Má zmysel študovať medicínu ako 25-ročný?
Ahojtee, chcel by som sa opýtať na Váš názor či má zmysel ísť študovať medicínu v 25 rokoch? Premýšľam nad tým už dlho, ale mám obavy, či nie som už „príliš starý“ začať. Má niekto skúsenosť, že začal neskôr?
My sme mali spolužiaka, ktorý začal ako 33rocny, úspešne doštudoval
Neskoro. Prepáč
Nie je to neskoro, ale záleží aj od toho, či máte znalosti z tých predmetov, z ktorých sa robia prijímacie skúšky.
Študoval si doteraz niečo iné alebo pracoval? Pýtam sa lebo ja na sebe cítim, že čím dlhšie som preč z takého toho pravidelného učenia sa, tým ťažšie sa mi sedí nad knihami a idú veci do hlavy… ale ak máš dobrú motivácu, tak nie je neskoro, nebudeš prvý ani posledný… začni sa učiť na prijímačky, uvidíš ako to pôjde a podľa toho sa rozhodneš
Ma, ak to naozaj chces a nie je to len myslienka z nudy a nevies co od rozkose ako sa vravi.... Mala som znamu, ktoru prijali ako 36rocnu na medinu (lebo vtedy splnila podmienky).😃 ja by som kludne isla aj v 50tke, ak by bolo zazemie...
Ma zmysel…ak na to mas a sa na to citis smelo do toho
Moj spoluziak z VS skoncil pravo a nasledne vystudoval medicinu. Teraz v 35 je z neho doktor.
Zdravotná sestrička u jednej mojej doktorky si dorába bakalárske štúdium- ošetrovateľstvo (má okolo 50r). Chápem, že je to trošku iný príklad, keďže ona pracuje v odbore, ale mne to prišlo fajn, že si robí VŠ v takom veku. Že v tom vidí zmysel a nepovedala si, že načo, však o niekoľko rokov môže ísť na dôchodok atd...
Ak to naozaj chces tak ano, kedze to nie je len o tych 6 rokoch studia. Ale to asi vies.
Ak máš niekoho, kto ťa bude roky živiť, tak choď
Poznám pani, ktorá si po 50tke spravila okrem VŠ - Mgr ešte aj Phd. Pôvodne pracovala ako pôrodná sestra.
Samozrejme stratil si iba 5 r určite chod
vzhladom na to, ze budeme pracovat do 70.ky :D tak tu medicinu mozes zacat v pohode aj o 10 neskor a neskoro nebude 😂
teraz odbocim-poznam dievcata, ktore si urobili vodicak v 53 rokoch, a vyse 22 r. uspesne jazdia a su sebestacne,,,...je to neskoro? isto nie....😍
samozrejme vodicak nie je medicina...
mam kamosa, ktory vystudoval inu VS a potom aj medicinu, momentalne pracuje v rakusku ako dr. uplne v pohode sa da aj po 25.
My mame v rodine uz pana doktora....medicina bola jeho 2ha vysoka skola. uspesne skoncena ...v 25 nie je neskoro
My mame v rodine doktora ....medicina bola jeho druha vysoka skola uspesne skoncena....25 nie je neskoro.
Vobec
Mala som aj starsich spoluziakov
Dokonca spoluziaka co siel na skusky 5x medzitym vystudoval Ing. A dostala sa az na ten posledny 5 pokus, je z neho skvely lekar
Vyskusaj a uvidis
Ale bud maj rodicov co ta podporia alebo peniaze pod matracom
Lahka matika v 25 zacnes skoncis v 31+par rokov atestacia zalezi od odboru = do dochodku vyse 30rokov. Podla mna +30 rokov prace stoji zato, lekarov je malo. Tu je skor otazka, ci ta bude mat kto zivit aj ked poznam par medikov, ktori stihaju aj nejaku brigadu najma cez leto ale to ta neuzivi.
Vzdy je v rocniku viacero ludi, ktori uz maju titul z inej skoly (Bc., Mgr. aj MVDr. poznam), alebo len proste nastupili o niekolko rokov neskor. 25 rokov nie je ziadna extra prekazka, ak mas predpoklady na to studium, zaujima ta to a chces to robit.
musis sam zratat co ta to bude stat. Vies si dovolit v 25 rokoch na minimalne 6rokpv byt bez prijmu? Ako budes byvat? Chces rodinu? Chces vlastnit nieco? Si uvedom ze v 31 rokoch vlastne zacnes zarabat nastupny plat . CO budes dovtedy jest, robit ako hobby, ako bude vyzerat tvoj zivot ?
Hlavná otázka je kto bude tvoj živiteľ a čo si robil doteraz!
ak zvládneš prijímačky tak nech sa páči...
len tento rok to už asi nepôjde - prihlášky sú už po termíne. už sa robia scio testy.
kamarat skoncil studium 33 rocny. bola to jeho druha vysoka skola. po skonceni 1. skoly niekolko rokov pracoval. popri medicine si zarabal prekladmi. mal aj rovnako staru spoluziacku, ta sa rozhodla po cca desiatich rokoch prace ako sestra, ze ide na medicinu.
samozrejme, ze mozes ! ale nie, ze len pre peniaze a z nudy, ale realne, citis to ako poslanie a mas dobru hlavu na ucenie, lebo medicina ide zadkom, musis makat a 6 rokov ani nezijes, max cez leto, ak stihnes vsetky skusky...
sesterka si urobila v 31 rokoch medicinu, a teraz robi na urgente takze je to v pohode...ale ona bola fakt hlavicka a bavi ju to, ak ta ma kto zivit stale na dennom studiu preco nie, uplna pohoda....smelo do toho, ja som stara hepa a orzmyslam stale nad nejakym studium tiez, poznam ludi co po42 studovali, moj stary otec kedysi studoval v 40ke medicinua stal sa zubarom v 46 rokoch, pracoval ako zubar do 72 rokov, zomrel v praci.

neskoro je v 50ke, nie v 25ke....😍