Kde študovať medicínu pre kariéru v NÚSCH?
Zdravím, viem že je ešte skoro alebo po prázdninách idem do 4. Ročníka a zachvilu už aj podávam prihlášky na VŠ chcel by som ísť na medicínu to je isté a časom byť kardiológ viem že sa to môže zmeniť ale tak chcel by som vedieť kde je lepšie študovať keď po škole chcem ísť na kardiológiu a pracovať v NÚSCH berú do NÚSCH viac ľudí zo SZU alebo LF UK lebo mám pocit keď je SZÚ bližšie k tomu tak že tam bude bližšia spolupráca.
@alexikkk Nikto ti nezaručí, že po vyštudovaní medicíny na AKEJKOĽVEK LF dostaneš pracovné miesto práve na kardiologii. To je totiž podmienka pre prijatie na ďalšie 5 ročne špecializačne štúdium a spravenie atestácie z kardiológie. Až tak budeš kardiológ.
@alexikkk Nikto ti nezaručí, že po vyštudovaní medicíny na AKEJKOĽVEK LF dostaneš pracovné miesto práve na kardiologii. To je totiž podmienka pre prijatie na ďalšie 5 ročne špecializačne štúdium a spravenie atestácie z kardiológie. Až tak budeš kardiológ.
@anonym_ba8092 áno viem ale tak chcel by som aspoň vedieť ktorá lf je lepšia keby som chcel v budúcnosti robiť v NÚSCH
To jedno, ale absolventov asi aj tak moc neberu
@anonym_ba8092 áno viem ale tak chcel by som aspoň vedieť ktorá lf je lepšia keby som chcel v budúcnosti robiť v NÚSCH
@alexikkk Lepšia? Tak túto dilemu s výberom môžeš riešiť až keď ťa príjmu na obidve LF.
Budúci zamestnávateľ naozaj nevyberá podľa vyštudovanej fakulty. Vieš o tom, že sa hlásia do našich nemocníc aj uchádzači čo študovali v ČR?
@alexikkk
Ahoj! Tak najprv blahoželám k dobrému rozhodnutiu,.medicína je úžasná (teda ak je to naozaj to, čo chceš robiť).
Ale k veci.
Keďže chceš byť kardiológ, je to vlastne internista so špecializáciou. Keď skončíš školu (akúkoľvek lekársku fakultu), budeš mať len teoretické vedomosti a nepôjdeš priamo na kardiológiu, najdôležitejšie bude získať skúsenosti.
Keby som mala ešte raz toľko rokov ako ty a túžbu byť kardiológom, išla by som na LF UK, skúšala čo najviac zahraničných stáží počas štúdia a hneď po škole by som ako absolvent išla do zahraničia. Vždy sa môžeš vrátiť a pracovať na Slovensku, ale zo skúseností hovorím, že tu je ochota odovzdávať vedomosti mladším na bode mrazu,v zahraničí je to neporovnateľne lepšie. (Minimálne v tých 3 nemocniach, kde som pracovala a siedmych, kde som stážovala)
Držím palce!
Vo všeobecnosti je LF UK neporovnateľne lepšia ako SZU
Pravdivo? Vo vseobecnosti LF UK
Ale skor by som sa zamerala na to aby si vobec skusky urobil, prezil prve roky kde ta kedykolvek mozu vyhodit, potom si ries nejake staze a vyberaj si internisticky kmen idealne kardiologiu- uvidis podla ponuky, taktiez zisti, ci beru nejakych “stazistov” napr pocas prazdnin a pod na dane oddelenie alebo aj ine nemocnice
A vyber si ak bude v ponuke diplomovu pracu so skolitelom kardiologom alebo internistom s kardio temou
To vsetko vie potom zavazit
Inak super rozhodnutie, drzim palce, nikdy som neolutovala to, ze som sa prihlasila na medicinu
Mne sa paci,ako presne vies co chces v buducnosti robit.To je zaklad preto,aby sa ti tento ciel splnil.
V BA jednoznačne LFUK, nad SZU ani nepremýšľaj, ak ti môžem poradiť.

Ako to myslíš, že SZÚ je bližšie? Myslíš geograficky? 😃 Za mňa hociktorá lekárska fakulta, miesto je hudba ďalekej budúcnosti.