icon

Je začať externé štúdium pred 30tkou smelý krok?

13. sep 2025

Ahojte, mam 29 a nemam dokoncenu školu no velmi by som chcela zacat externe študium. Je to smiešny napad ? Teraz pred 30tkou ? Povedala som o tom manzelovi a ten ma vysmial 😔 Chcem robit instruktorku v autoskole a nato aby som mohla absolvovat ucitelsky kurz treba mat ukoncene vzdelanie s maturitou.

anonym_d07f02
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d07f02 tiez mi to uz napadlo, ked zacnem s touto temou hned sa hneva a odradza ma od toho

@anonym_autor nenechaj sa odradiť. Robíš to pre svoju budúcnosť. Držím palce.

anonym_d07f02
13. sep 2025

Neboj sa. Budeš mať spolužiakov, navzájom sa podržíte, podporíte. Urob ten prvý krok. Uvidíš ako ti to pridá aj na sebavedomí

anonym_651383
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d07f02 tiez mi to uz napadlo, ked zacnem s touto temou hned sa hneva a odradza ma od toho

@anonym_autor môj muž začal externé VŠ v 49. A plne ho v Tom podporujem. A ty sa nenechaj zdeptat. Tvoj muž je zrejmé väčšinou mimo domu, však? Ani si to nevšimne, že studujed

anonym_aa979b
13. sep 2025
@anonym_autor

@lindous ja velmi chcem , len nemam ziadnu podporu od manzela a to ma brzdi 😔

@anonym_autor chod do toho
Na muza sa vyser

anonym_8e9ad7
14. sep 2025

muž si urobil DPŠ po 40ke, teraz má 53 a ide si robiť ešte rozširujúce na ďalší predmet, ja som si urobila externe zdravotnú (mala som 52 keď som skončila), takže smelo do toho! do dôchodku ďaleko

anonym_73587d
14. sep 2025

@anonym_autor Čiže nemáš ani maturitu? Tak to je najvyšší čas ju urobiť.

mtnns
15. sep 2025

@anonym_autor jasne hneď! Keď som externe študovala na výške mala som spolužiakov 60tnikov 😁

maya_hi
15. sep 2025

@anonym_autor manžela pošli do ri.i a povedz mu že je kopec žien, ktoré idú dokonca študovať VŠ pred štyridsiatkou a poznám aj štyridsiatničky 😏

lapersefona
15. sep 2025

Urcite chod do maturity. Cim vyššie vzdelanie, tým lepšie. Ešte si mladá 30tka nic nie je. A možno sa ti zapáči a pôjdeš aj študovať na výšku co ti vies.
Manzel sa možno boji ze budes múdrejšia 😁 (vtipkujem)

eeffka
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a pan manzel ma ake ukoncene vzdelanie?

eeffka
15. sep 2025
@lapersefona

Urcite chod do maturity. Cim vyššie vzdelanie, tým lepšie. Ešte si mladá 30tka nic nie je. A možno sa ti zapáči a pôjdeš aj študovať na výšku co ti vies.
Manzel sa možno boji ze budes múdrejšia 😁 (vtipkujem)

@lapersefona a mozno si aj trafila

lapersefona
15. sep 2025
@anonym_8e9ad7

muž si urobil DPŠ po 40ke, teraz má 53 a ide si robiť ešte rozširujúce na ďalší predmet, ja som si urobila externe zdravotnú (mala som 52 keď som skončila), takže smelo do toho! do dôchodku ďaleko

@anonym_8e9ad7 klobúk dole dat sa na zdravotnú v dnešnom rozkladajucom sa zdravotnom systéme. Niecje to veľmi náročné na fyzickú kondíciu? Dúfam ze mate nejakú kludnejsiu pozíciu v ambulancii

evafed
16. sep 2025
@anonym_autor

@lindous ja velmi chcem , len nemam ziadnu podporu od manzela a to ma brzdi 😔

@anonym_autor to ma mrzí. 😢 Som podobne. Ja mám pred 40- tkou a rozmýšľam tiež nad externym štúdiom.

autor
16. sep 2025

@anonym_autor ach baby, tak som sa tešila😔 u nas ponukaju externe studium len dve školy a jedna z nich ma neprijala 😒uvidime ako druha skola modlite sa za mna 😕🥲

autor
16. sep 2025

@anonym_autor a druha škola to iste, musim cakat este do buduceho roka 😭

autor
16. sep 2025
@eeffka

@anonym_autor a pan manzel ma ake ukoncene vzdelanie?

@eeffka zakladne

eeffka
16. sep 2025
@anonym_autor

@eeffka zakladne

@anonym_autor aj som si myslela, nenchaj sa tahat dole od cloveka co sa boji ze ho preskocis, a mozno aj a rozsiria sa ti obzory. Drzim palce v skole.

denask1234
16. sep 2025
@anonym_autor

@mamina7070 mam len vyucny list, ale chcela by som studovat nieco ine ,takze by to trvalo 2-3 roky externeho studia

@anonym_autor externé štúdium je dosť náročné na čas. Ja som si robila szš externe, aj keď mám inú školu no zdravotníctvo mám naozaj rada a baví ma to. No chodila som dva krát do týždňa do školy a inak som bola v práci. Časovo to bolo náročné, ale choď do toho. Žiadne vzdelanie nie je na škodu.

donnechka
16. sep 2025

Určite choď do toho, môj otec si urobil maturitu v 33, VŠ hneď potom a dnes je profesne veľmi spokojný.

zazka666
16. sep 2025

@anonym_autor odkedy je vzdelanie smiešny nápad. Len do toho. Držím palce

vea28
17. sep 2025

Ahoj, ja som po 40-tke a plním si sen, študujem, pracujem, mám rodinu, domácnosť, deti a ich školy, krúžky, manžela, ktorý tiež študuje a stíhame to. Niekedy je to časovo náročné a s vekom nás učenie stojí viac síl, ťažšie si zapamätávame, ale teší nás každá urobená skúška. Choď do toho.✊🏻

margotka17
17. sep 2025

@anonym_autor v takom veku? Vôbec neváhaj, študuj a kľudne aj VS, môj manžel bol dávno po 30-tke, keď začal študovať na VŠ externe. Všetko čo sa naučíš je veľké plus pre teba. Držím palceky 👍😍.

katarinanana
18. sep 2025

@anonym_autor ja si idem akurát začať robiť druhú VŠ. Mám 34. A to je otázne, či ju vôbec potrebujem. Takže ak ty potrebuješ maturitu a máš 29, tak je to určite super krok. Maturita je potrebná a ty si ešte neskutočne mladá. Ak budeš v budúcnosti chcieť, v pohode stíhaš aj VŠ.

marca12
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To je velmi smutne. Milujuci manzel podpori,vytvori podmienky na sebarozvoj manzelky. On bude asi zakomplexovany,ziarlivy muz. Ja by som si isla za svojim a nebrala nanho ohlad. Jeho dovody su smiesne.

ihned13
18. sep 2025

@anonym_autor nikdy nie je neskoro! Vlastna skúsenosť začala som v 32r a matura v 34r. v práci mám kolegyne a gymplom, veľa z VS ucitelky a robia pokladničky/ predavačky.

tramtada31
18. sep 2025

Prihlaste sa do skoly obaja, prepac, ale v dnesnej dobe mat základne vzdelanie je naozaj hrozne. Napis si odvolania a chod ich uprosit, verim, že sa ti to podari vybaviť. Z ktorého mesta si?

lienkashcj
18. sep 2025

Manžel ťa preto nepodporuje lebo sa bojí, že sa budeš nad neho povyšovať a budeš mu to pripomínať že on je chudák lebo má len základné vzdelanie. A že ho opustiš....lebo si nájdeš niekoho na "lepšej urovni", nezaujímaš ho ty čo chceš, ale má mindráky z toho že vedomostne bude pod tebou o dva stupne....SER NA MANŽELA. Študuj! To je to najlepšie čo môžeš pre seba urobiť. Držím palce.

1sally12
21. sep 2025

"Kto sa bude starať?" 😤 tak deti sú snáď aj jeho! Bila by som takýchto mužov😤! Tak deti si urobiť to áno ale postarať sa o nich už nie?!

autor
24. sep 2025
@lienkashcj

Manžel ťa preto nepodporuje lebo sa bojí, že sa budeš nad neho povyšovať a budeš mu to pripomínať že on je chudák lebo má len základné vzdelanie. A že ho opustiš....lebo si nájdeš niekoho na "lepšej urovni", nezaujímaš ho ty čo chceš, ale má mindráky z toho že vedomostne bude pod tebou o dva stupne....SER NA MANŽELA. Študuj! To je to najlepšie čo môžeš pre seba urobiť. Držím palce.

@lienkashcj tiez si to myslim, a urcite ho nebudem pocuvat ,dost mi to meni pohlad nanho ako na muza😕

autor
24. sep 2025
@tramtada31

Prihlaste sa do skoly obaja, prepac, ale v dnesnej dobe mat základne vzdelanie je naozaj hrozne. Napis si odvolania a chod ich uprosit, verim, že sa ti to podari vybaviť. Z ktorého mesta si?

@tramtada31 jeho skola nezaujima vobec, som z vychodu