Mensa testy 2021
Dobrý deň, boli ste niekto v tomto roku na Mensa testoch? Ja dnes a bolo to dosť ťažké.. až 8 otázok z 36 som absolutne nevedela... Myslíte, že mi víde aspon priemer, ak mám ostatné dobre??? ☹
boli to abstrakné obrazce, čiže sa to nedá napísať.. a bola som preto, lebo mi v online teste vyšiel celkom dobrý výsledok, ale tu som pohorela
@aurorastone do mensy sa robia IQ testy. mali aj na stranke, len sa za to platilo - tusim sms. uz som to dlho nepozerala.
IQ testy maju skor ulohy, nei otazky, su to logicke ulohy, kde su obrazky a musis logicky prist na vysledok. vacsinou su tam nejake moznosti. nikdy by tam nemali byt ulohy, kde su pouzite vedomostne otazky, lebo to nema nic spolocne s inteligenciou.
4e
@darja12 Ahoj. A prečo Ti na tom tak záleží, aby Ti vyšiel aspoň priemer? Zmení sa tým pre Teba niečo?
Ja som bola na oficiálnych testoch do Mensy ako 18-ročná, čiže už fakt dávno. 🤭 Vyplnila som všetky úlohy, hoci ich tam bolo pár, kde som nemala úplnú istotu. Výsledky ma ohromili, lebo mi vyšlo fakt vysoké číslo. Nebudem ho tu písať. Nie preto, aby to nevyzeralo, že sa chválim. Ale preto, že to nič neznamená. Všetky úlohy v IQ testoch sú na jedno kopyto, vždy ide o to, aby si medzi viacerými obrázkami našla logickú súvislosť a podľa toho vybrala nasledujúci obrázok. Čiže, podľa mňa, výsledok tohto testu, tá hodnota IQ, vyjadruje len mieru schopnosti riešiť úlohy tohto typu. Neznamená to nič viac. Neznamená to, že budeš lepšia študentka v škole, lepšia zamestnankyňa v práci, úspešnejšia v živote. Je to len jeden z mnohých faktorov.
Napriek tomu Ti držím palce, nech máš dobrý výsledok, keď Ti na tom záleží. 😉
@aurorastone prihlás sa a vyskúšaj, stojí to 8€ a testy vyhodnocuje komplexne psychológ, to nie je iba správne-nesprávne. Dcéra bola 2 roky dozadu, kvôli VS, aby nemusela na prijímačky. Brali bez nad IQ 130.
Tie online sú len orientačne.
Oprava, 10€ stojí, študenti majú zľavu.
A mensatest.sk nie je od MENSA. Len používajú meno.
@hettinka no ono.. nám tam povedali, že na každú otázku je 1,5 min.. ja som sa toho držala a nepozrela som si, koľko tam je otázok a neprepočítala si to.. čiže som to nestihla.. zrazu oznámili, že už je len 10 min dokonca a ja som nemala ešte vyše 10 najťahších otázok.. keby bolo na každú otázku 1,5 min času, tak by test mohol trvať hodinu, no trval len 40 min. a čas letel.. nevadí
@hettinka nie ďakujem radšej nie 😅 😁 ja som bola len zvedavá na nejaký príklad co býva na reálnych testoch a nechce sa mi ani platiť keď to nepotrebujem
Nam raz na VS rozdala jedna pani profesorka tieto testy z mensy na prvej prednaske na psychologii. Anonymne. Iba sme si popisali prezyvky, alebo nakreslili obrazok, aby sme sa potom spoznali na vysledkovej listine.
(asi si chcela urobit prehlad, akych ma studentov).
Mojim vysledkom som vyrazne preskocila spoluziakov, takze aj pani profesorka potom skusala zistit, kto to bol. Nepriznala som sa nikomu. Pretoze tieto testy akurat zistia istu mieru inteligencie, ale len v niektorych rozmeroch.
Na realne prezitie, asimilovanie a uspech v spolocnosti treba ovela viac. Som si ista, ze kopec spoluziakov je v zivote daleko uspesnejsich ako ja.
Takze pocit to bol prijemny, ale to bolo tak vsetko.
Zrejme tie testy potrebujes kvoli skole alebo praci. Ale vysledkom, ci tym, ze si nestihala, sa netrap. Vobec nevypoveda o tvojej schopnosti realne uspiet v zivote.
@letfenixa ja pravopis tiez mam chut stokrat opravovat. Videla som tu uz ine “chutovky” (aj gramaticke, aj stylisticke).
Pokojne by som sa tu uzivila ako Grammar Nazi. Keby mi dali euro od kazdej chyby, tak mam slusny plat. 😁
Len si vzdy poviem: nepis im to, zas budu len nervozni.
Ale inteligencia nie je o pravopise. Pravopis je o vzdelani a zapamatani (hlavne cez vizualnu pamat - hodne citat gramaticky korektnych knih, nie roznych for, kde sa to chybami hemzi a clovek si to potom tak chybne pamata).
@darja12 toto je presne ta nevhodna reakcia.
Bud rozumna, nie detinska.
Normalne podakuj za upozornenie. Oplatilo sa ti sem prist, lebo si sa nieco naucila, co ti pomoze posobit vzdelanejsie. Nie je to to, co chces?
@moonlight1210 áno, súhlasím, inteligencia sa nerovná 100% ovládanie pravopisu, ale mne sa to k sebe hodí, navyše do Mensy patria ľudia nadpriemerne inteligentní, a nerobí to dobré meno ani užívateľke, ani Mense.
@moonlight1210 testy Mensa sú štandardizovane testy, ktoré nie sú verejne. Takze vam ich nemohla pani profesorka rozdať. Len nejaké podobne IQ testy.
Inak, syn má tiež stanovené IQ v pásme vysoký nadpriemer a pravopis je jediná vec, ktorú sa nevie naučiť. Z každého diktátu 3 🤣
@hettinka neviem. Vravela, ze ich ma odniekoho odtial, koho pozna. Ci boli oficialne, to neviem. Mozno len chcela, aby to dobre posobilo. Tiez som pocula, ze ich testy nie su verejne.
@h2 Teraz mám 40 rokov. Test online som si robila ako 21 ročná, vtedy mi vyšlo cez 130 a zároveň bolo vo výsledku napísané, že sa mám ísť dať otestovať osobne. Stále som to mala uložené v hlave, že raz pôjdem a teraz bola príležitosť. Ešte pár krát som si potom urobila online test, tie testy sa počas rokov aj menili.. Viedla ma k tomu hlavne zvedavosť a možno som si chcela trochu zodvihnúť sebavedomie.. No asi som urobila pravý opak 🙂
Ešte doplním, že to boli nejaké Ravenove matice..

Ahoj ja Ti veľmi neporadím lebo na testoch som nikdy nebola ale celkom by ma zaujímalo aké otázky sú v testoch a ak Ti to neprekáža ci by si sem alebo aj do pošty nenapísala aspoň jednu (ci už takú co si vedela ci nevedela 😊)
A bola si zo zvedavosti alebo aký si mala dôvod tam ísť?