icon

Kde nájdem modelové otázky na JLF UK 2025?

erikaduris
2. feb 2025

Zdravím, prosim vás neviem, či ja som hlúpa, ale nemôžem nikde na internete nájsť modelové otazky na prijímacie skúšky na JLF UK 2025, neviem teda či sú totožné s LF UK, ale nenašla som ani tie…pozerala som sa na predajňu skrípt, ale nemali ich tam a všade po nete sú iba staré roky. Ďakujem za odpoveď.

malaopicka
2. feb 2025

Nenájdeš, neexistujú. Teda neviem o tom, že by existovali, keď som sa hlásila ja ani predtým a ani potom. Jediná možnosť je súkromné doučovanie profesormi a docentami z fakulty. Vybaviť to ale nie je jednoduché a ani lacné. Inými slovami, musíš byť poriadne nabitá vedomosťami, aby si tie skúšky dala a v hranici, kedy ich robí väčšina. Za mojich čias to bolo 90% správnych odpovedí. Neviem ako je to teraz.

barborka2_2
2. feb 2025

Ahoj, ja osobnú skúsenosť s týmto nemám, ale moja kamarátka a početná skupina spolužiakov z gymnázia sa hlásilo ma medicínu. Bolo to 4 roky dozadu a viem že všetci mali doučovania kde riešili otázky a pripravovali sa na prijímačky. Podľa mňa sme boli dosť silný ročník a aj tak sa dosť ludi nedostalo. Až na druhý rok. Je to fakt mega náročné a hlavne tie prijímačky sú len zlomok v porovnaní s tým čo nasleduje počas štúdia. Ak sa môžem opýtať, kedy ťa čakajú prijímačky?

lizardd
2. feb 2025

@erikaduris dcera minuly rok robila prijimacky na obe fakukty. Otazky boli odlisne. Na JLF UK modelove otazky nebyvaju. Na LF UK uz boli vydane nove testovnice pre rok 2025. Dcera ich v decembri kupovala pre svojho kamarata, ktory, sa minuly rok nedostal na medicinu.

taktotedanie
3. feb 2025

@erikaduris lebo neexistuju.. martin modelove otazky v testovniciach ako kosice a bratislava nema
Bud sa tam chodi na doucovanie a tam sa riesia nejake otazky alebo spravis skusky lebo jednoducho ti biologia a chemia ide..tam je to aj o stasti kedze hranica sa az tak neposuva, beru malo ludi

erikaduris
autor
3. feb 2025

@lizardd
@barborka2_2
@taktotedanie
@malaopicka
Takže to doučovanie je asi taká samozrejmosť, čo sa týka tých prijímačiek, však? Ja by som sa hlásila na ten posledný termín 17. mája a zatiaľ som bola odhodlaná, že to zvládnem sama ale teda neviem…mám doma 6 častí z biológie pre gymnázia a 3 časti z chémie + knihy zmaturuj z bio, zmaturuj z chem…neviem teda či test je na úrovni stredoškolského učiva alebo ho presahuje a nemám absolutne žiadnu predstavu o tom, či mi tieto knihy stačia alebo či sa to dá zvládnuť bez doučovania, keďže od nás sa nikto na medicínu nehlasi, ani nikoho takého v okolí nepoznám

barborka2_2
3. feb 2025

@erikaduris fuha tak to ti držím palce. Akože nechcem ti kaziť ilúzie ale je to fakt dost náročné tie prijímačky. No skús sa učiť a uvidíš. Ale daj si prihlášku pre istotu aj na iné školy. Aby si nemusela ísť na úrad práce ak by ťa neprijali.

taktotedanie
3. feb 2025

@erikaduris tak to ti drzim palce, bud si nadpriemerne inteligentna alebo si pories to doucovanie
Z toho co mas doma len sama mas minimalnu sancu
Ja som chodila do kosic na doucovanie, kosice maju testovnice a este som mala doucovanie v skole, kosice som urobila, martin som urobila len biologiu, chemiu som mala napisanu slabsie a to som mala pocit, ze citam cosi po mongolsky..

malaopicka
3. feb 2025

Ja som nemala žiadnu z tých kníh čo píšeš, mala som len doučovanie a prakticky si neviem predstaviť ako by som sa naučila na testy bez toho. Tie otázky sú postavené tak, že ak si učivo neprebrala aspoň 3-4x, tak ani netušíš, čo sa pýtajú a nemáš toľko času sa zamýšľať. To sú veci, ktoré musíš sypať a v knihách to určite v rovnakom znení nenájdeš. Kým si spojiš o čo vlastne ide, máš preč čas na dalších 6 otázok a už nestihaš celkovo. Odporúčam si dať prihlášku ešte na inú školu, teda inú fakultu, kde existuju nejaké otázky čo si hovorila (neviem aké to sú, ja som šla len do Martina), aby si mala záložný plán. Hranica prijatia je extrémne vysoká, naozaj tam testy píšu ľudia s minimom chýb, je to nehorázne sito. Dostať sa do Martina je asi najťažšie zo všetkých medicín, ak nerátam Prahu. Alebo to doladiť ešte na druhýkrát pripadne, ak nebude vadiť ročný prestoj, zatiaľ môžeš ísť na inú školu a prestup. Aj takých spolužiakov som mala.

erikaduris
autor
5. feb 2025

@taktotedanie a tie otázky z testovníc sú potom rovnaké aj v teste alebo sú nejako inak formulované?

taktotedanie
5. feb 2025

@erikaduris v kosiciach tie oste co v testovniciach, ked som sa ucila ja bolo to 1500 otazok biologia 1500 otazok chemia, kazda otazka mala 8-9moznosti a mohla byt spravna jedna, dve, tri…aj vsetky alebo ani jedna
+ z chemie boli aj priklady

barborka2_2
5. feb 2025

Pytala som sa kamarátky čo robila prijímačky 3 roky nazad a boli rovnaké podmienky ako píše
@taktotedanie.

katarina0621
4. máj 2025

Moj syn robil minuly rok prijimacky do Martina, nemal ziadne doucovanie zamerane do Martina, pripravoval sa na medicinu do Ciech a spravil prijimacky SCIO bez problemov. Takze si myslim, ze sa to da zvladnut,.drzim.palce