Mali ste popri materskej čas na vzdelávanie?
Ahojte, som prvorodička, teda bez skúseností ako to v reálnom živote s deťmi chodí. Uveďte ma, prosím, do reality. 🙂 Aktuálne pracujem v IT, už síce na seniornej pozícii, ale angličtinu ovládam len na úrovni B1, čo obmedzuje moju uplatniteľnosť.
Myslíte si, že za 2-3 roky na materskej by som sa vedela posunúť na B2? Je na nejaké systematické vzdelávanie popri dieťati čas? Nerátam s pomocou babiek a dedkov.
Podarilo sa vám v niečom sa počas materskej posunúť, zlepšiť sa? 🙂
Ďakujem
rozdiel medzi angličtinou b1 a b2 nie je taký priepastný, pár lekcií po večeroch a určite áno aj za pár mesiacov
Zavisi aj od dietata.
Ale zas ak sa jedna len o anglictinu (co kludne mozes aj pocuvat pri kocikovani, doma pri dojceni atd, pri hocicom) a tak sa ucit...a navyse len z urovne B1 na B2, tak to urcite pojde, ak nebudu (nedajboze) nejake vazne problemy s dietatom.
Ja som bola rada, že žijem. 😂😂
No u mňa sa tiež nedalo. Bola som tak vystavena že som veľakrát nevedela ani len zložitejšiu vetu dokončiť, nie to ešte študovať😏ale samozrejme závisí to od dieťaťa
Ja sa učím popri prvom taliančinu, ide to bez problémov.
No o chvíľu pribudne druhý, tak uvidíme, či sa potom podarí znova do toho dostať.
Mala som aj angličtinu, ale veľmi intenzívny kurz, to by som bez pomoci manžela nedala.
Ale ak chceš len zlepšiť angličtinu, začni počúvaním podcastov počas kočíkovania, ja som prvé mesiace dokázala pri kočíkovaní denne počúvať 3-4 hodiny. Veľa sa ti tak dostane do ucha a potom bude ľahšie ísť na čítanie a hlavne rozprávanie.
Ja pracujem tiez v IT a v pohode sa mi dalo dokonca aj pracovat par hodin , aj ked je dieta zive, ale predsa musi niekedy aj spat cez den
Ja som pracovala.od 1,5r dieťaťa ,ale kamoška zvladla vš pri prvej Bc, pri druhej Mgr
Vies co da sa, dokym dieta cez den spi. Potom, aspon u mna, je to uz bieda. Ak teda nemas dieta, ktore cele noci buntosi a nemusis cez den dospavat. Ale medzi B1 a B2 nie je taky rozdiel, takze by to mohlo ist. Sestra sa ucila spanielcinu na materskej.
Sa sa, robin si magistra...anglictiba b2 je jednoduchá, to určite zvládneš 🙂
Ja som popri materskej vyštudovala externe vysokú školu
Rok 2020 s 3mesacnym babom som bola na zapis na vysoku skolu - rozsirujuce studium AJ. 2023 som statnicovala s cerstvo 3r a polrocnym babatkom… Bez pomoci manzela by som to samozrejme nezvladla. A preto - ano da sa to - len treba chciet ;)
Vďaka, baby. 🙂 Vôbec mi nenapadlo, že viem využiť aj čas pri kočíkovaní.
Ked som si vedela ja pri 4.babatku spravit druhu skolu,zvladnes🙂 ucila som sa aj v porodnici a skusky som mala ked mala dcera 10 dni.
Nie, nemala som čas sa ani vycikať a najesť.... pri prvej dcére. A pri druhej tie nie, ale kvoli iným okolnostiam - pri nej by sa inak dalo.
Ja som mala online anglictinu s lektorom normalne (napr. konverzacie som mala aj kym som kocikovala a maly spal), spravila som si aj nejake certifikacie, dokonca som aj co to pracovala, ked mal celkom stabilny rezim, niekde na zaciatku rodicaku, takze mne sa dalo 🙂 ale kazde dieta je ine. Niekto sa nema cas ani osprchovat.
Podla mna ale z anglictinou to vobec nie je nerealne, pri kocikovani som napr. pocuvala audiknihy v AJ. Verim, ze sa ti to podari 🤞🏻

Mne nie, ja som mala dieta zive, vyzadujuce si pozornost a neskor pribudlo druhe, takze to velmi neslo uz vobec. Ale kamoska mala dieta take, co jej vela spalo 2-3 hodiny, takze pri takom dietatku by to slo.