dostudovala a mam ho aj ked mgr by bol lepsi, ale bohuzial.

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@nelca84 a ja som si naivne myslela, ze sa mi to tu (o dvoch tituloch) podarilo vysvetlit, a tu dalej hadka-uplne zbytocna😀

judar
5. feb 2022

@portret7 realita je skor taka ze na niektore dream joby nepotrebujes ani VS 2. stupna ale prax, a na trhu je stale dost zaujimavych pracovnych ponuk s dobrymi platmi kde selektuju ludi aj inak a beru bez VS...len vacsina ludi si mysli ze na vyssi zivotny standart treba VS 2. stupna, vystudovany odbor podla IN trendu a hlavne blba mienka ze VS je zabezpeka hned aj na vyssi plat a stabilnu pracu.....🤔 keby to tak bolo ale nieje ...a to som poznala zenu s 3 VS z toho jednou ruskou, ktoru nechceli zamestnat na lepsie platene miesta lebo ved....prekvalifikovana skolami aj titulmi

sindyem
5. feb 2022

@judar Je to inak pravda...kazda minca ma dve strany. Niekde VS moze byt dvermi k novym moznostiam, inde je prekazkou...sama som si to zazila na pohovoroch. "A preco sa s Vasim vzdelanim a skusenostami uchadzate o tuto poziciu? " 🙄 No lebo asi na Slovensku som inu lepsiu nenasla v danej situacii, a pracu som potrebovala...to ale oni vedia, sipia, ze by im dany clovek pri lepsej ponuke odisiel, a tak takeho prijmat nebudu..

lucyloves
5. feb 2022

Čítala som članky, že ak si dva rovnaké tituly, píše sa po správnosti len jeden, žiadne Ing Ing Ing

lucyloves
5. feb 2022

A nechápem prečo by si niekto Bc. nemal písať? Však to je prvý stupeň vš, je aj tretí, tak si nebudem písať ani ten druhý, ale až tretí, keď bude hotovo?

judar
5. feb 2022

@sindyem faktom je aj ze VS ma dnes skoro kazdy a realne dost takych ma aj hlavy prazdne a ruky lave rovnako ako prikladom senor Matovic.....a kolko je pritom aj takych studovanych co aby dostali hoc aj menej casovo narocnu pracu za nizsi plat radsej si premazu zivotopis ...dnes to uz skor plati stylom ked chce clovek dobry plat aby pomaly zdochol v praci nadramec casu ze uz aj za 1000€ pomalicky ani vlastnu rodinu nevidi

judar
5. feb 2022

@lucyloves take nieco tvrdia len horenosovia co maju potrebu dehonestovat to co je pod nimi s nizsim vzdelanim....pred rokma rokucimi bola stredna skola s maturitou luxusom a tiez jestvovalo dost ludi len so zakladnou skolou a bola to pritom normalka a ti co v tych casoch mali vs boli v mensine ako ihly v kope sena

portret7
6. feb 2022

@judar nehovorim, ze vs je zabezpeka dobrej prace, hovorim o type prace, kde by mohla byt kvoli takejto podmienke neuspesny kandidat, i ked by bola sikovnejsia ako clovek s X skolami, o tom bol moj prispevok…prekvalifikovany uchadzac je zvycajne diplomaticka odpoved pre neuspesneho kandidata😉

dajda_01
13. feb 2022

@panelacikova ja son chodila na štúdium ktoré bolo proste len po Bc... Máš bc mas najvyššie možné vzdelanie v odbore bodka... Chceš mgr? Dostuduj iny odbor ktorý tefa nemá moc spoločne s tym povodnym... Ano mam len BC ale zároveň mam teda najvyššie vzdelanie a vsetci v práci smr len Bc... A ano pisem si ho 🤷🏽‍♀️

valeria_h
27. júl 2022

Niekto je šikovný a žiaden titul nepotrebuje aby sa mal dobre, ale sú práce, kde titul potrebuješ, potrebuješ zodpovedajúce vzdelanie. Mať titul len preto, aby som mala titul mi príde hlúpe. Rovnako hlúpe ako keď ľudia pozerajú zvrchu na tých, ktorí ich nemajú a podľa toho sa k nim správajú.

zuzliq
27. júl 2022

Študuješ odbor, v ktorom titul nepotrebuješ. To je fakt. Teda zváž sama, čo ti VŠ dáva, čo berie. Na Mgr štúdiu sa študent väčšinou dostáva viac do hĺbky konkrétnej problematiky. Vyberie si odbor a v ňom sa špecializuje. Prvé tri roky dostaneš všeobecný prehľad

Strana
z4