icon

Mám odísť z medicíny?

14. nov 2021

Dobry den,
budem strucna.. uz dlho riesim dilemu, ci zostat na medicine, som uz v 3.rocniku, skola ma bavi, lekarka byt chcem, aj ked je to narocne povolanie, studium, atd.. ale uz v case prijimaciek ma lakalo zachranarstvo, praca na zachranke. Teraz v 3.r si to tak najviac uvedomujem, ze keby som sla tym smerom, uz mam takmer dostudovane a mozem robit, co chcem - pomahat, v terene, v zachranke. Nejako to so mnou seklo a zacala som premyslat, ze medicinu zanecham a pojdem na urgentnu zdravotnu starostlivost, pretoze ma to fakt taha.. no neviem, ci by som si to neskor nevycitala.. Na medicine ma uz pomaly znechucuje kopa teorie, malo praktickej vyucby, kdezto na urgente by to bolo viac o tej praktickej stranke. Dalsia vec je, ze nam stale niekto podkopava nohy, nieco nevieme, tak sme nuly, hovna.. a to cloveka celkom znechucuje, aj ked to studovat chce. Co by ste urobili vy?

Strana
z2
miriam11
14. nov 2021

Dokončila by som ju, pozri sa spätne, čo všetko si už obetovala pre to. Nedostane sa tam každý, to máš fakt silu 3 roky driny hodiť za hlavu?

petricka1984
14. nov 2021

Ahoj, ja mám 3 dobré kamošky vyštudované lekárky, profesii sa venujú už cca 10r, jedna je všeobecná dr, druhá pediatrička, tretia internistka. Všetky tri sa zhodli, že ísť na medicínu bolo chybou, že keby sa dal čas vrátiť, vybrali by si inú profesiu. Ze je tam príliš veľa zodpovednosti a stresov. Kamarát chirurg po 12r tvrdej roboty minulý mesiac skončil na PN s vyhoretím, lieči sa u psychiatra, nechce sa vrátiť späť. Byť lekárom je myslím veľmi ťažká cesta.

simca06022011
14. nov 2021

Ja len tolko k tomu, nemas dostudovane, aj keby si bola v 4-5r, nemas dostudovane pokym studium neukoncis a akekolvek "ciastocne studium" ti je na nic. Ano s BC mozes asi vykonavat nejake pozicie, ale lekarovi sa nevyrovnas. Na tvojom mieste dokoncim tu skolu, lebo mozes to lutovat raz , ak ti nebude stacit robit "urgentnu" medicinu, kde budes nakoniec aj tak vzdy pod nejakym lekarom pracovat. Predpokladam, ze aj financne ohodnotenie bude ine. Nezahodila by som zacate studiu, mozes byt z toho potom smutna a tazsie sa vracia po rokoch k niecomu späť 🙂 A v dalsom studiu to uz bude viac a viac praxe. Drzim palce, nech sa dobre rozhodnes 🙂

simca06022011
14. nov 2021

@petricka1984 no len bohuzial, kazda praca s ludmi je tazka... vela mladych ludi vyhori, konci so zdravotnymi problemami. Pokym clovek nejde robit niekde v klude napr. upratovacku :D tak vsade nejaky stres je.. a cim vyssia pozicia, tym je zodpovednosti viac (kazdy povie teraz ze zdravie je najviac, preto lekar ma najviac zodpovednosti.. no ale skus povedat klientoi ze bude platit 100EUR dane, ked za 5centov si daju aj koleno vrtat... a nech ti slape danovy urad na krk cele dni a terminy a telefony drnciace, rovnako aj kolegyne na zakaznickej linke ti poveida co je to za cirkus a zodpovednost, ako su na liekoch na nervy). Ludia su k sebe hnusni... vsade.

malinoismum
14. nov 2021

Držím ti palce, dokonči to!✊🏽✊🏽
Mame zial malo kvalitných lekárov… ja som počas studia práva tiež mala krízu a nechcela som “zaprdnut” v kancli…
nakoniec som bez nutnosti prerušenia aj porodila a s malou zostatnicovala a promovala ako JUDr.
- a teraz mám dreamjob 🙂 ♥️✌🏼 veľa šťastia 🥰👍🏼

eeffka
14. nov 2021

@malinoismum ty nie si v zbore?

malinoismum
14. nov 2021

@eeffka Som. 🙂

eeffka
14. nov 2021

@malinoismum ja len ze som zena "27r zboristu" a nevidim to ako dream job 🤣tam su ine behefity

malinoismum
14. nov 2021

@eeffka No ja niesom PMJ 🙂 asi to bude tým 🙂
Je rozdiel praca v zbore ako bežný policajt a ini…
Môžeme si napísať 🙂

eeffka
14. nov 2021

@malinoismum skor si este mlada a nadsena 🤣 tak je to tam ako v kazdej statnej firme, najdolezitejsi je v konecnom zuctovani sef 1 uroven nad tebou

malinoismum
14. nov 2021

@eeffka No … ja mám nad sebou už len jedného a rozhodne niesom mlada a nadšená 🙂 Nemáš pravdu.
Ale to nevadí 🙂
Za mna je to Dreamjob ako som napísala aj autorke a tak to aj ostane. A som spokojna maximálne a po každej stránke.
Pekný príjemný večer 🙂

marca12
14. nov 2021

Neblazni a dostuduj. Najhorsie roky mas za sebou,treti ja osobne povazujem za najhorsi,co sa tyka spravania vyuvujucich presne za hovna nas mali. Stvrty sa da prezit a v poslednom ta uz beru ako kolegov. U nas sa najhnusnejsi vyucujuci zmenili na ludi a uz sa s nimi dalo vydrzat. Zachranarku mozes robit potom,ked dostudujes.

petricka1984
14. nov 2021

@simca06022011 ja netvrdím, že iba lekári majú náročnú prácu. Ale v ich práci ide o zodpovednosť za životy, väčšia zodpovednosť neexistuje 🤷‍♀️

marlent
14. nov 2021

@eeffka tiez som si to myslela 😂

elisebah91
14. nov 2021

Určite dostuduj, už si v polovici. Zachviľu bude lamavica 🤣😅snáď ešte ostal tento zvyk... Teóriu máš za sebou, príde klinika, biele plášte, oddelenia.. Bude to o inom. A potom hodíš atestáciu.. Časom uznáš za výhodu mat viac možností(MUDr., záchranár..)
Nedaj sa, kyslé tváre budú vždy, niekde si musia kopnúť tak co na študentoch

123sofia123
14. nov 2021

Ahoj ja to mám uplne presne naopak som na urgente a chcem na medicinu kludne mi napiš al chceš

lylyjana
14. nov 2021

ved mozes byt predsa lekarka v zachranke.

eeffka
14. nov 2021

@123sofia123 co to znamena na urgente? Koncis s akym titulom? O co horsia/ina si ako Mudr vo vedom9stiach

madeline1
14. nov 2021

Nie je rozumne po troch rokoch nechat skolu tak. Tie dalsie tri uz das. Nikdy si nebudes vycitat, ze si lekarka. To by si si skor vycitala tu druhu moznost, aj co sa platu tyka. Taktiez, ak by si teraz zacala studovat nieco nove, tak ides odznova...po troch rokoch by si mala bakalara a takto o tri roky budes Mudr. Nenechavaj sa znechucovat...pre nieco si si tu skolu vybrala, tak aj v tahsich chvilach bojuj.

madeline1
14. nov 2021

@petricka1984 je to tazka praca hlavne v tejto dobe covidovej, ale lutovat, ze je lekarka nikdy nebude...

lavanda84
14. nov 2021

Zdravím..no odísť je škoda.. lekár v zachranke má viac kompetencií aj možnosti ako záchranár.. kopec lekárov jazdí aj so zachrankou aj robí na oddelení..napr ARO..internisti. chirurgovia.. vieš to nakombinovať..a nedostatok praxe sa dá riešiť aktivitou nadramec.. spolužiaci brigádovali na chirurgii..ako sanitari..ale viem , že postupne sa dostali aj držaniu hakov atď.. neviem ako to presne zmluvne riešili,ale ked sa chce,tak sa dá..event ísť na stáž alebo Erasmus..a získať prax aj takým spôsobom..

raja95
Odpoveď bola odstránená
123sofia123
15. nov 2021

@eeffka koncis Bc

roth
20. dec 2021

A čo tak byť lekárom na urgente ...

Strana
z2