Kurz a práca v IT oblasti

michalajulka
31. aug 2022

Ahojte, je tu niekto, kto neštudoval IT, ale spravil si kurz/školenie a našiel si v IT oblasti prácu? Ak áno, aký kurz/školenie? Vďaka

hopsadobrandejsa
31. aug 2022

Ja sa momentalne ucim popri praci pretoze chcem zmenit sektor a prejst do IT takze uvidime ci sa ten skok podari.

Podla toho co som si robil research, mnoho ludi odporuca naucit sa co najviac v zavislosti od toho comu sa chces v ramci IT venovat a zakladne pravidlo je: coding.....coding.....and even more coding.

Certifikaty vraj pomahaju, ale mnoho zamestnavatelov sa ne diva skor s rezervou pretoze certifikat ci skolenie preukazuje, ze dokazes nasledovat nejaky postup ci zadanie, ale kodovanie je casto o rieseni problemov. Netvrdim, ze certifikat ti nepomoze ale garanciou prace urcite nie je.

Ja sa momentalne ucim front-end development a hned ako budem zaklady html, CSS a javascript tak sa posuniem dalej na jQuery a React a potom sa pokusim urobit nejaku solidnu web stranku.

Radou ktorou sa ja riadim od IT ludi z internetu je naucit sa to comu sa chces venovat a potom sa spolupodielat na projektoch na github aby si nabrala skusenosti. Nakoduj nieco sama a daj si svoju pracu do CV aby potencialny zamestnavatel videl tvoju pracu.

Papier znesie vela a tak ako v kazdej inej praci, IT firmy hladaju ludi s analytickym myslenim a praxou. Len samotny certifikat nepreukazuje tvoju odbornost.

Drzim palce 🙂

astero2
31. aug 2022

@michalajulka asi je jedno aký kurz/školenie podstatné je aké vedomosti si z neho odnesieš, ako ich ďalej rozvíjaš a tiež určiť si, ktorá oblasť IT je pre teba zaujímavá a mohla by ťa baviť

wheel
1. sep 2022

Ak nie si na coding, mozes sa venovat aj administracii. Linux/Windows. Mna pred par rokmi chytil Linux a zivim sa nim dodnes, myslim ze celkom slusne. Nemenil by som - oproti kodeniu to nie je taky zaberak na hlavu, po praci vies vypnut a oproti windowsu je to zas milionkrat praktickejsie a ma vacsie moznosti. Takze dobre si uvaz co chces, nastuduj zaklady a rovno sa prihlas na nejaku junior poziciu, prax a skusenosti ziskas casom. Samozrejme zo zaciatku budes musiet investovat vela volneho casu, ale to v kazdom zamestnani.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ejenoues
15. dec 2022

Skús IT v kurze (www.itvkurze.sk)