icon

Kam na kurz pre prácu pokladníka?

greentrees
16. júl 2025

Ahojte, mením prácu - posobila som vždy v školstve, teraz chcem a potrebujem zmenu. Chcem si urobiť kurz, aby som prip. mohla pracovať s pokladňou u súkromníka, v Kauflande, prípadne Bille,Lidli,Jednote?. Som však stratena- aké sa prosím Vas používajú pokladne na uvedených miestach? Chcem si vyhľadať vhodný kurz na ne. Prip.kurz ak by ste mi vedeli poradit. Som zo Žiliny. Ďakujem pekne🙂

billy_jean
16. júl 2025

Čo sa chceš učiť? Obsluhovať konkrétnu pokladňu ťa zaučia po nástupe. Spravidla scanuješ čiarové kódy, ak ti nejde načítať kód, tak zadáš číselný kód, a pri produktoch ako pečivo, zelenina, ovocie, tovar odvážiš, alebo zadáš kusy a vyberieš si na obrazovke tyo produktu. Na konci zadáš platbu - či hotovosť alebo karta a ak potrebuješ aj vydať, tak tam nahodíš prijatú sumu a vypočíta ti, koľko máš vydať. Ak sa ti pokladňa zasekne, bude potrebné storno produktu, alebo zákazník príde vrátiť tovar, počkáš za vedúcou alebo jej zástupkyňou. Neskôr to už budeš robiť sama.

janai1
16. júl 2025

@greentrees žiaden kurz ti ozaj netreba. Aj priemerne inteligentný človek vie posúvať tovar cez scanner alebo klikať na obrázky

anonym_17a867
16. júl 2025

@greentrees v dnesnej dobe ked polovicka retazcov ma samoobsluzne pokladne chces ist na kurz pokladne? 😀 nehnevaj sa neber to v zlom...ale to aby sme vsetci sli na kurz ak chceme vobec nakupovat 😅

dorizzz
16. júl 2025

Netreba ti kurz. Tam robievajú aj neplnoletí ako brigádnici a žiadny super skill na to nepotrebujú ani oni ani ty.

anonym_816bf3
16. júl 2025
@anonym_17a867

@greentrees v dnesnej dobe ked polovicka retazcov ma samoobsluzne pokladne chces ist na kurz pokladne? 😀 nehnevaj sa neber to v zlom...ale to aby sme vsetci sli na kurz ak chceme vobec nakupovat 😅

@anonym_17a867 mna tiez prepadla hroza z otazky... a natiska sa mi vlastna otazka... kde a co v skolstve robila autorka

lucik194
16. júl 2025
@dorizzz

Netreba ti kurz. Tam robievajú aj neplnoletí ako brigádnici a žiadny super skill na to nepotrebujú ani oni ani ty.

@dorizzz na pokladni zo zakona nemozu robit neplnolení, lebo nemozu robit s hotovostou..... ak robia, to nebudem riesit.......

marhulka13
16. júl 2025

@greentrees tiež si myslím, že tu netreba nič, to sa naučíš všetko tam. Ja tiez robím na pokladni, no v špecializovanej predajni, kde sa okrem blokov vystavujú objednávky, faktúry, exporty a pod. a to som mala 3 dní sa to naučiť, teda aspoň základy. Žiadne špeci kurzy som predtým nemala

viestta
16. júl 2025

s pokladnou sa priemerne inteligentny clovek nauci pracovat za dva dva dni, uzavierku vies sama spravit do tyzdna. Narocnejsie je naucit sa kody tovaru, ale aj to sa da. Ked sa nenaucis, vyhladas. Vsak aj pri samoobsluznej pokladni si blokujes tovar sama, to zvladaju aj male deti bez skolenia.

evcagabi
16. júl 2025

Na to ziadny kurz nepotrebujes

iwesska
16. júl 2025

Neviem,ale moja 11r.nablokovala na samoobsluznej pokladni pomerne velky nakup sama,ja som len kartu prilozila. Co sa chces ucit na kurze??

rozculena
16. júl 2025

@greentrees toto je vtip?

greentrees
autor
8. sep 2025

Ďakujem Vám za odpovede🙂. Z pohľadu zákazníka je to jasne, ale zaujímal ma pohľad zamestnanca a ľudí čo s tým reálne robia. Ďakujem Vám ešte raz zo srdca za Vašu ochotu,čas ♥️. Všetko dobre🙂.