Je zvláštne, keď budem ako dospelá žena chodiť do ZUŠ?
Zdravím babenky
Som už staršia, ale veľmi by som chcela chodiť do Zušky //základná umelecká škola// na nejaký odbor, iba neviem či by to nebolo také blbé, keď tam budem pravdepodobne najstaršia...
Chodí niektorá z vás do Základnej umeleckej aj v dospelosti? Pred pár rokmi som chodila, ale kvôli finančným problémom som si to ďalej nemohla dovoliť, ale teraz by som chcela znovu začať chodiť.
Preto mi táto otázka behá hlavou, lebo kamarátka na tento môj nápad položila otázku ,,Načo tam budeš také staré tela medzi malými deťmi?" Tak sa len tak pýtam. Poprípade... Existuje aj nejaká iná možnosť ako sa naučiť napr. hrať na nejakom hudobnom nástroji?
jasne, chod do toho! ja som chodila ako dospela a vies, ake to bolo super? 😍 medzi "mladymi" 😅 som sa citila super, nasmiala, oddychla, je to uplne ine ako medzi dospelymi. Aj mi potom bolo luto, ked som skoncila.
@daniela2202 priateľ mi kúpil na vianoce klavír (elektrický) a hodiny 🎹. Čím je človek starší, tým to ide horšie 🙉.
A tom som v živote nehrala na žiaden hudobný nástroj.
Moja 40ročná kolegyňa tiež chodí na ZUŠ a poznám ešte 2 dospelé ženy. Úplne v pohode.
Moj 60rocny tatko tam chodi a je za exota, ale jeho to bavi, dokonca bol aj hrat na pesej zone v centre mesta 🤣 my sme na ZUS tiez mali jedneho pana a jasne ze tam tak vytrcal. Lebo tie koncerty mal s detickami, max. pubertiakmi. Vsetci aj od neho akoby cakali vykon vacsi,no i on bol len amater. Dokonca mal menej casu cvicit popri praci a dalsich povinnostiach. Tusim bol aspon 1 koncert za polrok povinny. To bolo jedine, kde boli taki viditelni... inak si chodis na hodiny a nikto ta neriesi. Kludne ak mas na to cas, pln si svoj sen... ja som chodila do ZUS napriek pociatocnemu odporu 12 rokov (celu zakladku a gympel) a nesmierne ma to obohatilo, je to jedna z najlepsich veci, co sa mi v zivote stala
Sama sa to nemaucis. Chce to odborny dohlad, odstranovanie zlozvykov, stanovenie urcitych met a povinnosti. Aj bliziaci sa koncert je taky Damoklov mec ktory ti visi nad hlavou a nuti ta cvicit. Mna moja ucitelka prihlasila na sutaz, aby ma donutila cvicit... skoncilo to fiaskom, tak som jej to mala dost za zle. Ale tak cvicila som viac, no...
Lenze ja nemam hudobny sluch 🤣
Ako tu už pisali, do ZUŠ sa môže prihlásiť aj dospelý. Nie je to nič neobvyklé. Jedine, ze ZUŠ má pravidlá a každý študent musí absolvovať tie žiacke a školské koncerty, mys, ze raz dvakrát do roka. A keď dospelá 45 hrala na koncerte medzi samými 8-10 ročnými detmi, bolo to úsmevné, ale ja osobne by som ns toto žalúdok nemala. Asi by som mala práve aj najväčší stres práve z povinných koncertov. Ja isobne by som tiež chcela vedieť hrať na nástroji, viem len to, co som sa naučila sama. Ale asi by som zvolila pre mna drahšiu, ale jednoduchšiu variantu, a to súkromného učiteľa/lku nástroja. U nas bežne vidím inzeráty, ze niekto ponúka. Samozrejme, sú to odborníci, ktorí len neučia v ZUŠ ale doma
ZUS to normalne ponukaju. Chodila som ako 30 rocna. Vola sa to studium pre dospelych. Na teoriu sme chodili vsetci dospelaci spolu, nastroj individualne. A v tej ZUSke bola trieda dospelakov aj na vytvarnom odbore. Bolo to super, urcite nevahaj a chod.
pravdaze chod, smelo do toho 🙂 ja mam vyse 40 a chodila som na vytvarnu, teraz mam rok pauzu a kamoska chodila individualne na husle
@moninah a prosím, naozaj sú koncerty povinné?
@modrykonik33 My sme nemali. Ucitelka sa ma vzdy spytala, ci nahodou nechcem, ja som vzdy povedala, ze nechcem. Ani si neviem predstavit nejaky natlak v tomto smere 🙂

@rebeka7501 áno? super.... a kde a ako?