Lacné IT kurzy pre mamičky: Čo na to poviete?
Ahojte.
Robím v IT, robím weby. Celkom úspešne mi to ide popri 15 mesačnom dieťati. Premýšľala som, že by som svoje vedomosti posunula ďalej a teda začala pre mamičky robiť lacné IT kurzy. Aby ta práca na materskej nebola len o recenziách, mlm a pod (veď to poznáte)
Zaujímal by ma vás názor a možno aj cenová relácia v akej si to môže bežná matka dovoliť.
Kurz by trval 3 hodiny a naučil by základy.
Samozrejme by som robila aj stredne pokročilý a pokročilý, aby to teda malo postupnosť.
Plus ako bonus, viem ako si rýchlo zohnať zákazky (keď je človek silný ovšem 🙂 ) čo by som tiež zahrnula do kurzov
Ďakujem
Nic v zlom, ale po precitani tvojich reakcii mam pocit, ze u teba plati jedna z 2 moznosti -
1. Cim clovek menej pozna, tym viac is mysli, kolko toho uz vie ....
2. Nemas potuchy ako rozmysla vacsina jednoduchych ludi, iked ti to tu opisali, lebo si na uplne inej urovni myslenia ako oni.
Kazdopadne Espresso aj Nova su komercne web editory pre Mac a to ani zdaleka nebude skupina mamiciek, ktora sa tu vyskytuje 😉 ... a za dalsie, nemozes ucit niekoho tahat omietku, ked este nema postaveny ani mur, na ktory by ju natiahol a omietku si zarobit tiez nebude vediet, ani jej vlastnosti poznat.
Mozes mat sebelepsi webovy editor s kontrolou syntaxe, ulahcenim rozlozenia frontentdu, autovytvaranim css a dalsimi super funkciami, ale ked nevies a nepoznas ziaden jazyk, tak prakticky nic pouzitelneho nikdy nevytvoris a to plati aj u tejto myslienky ucenia.
A samozrejme rovnako aj wordpress, joomla a dalsie wysiwig/cms, kde musis tiez rozumiet kodu, aby si hoci aj free template upravila podla potreby. Tak ako dieta sa musi naucit rozpravat, tak aj niekto, kto chce tvorit weby, sa ho musi najprv naucit, lebo darmo bude ukazovat slepemu.
preferovala by som osobne stretnutie, to ano. pytat som sa mohla, v komentoch a odpoved bola rychla ale aj tak osobne je to lepsie…
@egonsk ale ja to nejdem ponúkať tu, nejdem dokonca učiť ani čisto kódovanie, skôr sa pustím do WP.. a myslím že wp jmoze byt byt základ pre omietku
Neviem kde si ty začínal, ale teda moja prvá zákazka určite neobsahovala žiadny zásah do kódu. Pamätám si ako mi musel ex kolega vysvetľovať že keď nahrávala súbor nemôžeš dať diakritiku do názvu. Dnes automatika, pred 10 rokmi že “wtf?”
Robíš predsa s tým, čo vieš. Vies toho stále viac a viac skúsenosťami.
Pozri, mňa si bývali šéf posadil na dve hodiny za WP a dnes som tam kde som. Tiež som nechápala, tiež mi nedávali nič zmysel. Úkaz mi jeden kurz, hoc aj svoj týždňový, ktorý ta prípravy na realitku.. všetko je to o človeku koľko do toho investuje času..
Ja im vedomosti dám také, aké mám. Primerane cene, cieľovej skupine a produktu. To ako s tým niekto naloží nie je moja vec. Pre mňa za mňa nech si na druhý deň otvorí firmu, alebo nech sa ide učiť variť.
ok, tvojim biznis planom je teda nejakemu cloveku dat pocit, ze sa nieco naucil a iked 9 z 10 prakticky nic nepochopi a nebude po tych 3 hodinach vediet nic dlhsie ako tyzden, tak ty si vlastne zarobis 😉
Prepac, asi som moc stara skola, ale nie, WP nie je zaklad, WP je kelna v ktorej mas omietku na nahodenie...
Pod pojmom naucit sa zaklady sa rozumie praca so subormi a adresarmi, pri zakladoch programovania webu sa jedna o zakladnu syntax (tagy, parametre, atdd..) a pravidla html. Nad tym sa da uz potom postavit php. To su tie zaklady a nie klikanie si myskou v nejakom produkte. To potom nazvi zakladnym rychlokurzom pouzivania cms WP, kde sa ti mozu ozvat ludia, co uz pricuchli k webom a len chcu sa trosku naucit ako sa pouziva wp na manageovanie obsahu.
Autorka-mna si pobavila, fakt velmi😉 Ty mas informatiku vystudovanu, alebo mas len par kurzov a dojem, ze si v tom dobra?
@dskjhfdlkdjhl fuuu… nemyslím, viem to… čakala som že tu budú nejaké skeptické komentáre, takže mňa neurazíš 🙂 svoju hodnotu aj vedomosti si uvedomujem 🙂 takže skus písať pod nejaké ďalšie príspevky a keď toto rozbehnem, vrátim sa sem a s radosťou ti pošlem odkaz na referencie 🙂
Ak si myslis, ze som Ta chcela urazit, tak si sa mozno trochu urazila, len to nechces priznat. Svojou otazkou som chcela zistit, ci mas informatiku vystudovanu. Totiz, keby si ju mala, alebo keby si sa naozaj orientovala, tak by si vedela, ze za 3 hodiny nikoho ziadne zaklady nenaucis, teda nie tak, aby z toho realne nieco mal.
neznama anonymna autorka, uz si to rozbehla? : ) ja som aj za wp hlasim sa : D ... daj nejake echo
@autor "na začiatok každému pred tým ako príde povedať nech si veci nastaví ako ma"
No, zazrel som toto a nevidel som ze by to niekto spomenul uplne jednoduche riesenie - kedze kazdy bude mat svoj notebook a nechces zabit hodinu kym kazdemu vsetko pojde tak jednoducho si kazdy zasunie tvoj predinstalovany klucik s Windows/Linux, WordPress, vsetko co ma byt tam bude - nabootuje a ma tvoje prostredie kazdy bez hociakeho konfigurovania - pripadne nebudu to bootovat ale bude tam VirtualBox ci iny virtualizacny nastroj a cez to si spustia ulozenu virtualnu masinu kde tak isto uz bude vsetko nastavene.
Jaaj, stara tema ale mozno sa niekomu zide :D

@vorkola tiež mám často taký stav 😂 a preto chcem preč z domu 😃