icon

Kde študovať externe špeciálnu pedagogiku?

bianca11
2. sep 2024

Ahojte. Prosím vás, kto študoval externe špeciálnu pedagogiku? Zaujímalo by ma kde? Či trebalo dochádzať alebo bolo externé online. Mám ukončenu VS+DPS. No chcela by som ešte niečo. Ďakujem za každu cennú informáciu.

kacena4
2. sep 2024

ja ba prezencne

i_vu_li_cek
2. sep 2024

@bianca11 Ahoj, osobne som neštudovala, ale mám známeho, ktorý áno: robil v Ružomberku na Katolíckej univerzite. Tam museli týždeň navštevovať prezenčne prednášky, potom ale odovzdávali práce online a v skúškovom prišli na skúšky. Známy to ale ani nedokončil, lebo mali veľmi vysoké nároky, ktoré sa nedali skĺbiť s jeho robotou. Externe sa dá ešte v Prešove, ale neviem, aké to tam je. No a v Košiciach ponúka doplňujúce vzdelanie v oblasti špeciálnej pedagogiky aj MPC, tí to majú formou dištančných úloh. Po tomto vzdelávaní by si ale nemohla byť špeciálna pedagogička, len by ťa to oprávňovalo pracovať so žiakmi s ŠVVP.

kaktusik007
2. sep 2024

@bianca11 PF UKF - externe studium je realizovane prezencnou formou

avanka
2. sep 2024

@bianca11 áno,na pedagogickej fakulte UK,ako 2 ročne nadstavbove štúdium po Mgr. Špeciálna pedagogika sociálne a emocionálne narusenych

bianca11
autor
2. sep 2024

@avanka
@kacena4
@i_vu_li_cek v PO bolo napr DPS masaker. Fakt veľa ľudí odišlo, kvôli tým nárokom. Trebalo sa fakt učiť. Pritom cele DPS bolo o teórii, na statniciach ich zaujímala prax.
@kaktusik007 ďakujem vám

Čiže na východe mi toho fakt veľa nezostáva...

@avanka
@kaktusik007 a aké bolo štúdium? Dalo sa aj popri práci a deťoch?

avanka
2. sep 2024

@bianca11 to už sú roky. Mňa vyslali z práce a bolo to popri práci v pohode, deti som ešte nemala. Určite sa to dalo zvládať, ja som napr chodila 5 týždňov do roka

kaktusik007
2. sep 2024

@bianca11 akoze nechcem ta sklamat, ale popri praci je normalne ze je to masaker a ano, na vysokej skole sa treba fakt aj realne ucit!!!

za mna pohoda, studujem lavou zadnou, skusky na prvy krat a vacsinou za A. Ale su aj zeny, co to ledva tahaju na D a E a potom mame aj take, ktore na stvrty krat nespravili nejaku skusku....

bianca11
autor
4. sep 2024

@kaktusik007 ja som mala tiez DPS na Áčka, len štátnice boli hrozne, na hodinách jeden vyučujúci a na statniciach druhý. Počas semestra stacila teória a na statniciach pýtali prax, pritom nás z vyše 100 ľudí učilo 20. Vedeli by ste mi poslať aspoň zoznam predmetov?

kaktusik007
4. sep 2024

@bianca11 DPS je brane trosku zas inak ako standardne studium, co mam info. predmety su bezne dostupne na strankach fakult. https://www.pf.ukf.sk/images/docs/studium/studi...

lapersefona
26. nov 2025
@i_vu_li_cek

@bianca11 Ahoj, osobne som neštudovala, ale mám známeho, ktorý áno: robil v Ružomberku na Katolíckej univerzite. Tam museli týždeň navštevovať prezenčne prednášky, potom ale odovzdávali práce online a v skúškovom prišli na skúšky. Známy to ale ani nedokončil, lebo mali veľmi vysoké nároky, ktoré sa nedali skĺbiť s jeho robotou. Externe sa dá ešte v Prešove, ale neviem, aké to tam je. No a v Košiciach ponúka doplňujúce vzdelanie v oblasti špeciálnej pedagogiky aj MPC, tí to majú formou dištančných úloh. Po tomto vzdelávaní by si ale nemohla byť špeciálna pedagogička, len by ťa to oprávňovalo pracovať so žiakmi s ŠVVP.

@i_vu_li_cek prosim taav ktorom roku studoval lebo pokiaľ viem tak treba chodiť každý piatok a sobotu