Mam ísť študovať za učiteľku?
22. sep 2022
Zdravím...Rozmýšľam či ísť študovať učiteľstvo... vidím ako stále spoločnosť učiteľov "zhadzuje", ponižuje, nerešpektuje a finančne tiež nie sú dobre ohodnotení. Ak ste učitelia šli by ste ešte raz na vysokú školu s učiteľským zameraním? Alebo by ste sa vybrali iným smerom?
Prečo má veľa ľudí potrebu si brať učiteľov do úst? (Neustále počúvam, že nič nerobia, 45min hodina, len piju kavičky, 2mesiace prázdnin....Viem, že je to uplne inak, otec je učiteľ a z práce si nosí prácu domov, opravuje, pripravuje sa na ďalší den, vymýšľa aktivity, vyhľadáva ich na internete, koľkokrát je tu pre študentov a ich problemy atd..) otec ma odhovara, že si mám vybrať niečo ine... Ake sú pre a proti? Ďakujem 👍
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

@mikadooo ja som tú chybu žiaľ urobila. Vyštudovala 1-4, zo 4 roky som odučila, potom 15-ročná materská a keď som potom nastúpila učiť - akurát počas korony s rúškom na ksichte celý deň, no mala som dosť. Doma 3 školáci + dvojičky škôlkari. V edupage 4 účty, to bol des, 24-hodinová šichta. Po roku som to vzdala. Teraz robím v administratíve, v kancelárii. Do práce chodím oddychovať a potom riešim 5ks školákov. Keby mi niekto pred 20 rokmi povedal, že budem mať 5 detí, nikdy nejdem na pedagogickú, no čo už. Ale aspoň sú decká šťastné, že majú konečne kľudnú mamu 😉.