Mám ísť tretíkrát na prijímačky na medicínu, alebo mám vyštudovať učiteľstvo?
Dobry den. Dostala som sa do situacie, kedy neviem, co so zivotom a potrebujem poradit. Kedze velmi nemam s kym, pisem sem. Som druhacka na VS - ucitelstvo biologie a chcemie. Toho roku v juni som bola druhykrat na prijimackach na medicinu, ktore po druhykrat nevysli. Prvykrat som sla na Komenskeho do BA, druhykrat som uz skusila CR. Nevyslo. Medicinu by som studovat chcela, laka ma biologia a aj chemia a zdravie, ale ked to uz druhykrat nevyslo, tak neviem.. Neviem, ci ma zmysel opat zit „dvojity” zivot a pripravovat sa do skoly, ktoru studujem a zaroven aj na prijimacky, zazivat ten stres a na nic ine nemat naplno cas. Ale vnutorne ma stve myslienka, ze by som sa toho vzdala a tiez uz neviem racionalne zhodnotit, ci treti pokus ma zmysel alebo nie. Co by ste robili na mojom mieste?
Najdôležitejšie je, či chceš byť lekárka, pracovať v zdravotníctve alebo učiteľka a pracovať v školstve. Sú to dve rôzne oblasti. Každá škola sa po 5 (6 v prípade medicíny) rokoch skončí. Myslí hlavne na prácu, ktorú chceš robiť - to je na celý život.
ahoj, ako to dopadlo? ja pojdem práve druhýkrát. Verím že si sa nevzdala lebo ja sa určite nevzdam i keby sa tento rok nedám
Kamarátka sa dostala až na 4tý krát. Bolo to ešte za komunistov a z politických dôvodov ju nezobrali. Mala o to eminentný záujem.

Ak Vas to bavi, urcite chodte.Ja sama som sa dostala na 2x.Mam 2 atestacie,nemyslim si, ze som sa neuplatnila.Mali sme spoluziaka, kt odisiel z ekonomie v BB v 4.rocniku este v case, ked titul Bc nedavali.Uspesne s nami skoncil.Na druhej strane skoncila kocka, kt brala len 1-tky, z patfyzy sa nervovo zrutila a nedostudovala...Apropo, tiez som studovala matika-biologia ucitelstvo v BA...