icon

Keď začnem študovať na vysokej škole, budem mať 31 rokov

25. jún 2025

Zdravím. Možno hlúpa téma, no celkom dosť nad tým rozmýšľam. Chystám sa si robiť vysokú školu externe popri deťoch. Mám 30 v začiatku štúdia budem mať 31. Svokra (zrejme ma nemá veľmi v láske) mi povedala že keby je na mojom mieste tak sa cíti hlúpo v takom veku nastupovať na školu. Len som sa zasmiala a povedala som jej že veď mám preboha 30 nie 60. Vraj na vysoké školy chodia dievčatá hneď po skončení strednej. Podľa nej budem najstaršia.🙈🤦🏻‍♀️..len by ma zaujímalo zo zvedavosti, čí sa nájde ešte niekto kto si myslí tak podobne ako ona. 🤔🙈

Strana
z2
lindous
25. jún 2025

Medzi externistami budeš patriť k mladším 😄

dskjhfdlkdjhl
25. jún 2025

Dievcata po skonceni strednej skoly idu zvycajne na denne studium, na externe chodia starsi, aj ovela starsi ako Ty. Svokra ma kolko vysokych skol, ze tak vsetko vie?

because
25. jún 2025

smelo do tohto 😅 svorka kecá blbosti

martinkatinka
25. jún 2025

Tak polovica uradnicok si robila VS len kvoli titulu a v starsom veku ako si ty.

lucik194
25. jún 2025

ecxternisti okolo 30 rokov su najmladsi 😂 moj otec dorobil VŠ po 50tke….
neries vek
hlavne nech Ta to bavi

barborka2_2
25. jún 2025

Kopla by som svokru so zadnice. Ja mám kamarátku ktorá je na dennom štúdiu a majú spolužiačku, ktorá má 43 rokov. Nikto sa nad tým nepozastavuje. Na vzdelanie nie je nikdy neskoro. Naopak by si niektorí mohli od teba brať príklad. Držím palce. Zo zvedaavosti, na aký študijný program sa chystáš? 😊

beata_k
25. jún 2025

Mala som spolubyvajuceho, ktory mal 33 a bol na dennom studiu 😀

domkakvet
25. jún 2025

Svokra ti zavidi, len do toho.

julia_romeo
25. jún 2025

chod do toho. Ja som mala 28 ked som isla na vysoku, skoncila som s 2 doktoratmi v 37 rokoch...

patress112
25. jún 2025

blbosť, ja som šiel na VŠ síce v 23 rokoch ale končil som v 28 a tiež som bol najstarší - i ked ja som šiel na denné štúdium. Každopádne - podstatné je, aby si nešla na VŠ zbytočne. Chceš robiť nejaké povolanie, na ktoré je VŠ nutná - učiteľka, doktorka, právnička atď? Alebo chceš titul lebo si myslíš, že automaticky budeš viac zarabať? A ešte detail - ja som si na VŠ chcel spraviť vodičák ale počúval som jebnutú rodinu, že načo mi to je, titul je dôležitejší a VP si dorobím... len po VŠ hned prišiel covid, ja som musel ísť z BA naspäť domov a kedže som epileptik, tak po 10 rokoch kľudu som kvôli fotrovi alkoholikovi od 2020 do 2024 mal asi 30 záchvatov... 🤷‍♀️ a teraz som už druhý rok nezamestnaný lebo vždy ma nevzali kvôli tomu že nemám vodičák a to mám jednu z tých lepších VŠ - EUBA. Tak som si spravil IT rekvalifikaciu ako Java programátor a už sa mi robota rysuje konečne 😊 čiže som Ti chcel len ilustrovať, že VŠ automaticky neznamená pečené holuby do huby a VP je dnes OVELA dôležitejší. A viem, že môj prípad je jeden z 10000 a je veľmi špecifický, len som Ti chcel ukázať, že dnes je oveľa dôležitejšia flexibilita a prispôsobivosť, ja som zahodil komplet celý titul do koša a naučil som sa niečo, čo som vôbec neštudoval 😊 ale zároveň je to spolu s online marketingom asi najžiadanejší skill na trhu

Čiže by som zvážil na Tvojom mieste skôr rekvalifikáciu popri práci, zdá sa mi, že urad práce Ti ju aj preplatí čiastočne, aj ked si zamestnaná, nezamestnaní majú potom nárok na 100% preplatenie. Len fakt Ta chcem varovať, nechod na VŠ len kvôli titulu

lydiaklucarova
26. jún 2025

Mam kolegyne jedna mala 40,druha bude mat 40 a dorabaju si vzdelanie na VŠ. Prva ma 4 a druha 2 deti . Nie je na tom NIC zvláštne ani neobvykle,smelo do toho! Drzim palce!

pieksamaki
26. jún 2025

Vzdelávanie 3 generácie jej asi nič nehovorí......úplne normálna vec....nech sa kazdy venuje tomi co ho napĺňa, nech sa vzdelava v oblasti ktorej sám chce napredovať, je úplná ina doba ako ked som študovala ja.....da sa študovať online...da sa študovať externé.......prax popri praci.....

kathhii
26. jún 2025

Veď nejdeš na denné...

alexanderkovacs
26. jún 2025

Moja zena teraz dokoncila druhu VS . Ma 33 , mame dcerku. Vsetko sa da, len to bude ovela tazsie ako rovno po strednej. Priatel/Manzel + stary rodiacia budù strážiť deti kym vy budete v skole alebobsa ucit. Za posledne 3r nemal som vela casu 🤣🤣

katkaa01
26. jún 2025

Mam kamošku ma 47 a už ma 2hy rok externe za sebou.Moj ujo ma 75 a chodí do školy dochádza zo Žiliny do Trnavy.Takze držím palce a svokru si nevsimajte.

evikusz
26. jún 2025

Ahoj ja mam 46 rokov, studujem externe, mam za sebou 1 rok a cakaju ma este 3 roky. Nehovorim ze je to lachke popri detoch muzovi a robote ale ked mas podporu od muza tak pravdaze chod studovat. Ty si este velmi mlada a dochodok je este v nedohladne. S nami studuju napriklad aj 50tnicky. Ale rataj s tym ze ucenie ti zaberie vela casu a pred skuskami ti bude treba hore byt niekedy aj do polnoci. Drzim palce.

merrysa
26. jún 2025

Externe študujú aj oveľa starší ako ty..absolútne žiadny problem. Svokre ukáž Mariana Čekovskeho, ktorý nedávno zostatnicoval na TUKE ;) ak sa na to cítiš a máš podporu doma od najbližších (svokra sa neráta), tak choď do toho

misanthropicdann
26. jún 2025

Ja študujem externé a spolužiaci majú niektorí 45 dokonca sme v jednom ročníku mali aj 58 ročnú pani

heln
26. jún 2025

svokra sa niekde zasekla, v nejakych skostnatenych ocakavaniach, ona by sa hanbila, ty sa nemusis, uplne normalna vec.

marianna621
26. jún 2025

Minulý rok som si robila špecializacné štúdium na VŠ a mala som 51 rokov. Ten týždeň čo som robila zaverečné skúšky sa mojej dcére narodil syn a stala som sa babkou.
Nemusela som ísť do školy povinne,ja som sa rozhodla a bolo to pre mňa najkrajšie štúdium aké som zažila.
Ako dieťa za socializmu to bolo celé zle aj keď som mala celé roky prospechové štipendium odradil ma spôsob na škole od VŠ. Ale teraz ,áno platili sme si za štúdium no tak príjemné jednanie ,rozšírenie odbornosti a ústretovosť pri podpore nášho štúdia ma naozaj prekvapil. Dostali sme obrovské povzbudenie do našej ďalšej práce ,konkrétne rady a finty ako na niektoré problémy a velmi ďakujem , že som mala možnosť sa tejto skoly zúčastniť
Mala som najprv aj obavy a ano chodila som do školy s mladými dievčatami, ale spoznali sme sa z celej republiky a spolupracujeme v jednom odbore a mali sme príležitosť sa porozpravať o naších skúsenostiach navzájom, čo podporilo môj obdiv k praci kolegýň.
Mám pocit, že vek vôbec nehral rolu, ale skôr bolo výhodou mať viac skúsenosti.
Ja som so školou čakala na druhej strane aby to nebolo na úkor mojích detí. A keďže posledný syn už mal 18 rokov a vedela som ,že môžem na pár týždňov nechať všetko na rodinu a aj keď som potrebovala čas na štúdium a vypracovanie práce, tak som vedela,že to bezomňa prežijú v pohode.
Každý má iné okolnosti ,ale pre mňa to bol veľký prínos.

vandavision
26. jún 2025

Dnes mám promócie po piatich rokoch štúdia 😁 mám 37 a áno som jedna z najmladších v triede

kajka23
26. jún 2025

Odkáž svokre,že nech nerozmýšla takto jednoducho.
Má veľmi zlý prehľad.

orisker
26. jún 2025

Až budeš na promóciách spievať
"Gaudeamus igitur
IUVENES DUM SUMUS..."
tak nešetri hlasivky a pridaj volume.
🙂

margotka17
26. jún 2025

No nesranduj, máš super vek na štúdiom, môj muž začal oveľa neskoršie ako ty a jeho spolužiačka mala 49. Len študuj, robíš dobré, niečo sa naučíš, zvýšis si kvalifikáciu, budeš mát väčší výber zamestnania sa. Držím palceky 👍

katkakuch1
26. jún 2025

Tak svokra pravdepodobne videla vysokú školu len z rýchlika.. bc som študovala denne a mgr externe.. najstaršiu spolužiačku sme mali 53 ročnú 😊 dokonca bola staršia ako pár vyučujúcich 😁😊😊 nikdy nie je neskoro. Prajem veľa úspechov 🍀

ja_bb
26. jún 2025

Aj keby na denne,prihlasujes seba nie ju. Drzim palce.moj ocino si robil dalsiu vysku nedavno,to mal už po 60tke ;)

ha_ha
26. jún 2025

Mám kamošku, čo si prvú VŠ robila hneď po strednej a druhú po 40-tke.

jar_ka
26. jún 2025

Študovala som externe, mala som spolužiačku, ktorej dcéra končila v tom istom roku VŠ ale na dennom a mala už aj vnúča, mala niečo málo cez 50 .... Takže svokra sa môže cítiť hlúpo, že je tak jednoduchá a nepozná rozdiel medzi denným a externým štúdiom a má ešte aj blbé komentáre.

patress112
26. jún 2025
@marianna621

Minulý rok som si robila špecializacné štúdium na VŠ a mala som 51 rokov. Ten týždeň čo som robila zaverečné skúšky sa mojej dcére narodil syn a stala som sa babkou.
Nemusela som ísť do školy povinne,ja som sa rozhodla a bolo to pre mňa najkrajšie štúdium aké som zažila.
Ako dieťa za socializmu to bolo celé zle aj keď som mala celé roky prospechové štipendium odradil ma spôsob na škole od VŠ. Ale teraz ,áno platili sme si za štúdium no tak príjemné jednanie ,rozšírenie odbornosti a ústretovosť pri podpore nášho štúdia ma naozaj prekvapil. Dostali sme obrovské povzbudenie do našej ďalšej práce ,konkrétne rady a finty ako na niektoré problémy a velmi ďakujem , že som mala možnosť sa tejto skoly zúčastniť
Mala som najprv aj obavy a ano chodila som do školy s mladými dievčatami, ale spoznali sme sa z celej republiky a spolupracujeme v jednom odbore a mali sme príležitosť sa porozpravať o naších skúsenostiach navzájom, čo podporilo môj obdiv k praci kolegýň.
Mám pocit, že vek vôbec nehral rolu, ale skôr bolo výhodou mať viac skúsenosti.
Ja som so školou čakala na druhej strane aby to nebolo na úkor mojích detí. A keďže posledný syn už mal 18 rokov a vedela som ,že môžem na pár týždňov nechať všetko na rodinu a aj keď som potrebovala čas na štúdium a vypracovanie práce, tak som vedela,že to bezomňa prežijú v pohode.
Každý má iné okolnosti ,ale pre mňa to bol veľký prínos.

@marianna621 wau, krásny príbeh, čo si vyštudovala, ak sa môžem spýtať? 😊

sonina1_
26. jún 2025

Som 43 ročná "mladica" a do školy som sa prihlásila v minulom roku. Baví ma to, miestami nie a často si i nadávam. Som však na seba nesmierne hrdá a ak sa to niekomu nepáči tak ma môže MILOVAŤ. 😆

Strana
z2