Mám pokračovať na vysokej škole?
Ahojte, som študentka na vysokej škole v prvom ročníku.
Odbor, ktorý študujem je síce pekný,pretože pomáha ľuďom ale mňa príliš nebaví ,či už teória alebo prax.Nie je to nič čo by som si vedela predstaviť robiť.Druhá vec je tá , že sa mi nepáči byť mimo svojho prostredia,takze každý deň zabijem čas dochádzaním. Na vysokú školu som neplánovala ísť ( mám gymnázium) išla som iba pod tlakom rodiny. Taktiež pociťujem zhoršenie psychiky a pocit ,že som v neustálom napätí zo školy. O učení ani nevravím,už na základnej škole s mala problém so sústredením na učivo ( pravdepodobne adhd porucha ) a všetko som sa musela biflovat hodiny denne aby som dostala 1-2ku.
O prestúpeni na inú vysokú školu neuvažujem,keďže netuším čo by ma bavilo a na čo by som išla.
Čo by ste mi poradili ? Ako by ste sa zachovali na mojom mieste?
Dosť ma znervózňuje situácia naokolo vo svete a bojím sa že budem robiť celý život prácu , ktorú väčšina ľudí nemá rado.
Odbor ktorý študujem je na Slovensku platovo ohodnotený okolo 800€,avšak viem že by ma táto práca nebavilo.
Ďakujem
@kvetinka75 no ved tak to je hadam jasne, a asi som sa nedostatočne vyjadrila, ale samozrejme, ze nikoho nemôžeme tlacit do niecoho, co je uplne mimo jeho zalub.. IT je a bude stale in ale kebyze mi dali i 100tisic odmenu, nenaucim sa to lebo je to mimo moj mozog :D
Problém je, ze autorka sa ešte nenasla tak rodicia vybrali za nu. Pochopiteľne
@katuskamala1 ale ak ju to nebaví, má možnosť si zvoliť inú možnosť. To, že nevie čo by ešte robila? Niekto to nevie celý život alebo niečo robiť musí. Nemôže sedieť doma na riti a rozmýšlať 10 rokov, čo by ju asi tak bavilo. Nebaví ťa škola? OK. Tak choď robiť. Možno v tej robote zistí čo ju baví. Možností je veľa.
@kvetinka75 ja som tiez radila, aby ju zmenila.
Nechápem síce tvojich rodičov, keď videli ze máš problém s učením, načo ta nútili ísť na gymnázium, a potom na výšku. Aj tu ti vybrali oni? To ste vôbec o tom doma sa nerozprávali?
Co by ta bavilo a hlavne, na čo "máš"? Lebo vždy lepšie človek menej vzdelaný, trebárs s dakoz ucnovkou, ktorého to ale baví a je potom v tom odbore zručný, ako znudeny nasilu vyštudovaný človek, ktorý potom sa len trápi.
Jedine teraz si dorobiť nejaku nadstavbu, pomaturitny odbor
Ale čo ťa baví, a co by ta zaujímalo, zo už ty musíš vedieť.
@judar presne... 👍🏻 Alebo nemajú ani snahu pracovať v obore a potom mame za pokladnami vysokoskolacky 🤷🏻♀️ lebo treba kazdemu vs... No netreba.

@hanka51111 ahoj, ak nechces pokracovat na VS tak skus pozriet pomaturitne studium (obchodna alademia,cestovny ruch, tusim este nieco s danami sa da studovat takto). Budes mat nieco viac ako gymnazium.