icon

Masérsky kurz alebo kurz opatrovania detí?

8. júl 2022

Rozhodujem sa, ale netuším, ktorý z nich sa oplatí viacej.

luccija
8. júl 2022

Tak s takym pristupom sa necudujem🙂to nie, ze oplati, ale co Ta bavi, ci mas vydrz masirovat, ak si spravis masersky kurz nemozes mat zivnost uz k tomu treba strednu skolu zmenili pravidla volakedy netrebalo kde chces opatrovat deti?
Pri maserstve trpi chrbtica, slachy...

melanta
8. júl 2022

Na maséra ti už kurz nestačí, to si si mohla naštudovať. Našťastie zmenili podmienky, pretože masér môže spôsobiť trvalé zdravotné poškodenia. A prosím, nechoď ani opatrovať detičky, ak to chceš ísť robiť preto, že sa to oplatí.

diamond007
8. júl 2022

Ani kurz ti nestačí na jasle a škôlku

autor
8. júl 2022

Mna by bavilo robiť to aj to, iba si naozaj neviem vybrať. Treba myslieť aj na to, že či sa mi to oplatí, lebo tie kurzy sú naozaj drahé. Masérsky je 699€ a až 790€ a opatrovateľský 800niečo, takže okrem toho, že ma to baví musím myslieť aj na to či sa mi to oplatí. 🙂

autor
8. júl 2022

Určite by som si potom urobila aj viacej kurzov, lebo ani ja sama by som nešla k niekomu, kto má len jeden kurz

jaga18
8. júl 2022

Masérsky kurz ti je tak na 2 veci...môžeš ich mat hoc koľko a hoc koľko za ne zaplatiť, ako maserku ta nik nezamestna a ani na živnosť nebudeš môcť pracovať ako maserka. Zisti si na stredných zdravotných školách, ktorá má odbor masér aj ako pomaturitné štúdium a prihlás sa tam. Študuje sa 2 roky a končíš riadne maturitou.
Detto s opatrovanie detí. Proste na jasle či škôlku potrebujes vzdelanie, nie kurzy...

autor
8. júl 2022

@jaga18 To som nevedela... Myslela som si, že keď si spravím ten hlavný masérsky kurz- wellnes pracovník a ešte k tomu pár vedľajších, tak si môžem otvoriť vlastný salón... A na opratovateľku, že si spravím ten hlavný kurz tiež a potom ešte pár.. je veľa takých, čo ani len nemajú taký kurz ani školu a opatrujú deti, tak ja som chcela, že ja budem aspoň patriť medzi tie, ktoré majú kurzy..
A to sa dá aj tu opatrovateľku detí študovať 2roky?

spadnutaslivka
8. júl 2022

odhliadnuc od nutnosti vzdelania, tak detí sa rodí stále menej, zato nezdravého životného štýlu (a následných problémov s chrbticou a pod.) je stále viac a viac, takže z tohto hľadiska máš výber budúcej profesie jasný. Otázka je, či na to máš. Ani masérku nemôže robiť každý, ani deti nezvládne každý. Vidíme to na školách a škôlkach bežne 😒

luccija
8. júl 2022

Kurz Ti moze zaplatit urad prace, ak by si sa evidovala na min 3m.
Vsetky info ohladne zivnosti Ti da zivnostensky urad je to aj na webe.Ak chces opatrovat deti mozes je to kazdeho vec ci Ti ich zveri.Opatrivanie deti do 3 r sa berie ako zosuladenie pracovneho zivota ci co su tam nejake ine podmienky najdes na webe.Ak chces opatrovat deti sprav si externe ucitelstvo pre ms na sukromnej skole 150 eur mesacne soboty, alebo zadarmo na pedadogickej strednej mozes byt v skolke, alebo vychovavatelka v druzine.Maserstvo si tiez musis spravit na zdravotnej externe.
A co sa Ti oplati?tak rataj den opatrovania cca 20_25 eur denne, alebo prilezitostne opayrovanie 5_7 eur hodina.Pri malych detoch mozes pytat viac...su ludia co vobec nechcu sukromnu skolku kvoli chorobam a individualnemu pristupu.
U nas sukromna skolka stoji okolo 450 eur plus strava.
Od deti mozes byt stale chora.Do budcnosti by som si radsej spravila masersky kurz a za hodinu masirovania mas 30 eur kurzy na dornovu metodu, lavove kamene tiez nieco stoja.Okrem toho je fyzicky narocne masirovat denne x ludi.
Ak budes mobilna maserka nemusis mat priestor.
Stol nieco stoji...zase do deti menekj investujes a skolky su plne...ale mega zodpovednost.Co robis teraz?

luccija
8. júl 2022

Opatrovat drti sa oplati, ked budes mat 2,3 doma vo svojom priestore spravis hernicku strava sa moze dovazat z x firiem.Opatrovat jedno nema velmi vyznam.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
8. júl 2022

@luccija Ešte študujem, ale asi nechcem robiť to, za čo sa učím... Preto to už vydržím, aby som mala tú maturitu a potom by som chcela buď nejaké kurzy, alebo teda skúsim nejaké to 2-ročné štúdium.

mogaa
8. júl 2022

ale chápeš čo ti tu viacerí napísali? len kurz na otvorenie živnosti ti nestačí - ani 5, ani 10 kurzov, musíš mať školu.....čo sa týka opatrovania detí, tiež v MŠ musíš mať potrebné vzdelanie, v jasliach nie , ale tam si nájdeš prácu ťažko keďže ich je pár...súkromne opatrovať deti môžeš aj bez kurzu....takže ak chceš mať masérstvo alebo opatrovateľstvo ako dlhodobý príjem, tak sa ti to isto neoplatí, ako masérku ťa nikto bez školy nezamestná a ani si nemôžeš otvoriť živnosť na masérstvo....ako opatrovateľka sa vieš zamestnať len v jasliach a tých je málo....a keď chceš súkromne niekomu opatrovať dieťa, nepotrebuješ k tomu kurz....opatrovanie 1dieťaťa ťa neuživí...

luccija
8. júl 2022

Co studujes?

autor
8. júl 2022

@mogaa A čo keby som vyštudovala to 2-ročné štúdium na pedagogickej škole?

autor
8. júl 2022

@luccija Grafiku

luccija
8. júl 2022

A nepaci sa Ti to?ved to je fajn odbor
Ked budes studovat externe pedadogiku je mozne, ze Ta zoberu do skolky este pocas skoly.Zalezi kde byvas...tam kde ja beru aj bez skoly s tym, ze musis nastupit do 2 r do skoly.V akom si kraji?ja som mala na externom spoluziacky aj zo 150 km nieco sme chodili sobotu osobne ostatne online, ale ja som si platila sukromnu bez prijimaciek a menej buzeracie ziadne hranie na hudobny nastroj, v skolke som robila bez vzdelania zatial...

mogaa
8. júl 2022

no môžeš chodiť diaľkovo na strednú pedagogickú, otázne je kde sa zamestnáš počas štúdia....lebo učiteľstvo pre MŠ síce študovať môžeš(aj diaľkovo)ale je minimum škôlok kde by ťa vzali kým dokončíš školu.....vo väčšine škôlok vyžadujú ukončené pedagogické vzdelanie....

autor
8. júl 2022

@luccija Ja som chodila pár rokov do ZUŠ, tak nemal by byť problem niečo zaspievať alebo zahrať.

autor
8. júl 2022

@mogaa Tak by som sa zamestnala až po ukončení štúdia

luccija
8. júl 2022

Polka mojich spoluziacok pracovala uz pocas skoly.Zalezi aky si kraj a ci je problem s ucitelkami.
Skolu mozes potom vyuzit kedykolvek..aj po rodicovskej, ked budes chciet pracovat menej hodim denne ako je bezne.Pokym nemas rodinu sprav si cokolvek.Nikdy nevies ci si raz nespravis niekde kruzok pre deti ci nieco ine.

autor
8. júl 2022

@luccija A môžem sa spýtať, že čo všetko presne chcú na prijímačkách? Viem, že treba niečo zaspievať, ale viacej nie.

luccija
8. júl 2022

Basnicky, cviky na rozcvicku, nieco zaspievat, hud.nastroj.Ved si najdi na webe podmienky prijimacieho konania.Prihlasky sa podavali do maja, ale niektore skoly maju august.Z akeho si kraja?

autor
8. júl 2022

@luccija BB, ale som z okresu VK, takže kebyže chcem pedagogickú školu, tak by som musela ísť do Lučenca.