icon

Kontrola originality a využitie umelej inteligencie pri písaní bakalárskej práce

nikola616
4. máj 2025

Prosím Vás, nieje to síce moj pripad ale zaujimalo by ma či pri kontrole originality bakalarskej prace je moznost ze by dosli na to ze praca bola za miernej pomoci pisana s ai . Ci to system ukaze alebo nie.

cyberk
4. máj 2025

“Nie je to sice moj pripad” 🤣urcite

nelca84
4. máj 2025

@nikola616 vsak si to napisala dnes rano do inej temy 🙈

lindous
4. máj 2025

"pýtam sa pre kamoša" poznáme, dokonca v dvoch témach 😅 😂 len tak pre info, čo znamená "miernej pomoci" ? Lebo je rozdiel či ti AI (čisto teoreticky ofc 😂) pomohla s preformulovaním niektorých tebou napísaných viet, v ktorých sú informácie, ktoré si si sama dohľadala a máš ku nim správne citácie, či prekladom abstraktu alebo ti písala celé odstavce textu... ale teda CRZP hľadá zhodu s inými prácami v systéme, tam nie je pravdepodobné, že by tam zhoda vyskočila... skôr by som sa obávala toho, že ako človek čo už nejakú tú prácu prečítal môžem povedať, že na tom texte to zvyčajne vidno

kaktusik007
4. máj 2025
@lindous

"pýtam sa pre kamoša" poznáme, dokonca v dvoch témach 😅 😂 len tak pre info, čo znamená "miernej pomoci" ? Lebo je rozdiel či ti AI (čisto teoreticky ofc 😂) pomohla s preformulovaním niektorých tebou napísaných viet, v ktorých sú informácie, ktoré si si sama dohľadala a máš ku nim správne citácie, či prekladom abstraktu alebo ti písala celé odstavce textu... ale teda CRZP hľadá zhodu s inými prácami v systéme, tam nie je pravdepodobné, že by tam zhoda vyskočila... skôr by som sa obávala toho, že ako človek čo už nejakú tú prácu prečítal môžem povedať, že na tom texte to zvyčajne vidno

@lindous presne. AI ma rozpoznatelnu stylistiku. Ono je uplne v poriadku AI pouzit na taky ten prvotny nastrel, alebo ked vies co chces povedat len nenachadzas tie spravne slova. Avsak ak mam pred sebou text, viem odhadnut ci je to praca cloveka, alebo si pomohol AI

selenka7
4. máj 2025

Zalezi, aky antiplagiatorsky system ma univerzita k dispozicii. Ak sa kontroluje len prekryv s pracami s CRZP, nezisti sa to. Ale napr. Turnitin (nasa univerzita ho ma) to odhali. Takze odporucam pouzivat vlastny mozog, ako to robili generacie normalnych studentov pred tebou.

eleanor2510
4. máj 2025
@selenka7

Zalezi, aky antiplagiatorsky system ma univerzita k dispozicii. Ak sa kontroluje len prekryv s pracami s CRZP, nezisti sa to. Ale napr. Turnitin (nasa univerzita ho ma) to odhali. Takze odporucam pouzivat vlastny mozog, ako to robili generacie normalnych studentov pred tebou.

@selenka7 ale dnes nie je v mode pouzivat vlastny mozog... preboha, tolko namahy, ked moze bakalarku napisat AI? tato konkretna osoba uz v inej teme pisala, ze bakalarku nestiha, v pondelok je termin odovzdania, a teraz sa este prizna, ze si pomohla AI. Niektori ludia si titul jednoducho nezasluzia

kaktusik007
4. máj 2025
@selenka7

@selenka7 len toto je presne ten problem - pouzit vlastny mozog.
studujem externe, doktorky a docentky mam vrstovnicky... Takze sklzneme po skuske ci cez prednasku do debaty o detoch, o praci..... A teda na internych studentov povedua veci, ktore by ma ani len vo sne nikdy nenapadli.... Ze coraz castejsie komunikuju s rodicmi studentov, pisu na nich /rodicia!!!!!!/ staznosti, vyvolavaju, ved dcerka sa to ucila dva tyzdne ako to ze dostala Fx!!!!!! Akoze ja az zasnem. Takze otazka na napisanie bakalarky cez AI ma teda neprekvapila. A vyvracia to to, co pises - aby pouzila vlastny mozog, ako generacie pred nou. Toto je absolutne nesamostatna generacia mladych ludi. Neviem, ci vobec vedia, ze na co ten mozog v tele maju 🤷🏼‍♀️

selenka7
4. máj 2025
@kaktusik007

@selenka7 len toto je presne ten problem - pouzit vlastny mozog.
studujem externe, doktorky a docentky mam vrstovnicky... Takze sklzneme po skuske ci cez prednasku do debaty o detoch, o praci..... A teda na internych studentov povedua veci, ktore by ma ani len vo sne nikdy nenapadli.... Ze coraz castejsie komunikuju s rodicmi studentov, pisu na nich /rodicia!!!!!!/ staznosti, vyvolavaju, ved dcerka sa to ucila dva tyzdne ako to ze dostala Fx!!!!!! Akoze ja az zasnem. Takze otazka na napisanie bakalarky cez AI ma teda neprekvapila. A vyvracia to to, co pises - aby pouzila vlastny mozog, ako generacie pred nou. Toto je absolutne nesamostatna generacia mladych ludi. Neviem, ci vobec vedia, ze na co ten mozog v tele maju 🤷🏼‍♀️

@kaktusik007 tak su studenti a studenti. Sama vediem zaverecne prace, aktualne mi konci jedna diplomantka a jedna bakalarka. Diplomantka je uz spoluautorkou publikacie, ma odmakane mesiace v labaku a je to strasne sikovne, mudre a samostatne dievca a viem, ze pracu napisala s pouzitim vlastnej hlavy. Aj proces pisania diplomky zhltol par mesiacov, videla som viacero jej verzii, ktore som s nou konzultovala a bolo krasne vidno progres. Ta moja bakalarka sa zatial len uci, ako na to, ale ocenujem, ze tiez pouziva vlastny mozog, vidno to obcas na tazkopadnosti toho textu, no hnala som ich do pisania pomerne v predstihu, prave aby sme sa vyhli takymto zvrhlostiam s AI na poslednu chvilu. Nehovoriac o tom, ako si napr. chat GPT dokaze strasne vymyslat a skuseny skolitel aj oponent velmi rychlo tie blaboly odhali. Celkovo u nas na fakulte mam skusenost so sikovnymi a samostatnymi studentmi, ono je to asi hlavne o konkretnej univerzite (pripadne "len" vysokej skole) a fakulte, odbore.

marianarem
4. máj 2025

@nikola616 Ako sa pise vyssie, pride na to oponent. Ja tiez robim na VS a praca AI je zatial celkom dobre rozpoznatelna. Identifikacnym znakom casto byva, ze ide a velmi dobre prevedenu, velmi dobre odprezentovanu blbost.

melanta
5. máj 2025

Autorka, venovala si množstvo času založeniu niekoľkých diskusií na MK, AI a iným záležitostiam. Ak by si tento čas venovala písaniu, tak by si bakalárku sama napísala a v termíne. Úprimne, nevidím dôvod, aby ľudia s takýmto postojom ukončili VŠ a dostali titul. Je to výsmech všetkým absolventom a študentom, ktorí venovali štúdiu vlastnú hlavu a čas.