Kam na externé štúdium psychológie?
Ahojte, asi nikoho neprekvapí, že som mama :D (dcéra 3,5) a samozrejme pracujem, no rada by som konečne opravila svoju životnú chybu, že som sa po gympli vykašľala na školu, a chcela by som ísť študovať svoju vysnívanú psychológiu.
Otázka však znie kam. Zvažujem UCM Trnava alebo Paneurópsku súkromnú (kvôli flexibilite). Čítala som však, že ľudia majú voči súkromným školám predsudky - že si vzdelanie študent kupuje, čo je podľa mňa trochu prehnané, lebo kúpiť si vzdelanie sa dá podľa mňa aj na štátnej...
Máte tu niekto s týmito školami skúsenosť? Prípadne by ste doporučili niečo úplne iné?
Ďakujeeeem krásne 🙂
Ja sice s tými školami skúsenosť nemám, ale doporučujem ti prečítať si staršie diskusie ohľadom štúdia psychológie, sú stále aktuálne. A vystihla si presne, že sú predsudky voči externe vyštudovaným psychológom na súkromných VŠ. Ale to už voči všetkým súkromným VŠ ako takým. Nemajú úroveň.
@anonym_d3b43f ahoj, teraz ako si myslela tu poslednu vetu prosim? Ze je predsudok, ze nemaju uroven, alebo si to napisala ako fakt?
no dufam pre dobro vsetkych, ze psychologia sa nikdy a nikde nebude dat studovat externe, ako mas napisane v nazve.....
psychologia je o celozivotnom vzdelavani, je to pomahajuce povolanie, nie je to elektrickova skola, ze ju moze skoncit kazdy, koho neprejde elektricka......
pretoze externe studium nikdy casovo nedosiahne pocet hodin interneho studia......
@anonym_d3b43f ahoj, teraz ako si myslela tu poslednu vetu prosim? Ze je predsudok, ze nemaju uroven, alebo si to napisala ako fakt?
@anonym_autor je to fakt. Vo vyspelom svete majú súkromné školy cveng, teda vysokú úroveň. U nás je to opačne.
no dufam pre dobro vsetkych, ze psychologia sa nikdy a nikde nebude dat studovat externe, ako mas napisane v nazve.....
psychologia je o celozivotnom vzdelavani, je to pomahajuce povolanie, nie je to elektrickova skola, ze ju moze skoncit kazdy, koho neprejde elektricka......
pretoze externe studium nikdy casovo nedosiahne pocet hodin interneho studia......
@lucik194 prečo? Podľa mňa je najdôležitejšia prác, empatia a hlavne nie zakladne štúdium na VŠ, ale všetky kurzy, školenia a výcviky, ktoré si robia psychológovia po škole.
@lucik194 prečo? Podľa mňa je najdôležitejšia prác, empatia a hlavne nie zakladne štúdium na VŠ, ale všetky kurzy, školenia a výcviky, ktoré si robia psychológovia po škole.
@javiemneviem poznam viacerych psychologov a teda to dalsie vzdelavanie nadvazuje na to zakladne vysokoskolske.....
bez neho by tie rozsirujuce nemaki ziaden vyznam ..
Ja si myslím, že ti môže byť jedno akú majú úroveň keď to chces študovať a robiť tak ti iné ako toto neostáva lebo si matka a už na denné ísť nemôžeš 🤷 buď berieš čo je a budes sa snažiť to dobehnúť talentom a inými kurzami alebo sa necháš uniesť predsudkami verejnosti a ani to neskúsis . Je to na tebe. Len mne to už príde ,že psychológ je už každý tretí.
Studujem externe na ucm a ucitelia si nas stale chvalia, ze externisti maju podstatne vyssiu uroven ako denni, ktori maju vacsiu tendenciu na to kaslat - maju aj viac odpadu. Externisti su uz motivovani a pristupuju k studiu zodpovednejsie - mnohi uz maju co to za sebou a tie skusenosti si vedia lepsie pospajat s ucivom ako deti po strednej.
Mimochodom studium psych na vyske je aj tak vacsinou teoria, skutocny svet zacina po skole vycvikmi, cize je uplne jedno, kde to kto vystuduje - psychologa z teba robi prax, skola je povinna jazda teorie.
Studujem externe na ucm a ucitelia si nas stale chvalia, ze externisti maju podstatne vyssiu uroven ako denni, ktori maju vacsiu tendenciu na to kaslat - maju aj viac odpadu. Externisti su uz motivovani a pristupuju k studiu zodpovednejsie - mnohi uz maju co to za sebou a tie skusenosti si vedia lepsie pospajat s ucivom ako deti po strednej.
Mimochodom studium psych na vyske je aj tak vacsinou teoria, skutocny svet zacina po skole vycvikmi, cize je uplne jedno, kde to kto vystuduje - psychologa z teba robi prax, skola je povinna jazda teorie.
@anonym_f9c38b Ďakujem krásne za odpoveď, si tam na škole spokojná? S výčbu, procesmi, prístupom?
@lucik194 prepáč ale toto je taký „pekný” predsudok... 🙂 Sama som bola u niekoľkých psychológov, ktorí mali „normálne” štúdium a úprimne? Zbytočne vyhodené peniaze. Ako tu už niekde zaznelo, je to o človeku a jeho prístupe.
Mňa výber školy zaujíma naozaj len kvôli predsudkom. Aby ma niekto zbytočne „neodsúdil” len na základe nejakej domnienky, že keď mám súkromnú školu, tak neviem čo. A už vôbec nebude presne pozerať na výcviky, prax a pod. V inom štáte by som to asi neriešila, ale Slvensko mi v tomto príde špecifické, ako ukázali aj niektoré komentáre.

Ja sice s tými školami skúsenosť nemám, ale doporučujem ti prečítať si staršie diskusie ohľadom štúdia psychológie, sú stále aktuálne. A vystihla si presne, že sú predsudky voči externe vyštudovaným psychológom na súkromných VŠ. Ale to už voči všetkým súkromným VŠ ako takým. Nemajú úroveň.