icon

Mám šancu dokončiť školu?

6. sep 2025

Mam sancu dokoncit si skolu ? 2008-2012 mam vysvedčenia zdravotnickej skoly ale neukoncene maturitou čiže mi chyba len maturita
Ine vzdelanie nemam. Myslite ze by mi uznali nejake to vysvedčenie aby som si mohla spraviť maturitu ?

Strana
z3
sszuzu8
6. sep 2025

Určite sa to dá, chod 🙂 dorob si niečo. Viac sa uplatnis aj sa ti otvoria ďalšie možnosti štúdia

autor
6. sep 2025
@sszuzu8

Určite sa to dá, chod 🙂 dorob si niečo. Viac sa uplatnis aj sa ti otvoria ďalšie možnosti štúdia

@sszuzu8 ale je to už dlhá doba 13 rokov

aurelia2000
6. sep 2025

Len do 3 rokov po skončení posledného ročníka si mohla ísť maturovať.

0silvia0
6. sep 2025
@anonym_autor

@sszuzu8 ale je to už dlhá doba 13 rokov

@anonym_autor ved si urob maturitu externe

melanta
6. sep 2025

čiže mi chyba len maturita - nie, nechýba ti iba maturita. SŠ s maturitou bez maturity znamená, že máš iba základnú školu. Samozrejme, dá sa žiť aj bez SŠ, ale asi už vieš, že z pracovných ponúk si vyberať nemôžeš. Dnes už aj ľudia s VŠ robia v gastro a potravinách.

Myslite ze by mi uznali nejake to vysvedčenie aby som si mohla spraviť maturitu - nie, neuznajú. Ale to nie je dôvod neriešiť to. Proste si urob inú strednú školu. Si ešte mladá, máš väčšinu život pred sebou, oplatí sa venovať tomu čas a energiu. Oveľa viac energie ťa bude stáť zvyšok života robiť náročnú prácu so základným vzdelaním.

autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
6. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ženy s 3 deti zvládajú popri práci aj vysoké školy externe. Pretože chcú. Takže sa sa zvládnuť aj stredná škola. Ale píšeš, že nechceš. Tak potom je táto diskusia zbytočná. Žiť môžeš aj iba so základnou školou.

autor
6. sep 2025
@melanta

@anonym_autor ženy s 3 deti zvládajú popri práci aj vysoké školy externe. Pretože chcú. Takže sa sa zvládnuť aj stredná škola. Ale píšeš, že nechceš. Tak potom je táto diskusia zbytočná. Žiť môžeš aj iba so základnou školou.

@melanta prečo by mi nemali byť uznané vysvedčenia?

autor
Autor odpoveď zmazal
jamimo
6. sep 2025

@anonym_autor nie neuznali. Ak máš skutočne záujem o záverečné maturitné skúšky a vzdelanie, treba sa informovať na študijnom oddelení zdravotníckej školy a reálne študovať. Polemikou prečo sa to.. sa to samé neurobí. Poznám ženy, ktoré študovali po nociach právo, tiež s deťmi... Zvládli, lebo fakt chceli 👍

anonym_70a445
6. sep 2025

Darmo teraz dumaš čo a prečo. Proste nemáš žiadnu školu, jednoducho je to tak, že nemáš maturitu, tak je nastavený systém. Buď si školu spravíš alebo budeš robiť práce, kde ti stačí základná škola….co je prakticky žiadna, keď si chceš ešte aj vyberať kvôli deťom. Najviac sa vždy oháňajú tí, čo si to vôbec nemôžu dovoliť - ako napríklad ty.

autor
6. sep 2025
@anonym_70a445

Darmo teraz dumaš čo a prečo. Proste nemáš žiadnu školu, jednoducho je to tak, že nemáš maturitu, tak je nastavený systém. Buď si školu spravíš alebo budeš robiť práce, kde ti stačí základná škola….co je prakticky žiadna, keď si chceš ešte aj vyberať kvôli deťom. Najviac sa vždy oháňajú tí, čo si to vôbec nemôžu dovoliť - ako napríklad ty.

@anonym_70a445 svagrina sa ohana ze im robim hanbu

melanta
6. sep 2025
@anonym_autor

@melanta prečo by mi nemali byť uznané vysvedčenia?

@anonym_autor zbytočne si dávaš do životopisu strednú školu. Ty strednú školu nemáš. Pochop to. Škola neukončené skúškou je žiadna škola. Ty máš iba základné vzdelanie, strednú školu nemáš. A tak k tebe budú pristupovať ako ku kandidátovi iba so základnou školou. Prax nič moc - to je logické predsa, dnes aj väčšina žien, ktoré robia upratovačku, majú viac ako základnú školu. Ak ti nevadí robiť celý život ťažkú malo platenú prácu, môžeš ostať iba so základnou školou. Ak chceš pre seba a pre deti niečo viac, urobíš si strednú. Je to iba na tebe.

anonym_b819e5
6. sep 2025

Maturitu si vieš urobiť aj tak, že ťa príjmu do vyššieho ročníka, len budeš musieť urobiť skúšky . Pozistuje
si na akej škole by ti to umožnili. Väčšinou sú to tie ultra drahé, ktoré produkujú maturantov ako sedita horalky.

melanta
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_70a445 svagrina sa ohana ze im robim hanbu

@anonym_autor takéto veci ignoruj. Človek so ZŠ môže byť lepší človek ako ten s VŠ. Podľa toho sa hodnota ľudí neposudzuje. Teba švagriná nemusí zaujímať. A už vôbec nie takáto. Teba nech zaujíma iba to, či ti vyhovuje mať celý život nekvalifikované a málo platené práce.

autor
6. sep 2025
@melanta

@anonym_autor takéto veci ignoruj. Človek so ZŠ môže byť lepší človek ako ten s VŠ. Podľa toho sa hodnota ľudí neposudzuje. Teba švagriná nemusí zaujímať. A už vôbec nie takáto. Teba nech zaujíma iba to, či ti vyhovuje mať celý život nekvalifikované a málo platené práce.

@melanta ona mi našla v čechach že sa dá spraviť sanitarsky kurz na pracu sanitara v českych nemocniciach ale to sa mi neoplati ked ten kurz neuznavaju na slovensku

melanta
6. sep 2025
@anonym_autor

@melanta ona mi našla v čechach že sa dá spraviť sanitarsky kurz na pracu sanitara v českych nemocniciach ale to sa mi neoplati ked ten kurz neuznavaju na slovensku

@anonym_autor samozrejme, na Slovensku máme svoje zákony na to, aké vzdelanie musia mať jednotlivé pozície v zdravotníctve. Pozri, choď do školy, kam si chodila, opýtaj sa na možnosti. Aké vzhľadom k tomu, ako toho to už je, nevidím ani teoretickú šancu, že ti niečo uznajú. Ale skús to. Švagrinú nerieš. Rieš to resp. hľadaj možnosti, ako si urobiť školu, aj keď to bude popri deťoch náročné.

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
6. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor preco pises furt o 4 rokoch? Externe studium vecerne netrva 4 roky.
A to si robis prdel, ze si nevies spisat zivotopis?

autor
6. sep 2025
@0silvia0

@anonym_autor preco pises furt o 4 rokoch? Externe studium vecerne netrva 4 roky.

@0silvia0 externe je dva roky maturita ale tam je podmienkou mat vyucny list cizeemat ukoncene uciliste a ja nemam ani to
Tak pre mna koľko to bude trvat spravit maturu?

benit
6. sep 2025
@anonym_autor

@0silvia0 externe je dva roky maturita ale tam je podmienkou mat vyucny list cizeemat ukoncene uciliste a ja nemam ani to
Tak pre mna koľko to bude trvat spravit maturu?

@anonym_autor neviem odkial si.
Riesenie 2 roky je, napis mi sukromnu spravu

autor
6. sep 2025
@0silvia0

@0silvia0 no ne neviem si ho spisat podla svagriny pretoze povedala že to ako keby pisal clovek s osobitnej skoly

autor
6. sep 2025
@benit

@anonym_autor neviem odkial si.
Riesenie 2 roky je, napis mi sukromnu spravu

@benit senica

0silvia0
6. sep 2025
@anonym_autor

@0silvia0 no ne neviem si ho spisat podla svagriny pretoze povedala že to ako keby pisal clovek s osobitnej skoly

@anonym_autor a preco sa nechas od svagrinej povazovat za nesvojpravnu?

autor
6. sep 2025

Prosím vas kde sa da študovat tie 2 roky maturita

stanka_k
6. sep 2025

@anonym_autor tvoj prípad bude braný, že máš iba ZŠ, každému zamestnávateľovi (teda solidnému) dokladáš pri nástupe doklad o vzdelaní -maturitu, diplom….
https://www.sukromnasos.sk/
Skús ich kontaktovať. Škola je 4roky , ak máš výučný list, tak 2 roky. No možno sa dá prestúpiť zlúčením predmetov na dva a pod. Dĺžku trvania majú uvedenú individuálnu podľa konkretnej situácie.. ak sa vieš učiť aj sama (nič strašné), Externá výučba je na spôsob VŠ (je aj denná forma) učivo v e-learning, nejaké predom dohodnuté hodiny s prednáškami, prípravy a pod… a skúšky (termíny na výber v týždni a soboty) skús volať alebo pošli SMS, že cca čo chceš a v akom čase môžeš zavolať. Mám pocit, že pri toľkých mailoch sa môže nejaký “stratiť” pani je milá a určite ti poradí.Cenovo neviem teraz ako to je, kedysi bolo cca 1000€/4roky myslím (dali sa aj splátkami)

autor
6. sep 2025
@stanka_k

@anonym_autor tvoj prípad bude braný, že máš iba ZŠ, každému zamestnávateľovi (teda solidnému) dokladáš pri nástupe doklad o vzdelaní -maturitu, diplom….
https://www.sukromnasos.sk/
Skús ich kontaktovať. Škola je 4roky , ak máš výučný list, tak 2 roky. No možno sa dá prestúpiť zlúčením predmetov na dva a pod. Dĺžku trvania majú uvedenú individuálnu podľa konkretnej situácie.. ak sa vieš učiť aj sama (nič strašné), Externá výučba je na spôsob VŠ (je aj denná forma) učivo v e-learning, nejaké predom dohodnuté hodiny s prednáškami, prípravy a pod… a skúšky (termíny na výber v týždni a soboty) skús volať alebo pošli SMS, že cca čo chceš a v akom čase môžeš zavolať. Mám pocit, že pri toľkých mailoch sa môže nejaký “stratiť” pani je milá a určite ti poradí.Cenovo neviem teraz ako to je, kedysi bolo cca 1000€/4roky myslím (dali sa aj splátkami)

@stanka_k no tolko určite nedam to budem radsej bez skole a nemam vyucny list uz som to tu pisala akoze

stanka_k
6. sep 2025
@anonym_autor

@stanka_k no tolko určite nedam to budem radsej bez skole a nemam vyucny list uz som to tu pisala akoze

@anonym_autor písala som, ako to je a že možnosti sú individuálne po dohovore so školou. Takáto cena bola cca 10r dozadu, tak neviem, aká je aktuálne. Lacnejšie ceny nikdy nebudú, vždy pôjdu hore. Ale chápem, každý má priority inde, nepozerá sa dopredu (kľudne aj 10,20,30rokov…) a nie vždy je to vzdelanie o obraze vedomostí, ale teraz vidím, že aj o mentálnej úrovni 😉

autor
6. sep 2025
@stanka_k

@anonym_autor písala som, ako to je a že možnosti sú individuálne po dohovore so školou. Takáto cena bola cca 10r dozadu, tak neviem, aká je aktuálne. Lacnejšie ceny nikdy nebudú, vždy pôjdu hore. Ale chápem, každý má priority inde, nepozerá sa dopredu (kľudne aj 10,20,30rokov…) a nie vždy je to vzdelanie o obraze vedomostí, ale teraz vidím, že aj o mentálnej úrovni 😉

@stanka_k vies co to tusim si rovnaka ako moja svagrina

danica2711
6. sep 2025

@anonym_autor počúvaj, už tu prestaň stále omieľať tú tvoju švagrinú (ktorá asi tiež nebude nejaký lumen), nejde o to, čo si myslí a hovorí tvoja švagriná, ide o tvoj život, tvoje vzdelanie, tvoju lepšiu prácu. Kašli na vypisovanie na MK, zober doklady, čo máš a choď sa poradiť na školu, ako by si si mohla urobiť maturitu. Budeš mať informácie z prvej ruky, zaručené, aktuálne a spoľahlivé a môžeš hneď začať konať (ak sa ti teda vôbec chce, z niektorých tvojich formulácií mám pocit, že skôr chceš mať len argumenty, že sa to nedá - prepáč, ak sa mýlim)

Strana
z3