Mám ísť na právo?
Zdravim vospolok, mam troska dilemu a potrebovala by som poradit alebo najst niekoho, kto riesil nieco podobne.
Mam 26 rokov, tri male deti a uz asi rok zvazujem studium prava. To, co ma zneistuje, vsak je to, ze som nechodila na gymnazium (cize som nemala dejepis a obciansku ako gymnazisti), ale na strednu marketingoveho zamerania. Takze z profilovych predmetov nemam dostatocne znalosti. Tu je prva otazka - da sa to dohnat, ked by som sa do toho pustila? Okrem toho, obavam sa, ako stihat skolu (aj ked externe) a domacnost s detmi. Ste tu niektora taka a viete mi napisat, ako ste to zvladali? Tiez nepoznam osobne nikoho, kto pravo studuje/studoval a tak neviem uplne presne, co to obnasa. Je toho ucenia velmi vela alebo sa to da zvladat aj popri detoch? Co sa tyka pomoci s detmi, manzel pracuje v zahranici, na deti som pocas jeho nepritomnosti sama, co sm tiez zneistuje. Po skole by som sa rada venovala trestnemu pravu, prokurature. Zmeskala som uz svoj vlak alebo sa stale oplati pustit sa do toho a realne sa s pravom raz zivit?
@hope170317 V tomto s tebou súhlasím. Ja som skončila v 2013 a bol brutálny natresk všade a malo ponúk aj v advokácii.. Ale to bol akurát rok, kedy zaviedli 5 ročnú prax. A vidno to. Za posledné roky sme sporadicky dostali nejaké žiadosti a životopisy. Uvidíme, ako to bude teraz, keďže to nedávno opäť skrátili. Ja osobne keby som teraz v tomto veku (32) mala do toho ísť, urcite by som nešla. Ani do štúdia prava, ani do advokácie. Je to veľmi zaujímavá práca, ale myslím si, že je to fakt pre takých, čo začnú mladí, po skončení školy, bez rodiny.
@oblecenie99 ja by som už z hladiska uplatnenia na trhu práce veru opäť pravo študovať nešla. A tiež si myslim, ze to nie je praca pre zenu s rodinou. Pre mna bolo nepredstaviteľné vratit sa k tomu po MD, aj keď na druhej strane do zivota mi to dalo nesmierne vela skúsenosti a tie mi uz nikto nevezme. Lenze tie skusenosti ma este ovela viac v zivote stali a za to teda nestálo. Neviem si predstaviť, ze matka rodiny to podstúpi.
@natalienka12 ahoj, smiem sa popýtať na nejaké informácie ohľadom výberového konania na prokuratúru? 🙂 moc by mi to pomohlo, ďakujem pekne

Byt tebou od toho upustim...lebo 7 rokov by si to studovala a nakoniec by si aj tak bola nepouzitelna lebo konexie na vyssich miestach a hlavne ze po studiu by si nemala ziadnu prax by ta to akurat len hodilo na druhu kolaj s tazkostami sa niekde zamestnat ako pravnicka kedze radsej zoberu skusenejsich s praxou nez leda bolo vylezencov zo skoly