Končím na jednej VŠ a začínam na inej, mám ísť na úrad práce?
Ahojte, neviem či som to zaradila vôbec správne🤷♀️, ale potrebujem poradiť..
Dňa 13.08. mi končí štúdium na jednej vysokej škole
Od 01.09. sa stávam študentkou 2.vysokej školy..
Na tých 14 pracovných dní + víkendy sa mám ísť zaevidovať na ÚPSVaR? Vôbec neviem ako to funguje, prípadne im rovno môžem dať aj potvrdenie o návšteve VŠ aby som tam nemusela chodiť znova?
Prosim poraďte☹️
Alebo mám aj tak status študenta a nie je to potrebné? 🤷♀️ Videla som to v staršej diskusií tu na MK
@alexandricka98 treba sa evidovať...
@alexandricka98 aj na tých pár dní treba registráciu na úrade, kamoška sa tak tiež nejako medzi zamestnaniami a bolo to asi 3 dni, ale musela, aby nebol žiadny nedoplatok nikde 🙂
Netreba sa evidovat ak mas papier zo skoly o prijati alebo proste nieco dokazujuce nasledne studium...
@judar mam všetky papiere, ktoré mi zaslali o prijatí, ako o pozvánke a samozrejme aj potvrdenia o návšteve školy už mám🙄
@alexandricka98 zanes to na urad a chod aj do zdravotnej stym ukazat to je cele bo uz len tie papiere ta kryju
Lebo ak by to bolo na evidenciu bolo by to nefér všeobecne napr. zš-sš či sš a vš
@alexandricka98 zbehni preistotu so vsetkym na upsvar a na zdravotku budes mat istotu
@ericka_l áno ale ona to mala medzi zamestnaniami a ja som študentka. Písala som si s jednou pani na ÚPSVaR a napísala mi, že netreba sa evidovať nakoľko je to sústavná príprava na povolanie🤷♀️ ale fakt neviem
@judar ale ja prestupujem z jednej vš na druhú vš🙄
@alexandricka98 radšej sa chod opýtať, máš to najistejsie
V medzičase od skončenia prvej VŠ po 1.9. nemáš status študentky, je potrebné buď sa zaevidovať na ÚP, alebo si zaplatiť zdravotné poistenie.
@alexandricka98 to máš aj tak jedno lebo je to to iste ako som napísala stou zš-sš sš-vš spada tam aj vš-vš či z 1.stupňa na 2.stupeň rovnako aj pri výmene školy ...iné je keby to bolo po ukončení sš či vš isť do pracovného pomeru lebo tam nič nekryje a je to diera pred zamestnaním
@alexandricka98 neter to tiež mala takto prednedávnom a nemusela sa evidovať ani nič platiť len išla na prízemí pri okienko skopírovali jej papiere a to bolo celé a žiadna evidencia
@alexandricka98 nam ked sme koncili bakalara hovorili ze musime ist s tlacivom o ukonceni do 7 dni na urad. Ja som sla na dovolenku, prisla na 9 a uz som mala nedoplatok na zdravotke. Takze urcite chod!
@c_est_la_vie ale ja nekončím bakalára☹️ ja som bola v 1.rocniku Bc ale idem na inú školu
statut studenta ti konci dnom ukoncenia VS. Ine je to v pripade ukoncenia SS, tam si student do 31.8. daneho roku. V pripade VS dnom ukoncenia VS (statnice, dobrovolne ukoncenie...). Takze ano, treba sa ist nahlasit, inak si povinna si 14 dni zdravotneho poistenia platit sama.
@alexandricka98 este je dolezite ako ti dalo studijne oddelenie ukoncenie VS, aky datum.
@xxxkatka ako píšem vyššie, ukončenie štúdia: 13.08.2019
@alexandricka98 ak mas ukoncenie studia na doklade 13.8.2019 tak tymto dnom prestavas byt studen VS, aj ked od septembra nastupujes na inu VS, treba sa bud registrovat na UP alebo platit odvody.
@alexandricka98 prečo máš ukončenie štúdia k 13.8.?
@zuzanka.zuzu neviem, tak mi to dala škola🤷♀️😆 Už počas 2.semestra som si hovorila čo tam robím, že toto nie je správne že sa len trápim. Prístup väčšej časti profesorov katastrofa.. chýbali mi nakoniec 2 kredity aby som prešla a profesor, s ktorým mi trebalo dať opravný zápočet odišiel na dovolenku a ani mi neodpísal na mail (povedal, že mu máme napísať, že pošle aj odfotený zápočet a potom sa ozve - bola som si istá že som mala všetko správne). Toto ma neskutočne naštvalo. Takže som skončila pre nedostatok kreditov. Našla som si inú, lepšiu školu kde idem..
@zuzanka.zuzu celá tá škola je divná a netuším prečo práve v polke augusta mi dali ukončenie🤷♀️ myslela som si, že dajú ukončenie keď je uzávierka v maise
@alexandricka98 mozem sa spytat, co to je za skolu?
@alexandricka98 na upsvar sa registrovat nemusis, ale do zdravotnej poistovne posli papier (ja som to napr v Dovere robila cez epobocku), ze si prijata a nastupujes do novej skoly a oni ti tie dni, co “nebudes studentka” zaeviduju tak, ze za teba plati stat, ja som to tak mala medzi 3.Bc a 1. Mgr
@carduelis nezaeviduju ju ako studentku lebo nou nie je, ukoncila studium k 13.8. Ty si bola iny pripad Vid tu: "Ak po skončení I. stupňa pokračujete v štúdiu na II. stupni vysokoškolského štúdia, štát platí poistné aj v období prázdnin medzi oboma stupňami. To isté platí pre absolventov vysokoškolského štúdia II. stupňa (napr. magister, inžinier...) v období prázdnin, ak pokračujú a zapíšu sa v tom istom roku na doktorandské štúdium dennou formou."

Podľa mňa tam treba ísť a zaregistrovať sa ako nezamestnaný na tých pár dni, alebo potom si vyžiadať od zdravotnej poisťovne koľko a na aký účet zaplatiť za tých 14 dni. O nič iné nejde, len o tú zdravotku, keď je to jediná zákonná povinnosť platiť si zdravotné poistenie. Registrácia na UPSVAR nie je povinná, ale po registrácií za teba platí UPSVAR zdravotku. Takže tak.