Kurz online marketingu/sociálne siete
Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť alebo len tak podeliť o skúsenosť.
Baví ma tvoriť obsah na sociálne siete – spravujem ako hobby zadarmo profily (FB a IG) jednému športovému klubu a celkom to má ohlas, ľudia reagujú pozitívne a baví ich to. Keď som bola aktívna aj na svojom osobnom Instagrame, tiež som mala veľa pozitívnych ohlasov.
Momentálne pracujem ako fakturantka, ale začínam čoraz viac premýšľať nad tým, či by som sa časom nevedela posunúť práve týmto smerom. Našla som si aj kurz digitálneho marketingu (cez úrad práce), ktorý by som si chcela urobiť – po dokončení budem mať aj certifikát.
Myslíte, že je reálna šanca sa v tomto uplatniť, keď budem mať kurz + skúsenosť s reálnou správou profilov, aj keď zatiaľ “len ako hobby”? Má tu niekto podobnú cestu za sebou?
@xnatalkax tým, že máš už niečo aj keď máličko za sebou, tak máš veľkú šancu v tom uspieť, aj keď stále treba myslieť na veľkú konkurenciu, ale dôležité je, že ťa to baví, aj keď okrem toho pekného sa zameraj na to, aby si vedela aj reportovať úspechy. Neskôr, ak budeš chcieť zmeniť prácu si vyhľadaj agentúry, ktoré sa sockám venujú a oslov ich priamo 🙂
@denkabemommy ano ano na to myslim, len to asi este neviem tak predat. Ale zaujimam sa o to ake ma soc.siet interakcie a pod. Vies mi v skratke nieco poradit na co sa zamerat?
@xnatalkax ono to nie je jednotné, niektoré značky chcú len lajky, niektoré predaje, niekto fame,… takže záleží od toho, pre koho to robíš. Tento profil veľmi odporúčam https://www.instagram.com/kiavcin?igsh=c3M0NXFy... , v biu má aj kurzy digitálci, tie tiež odporúčam, bez obáv, nie je to drahé a je tam dosť hodnotný obsah. Ja som socky robila len niečo cez rok, nebavilo ma to nejak extra, teraz max pre našu agentúru dačo urobím ale prešla som na seo a ppc 🙂
Ešte mi napadol podcast buzzworld, tiež sa veľa dozvieš ale teda skôr z celého marketingu ako len o sockách - neni to na škodu vedieť
@monsterablue akoze nestiham? Ziadost na urade musim mat 30 dni ci ako to je?
@monsterablue takze stiham dobre 😀 uz som sa zlakla
Je dobré si spraviť kurz a zorientovať sa v pojmoch, výrazoch, urobíš si prehľad a máš aj dačo v ruke (certifikát). Potom ale odporúčam sa čo najrýchlejšie “zamestnať” v nejakej online marketingovej agentúre, ako junior. To človeka najviac zocelí a “prefacká”. Naučíš sa pracovať s klientami (to je najväčší pain), reportovať výstupy, robiť pod tlakom (väčšinou časovým), prechádzať si celým schvaľovacím procesom, obhajovať si nápady a postupy pred klientom, prezentovať výsledky… Ano, náročné, keď to zažívaš, ale najlepšia škola, žiaden kurz ťa tak nepripraví na vlastných klientov ako dva roky v agentúre. Ja som už po roku v agentúre mala dákych svojich bočných klientov, ale ešte som potom rok súbežne ťahala aj agentúru aj klientov.
Dá sa spraviť, že kurz a potom si hľadať klientov svojpomocne, ale to ťa tak nenaučí, správne postupy, ako kompetentne vystupovať pred klientami, jeden ti nezaplatí, ďalší ti hodí na krk aj zodpovednosť za to čo už nie je tvoja vec, ďalší ťa vyghostuje a prestane ti odpovedať na maily… a po troch, štyroch klientoch budeš znechutená, demotivovaná a povieš si že to nie je pre teba a zabalíš to.

@xnatalkax určite áno, len teda základom je vybudovať si portfolio, ktorým sa budeš daným značkám prezentovať ☺️ super je, že už si s niečím takým začala a teda už pár príspevkov atď za sebou máš, ak ťa to baví, určite v tom pokračuj ☺️ držím palce