Mensa testy 2021
Dobrý deň, boli ste niekto v tomto roku na Mensa testoch? Ja dnes a bolo to dosť ťažké.. až 8 otázok z 36 som absolutne nevedela... Myslíte, že mi víde aspon priemer, ak mám ostatné dobre??? ☹
@darja12 toľko máš práce, ale máš časť riešiť take hlúposti ako IQ testy v podstate pre zábavu. A ešte to, či vieš alebo nevieš odpovede na niektoré otázky. Veď je to úplne jedno v tvojom veku. Nabudúce by som si radšej vylúštila krížovku, alebo pozrela kvalitný dokument. To bude mat pre tvoj sebarozvoj väčší význam, ako nejaké Mensa testy.
@hettinka my sa poznáme aj z diskusie o nadaných deťoch.. Tie testy, keď už mám ísť do detailu som si robila aj kvôli dcére, zaujímalo ma, či zdedila iq po mne, ak je pravda, že sa to môže dediť. A hej, mňa baví robiť si rôzne iq testy. Proste ma bavia hlavolamy. Je to pre mňa zábava popri bežnom živote.. A pozerám aj dokumenty a čítam knihy.. Je to len jedna zložka. Proste vždy ma toto bavilo.. Prečo sa tomu nevenovať? (rečnícka otázka)..
@darja12 no však ak vieš výšku svojho IQ, lebo si už niečo takéto absolvovala dávnejšie, tak vieš, či zdedila alebo nie.
IQ sa vekom vraj nemení, je vrodené. Teda môže sa znížiť napríklad po úraze alebo vo vysokom veku zmenami v mozgu. No výrazne zvýšiť sotva, na tie testy sa nedá naučiť, buď to vieš alebo nevieš. Výsledok môže byt ovplyvnený aktuálnym rozpoloženim (choroba, unava), takze ak má niekto hraničný výsledok, môže si ich po roku v Mensa zopakovat. Ale nejaké pravidelne testovanie zmysel nemá.
@darja12 keď máš pochybnosti s dcérou daj otestovať dcéru a netráp si hlavu po 40 tke s testami a tým ako si uspela aj tak ešte nemáš výsledok nie?.Lebo mám pocit, že Ťa to dosť trápi a stále neviem prečo?Zmenis kvôli tomu prácu, stupne Ti sebavedomie, budeš lepší človek?
Ja poznám veľmi múdreho človeka vysoké IQ a sociálny mrzak nemá rodinu, deti, samotár v práci mu nerozumejú.Vyhod z hlavy nejaké testy, ak bude dcéra nadaná tak bude ..nie vždy je to dar
@luccija @h2 jemine a vy by ste sa necítili lepšie, keby vám vyšlo aspoň priemerné iq? Cítili by ste sa dobre, keby Vám vyšlo podpriemerné? Nepripadám si, že by som od života chcela týmto niečo nenormálne... Lepšia mama? Lepšia žena? Neviem, ale som aká som, proste mi to nie je jedno a myslím, že väčšina ľudí by mala rada min priemerné iq len to bagatelizujú, neriešia, ale keď sa nad tým zamyslia, tak určite im to nie je jedno. Tak neriešme už..
@darja12 ok ty už vieš výsledok?a čo Ti vyšlo, ak podpriemerné to neznamená, že si debil🙂skrátka tie testy sú stavané pre tých čo sú nadprimerne inteligentní sa nezrutia z toho ...to máš ako testy na bilingválne gymnáziá tiež to nenapíše ani jednotkar, lebo chcú iný typ myslenia, ale neznamená to, že ten žiak stojí za nič len na bilingval nemá a na tie testy sa nedá pripraviť naučiť poucky .Na to koľko máš rokov zvláštne premýšľas...zbytočne si si vytvorila problém.Asi nezametas ulice, tak v hlave nemôžeš mať nakadene
Ja sa ani nečudujem, že to vyšlo horšie, predsa len časový tlak... a ja osobne som teraz na tie testy nešla, lebo nechcem to písať v rusku
@luccija máš na to proste iný pohľad ok, maj... mne to neprekáža, ja mám na to iný pohľad.. Moja otázka v záhlaví znela, či bol niekto na týchto Mensa testoch... Čiže taký človek by možno chápal o čo mi ide.. Väčšinou tam idú ľudia, ktorých zaujíma ich vlastné iq.. Keďže výsledky budú len o mesiac, tak som myslela, že možno sa aj tu nájde niekto, kto ich absolvoval a možno sa vyjadrí k tomu, čo si myslí, ak som nevyplnila 8 otázok.. či to je úplný prepadák.. Veľa krát sa stane, že ľudia opakovane robia tie testy a teda by mohli niečo o tom vedieť.. Tak už nechajme tieto názory o tom, či je dôležité mať vyššie iq v živote alebo nie, je to individuálne..
@basska_b časový tlak, pravda, lebo to psychologička zle prepočítala.. v skutočnosti je na jendu otázku len niečo cez minútu a nie minúta a pol.. mohla som si to radšej prepočítať.. lebo tých 10 otázok na konci bol zaberák. To sa fakt nedalo pod časovým stresom.. Možno keby idem znova, tak idem odzadu radšej
@darja12 ahoj, daj mi prosím do súkromnej správy vedieť ako si dopadla, drzim ti veľmi palce 🙏🏼❤️ Podľa mna ti určite nevyšlo podpriemerne IQ, nebuď sialena, veď tých 8 otázok nie je až tak veľa.
Počuj, čo sa týka tej, čo ta tu buzerovala za gramatiku, tak tu len polutuj. Vieš, sú ľudia ktorých viac zaujíma forma než obsah. Mne, a verim že aj tebe, je forma ukradnutá. Videla som milión komentárov ktoré boli štylizovane ako Hitlerov najlepsi prejav bez akejkolvek chybičky, ale ten obsah bol poľutovaniahodný. Taktiež som videla komentáre, ktoré boli krátke, v jednej vete 3 chyby a niesli toľko múdra, že som si ich musela prečítať viac krát, aby to múdro do mna vsiaklo.
Bohužiaľ taká je väčšina ľudí- že ich viac zaujíma forma než obsah. Ale vidíš- aj ona tu hrala boh vie aku formu, ale to, čo je v tej forme-hovno- neschovala, lebo pachne naďaleko. A najlepšie sú take hovna čo si myslia, že vedia lepšie než ty, čo je pre teba užitočnejšie a zábavnejšie.
Nie vážne, kašli na ňu a len ju polutuj že síce vie pravopis, ale nevie kde ma srdce.
@darja12 no a okrem toho aj pekne ukazuje že to, že človek vie gramatiku neznamená že je inteligentny, lebo pochopenie a súvislosti jej ocividne až tak nejdú, keďže nepochopila tvoj komentár a písala o tom že vieš výšku svojho IQ, pričom si len napísala, že ta bavi robiť IQ testy a teda všetci vieme, že tie na internete nie sú zrovna relevantne a tak teda nevies výšku svojho IQ 🙂
Hlavu hore, je mi ľúto že ta tu tak zdeptala a úplne zbytočne bez akéhokoľvek dôvodu tu po tebe tak úboho útočila. Verim, že keď ti príde výsledok budeš veselejsia než po tejto diskusii💐
Ja by som tiež raz chcela vyskúšať takéto testíky ale chýba odvaha😀tiež sa bojím výsledku.Keby sa mi tam ukáže číslo o ktoré nestojím cítila by som sa ako debil.A autorke odkazujem že to bolo určite stresom.
@gleep1 inak to s tou gramaticko-pravopisnou pani si to tak perfektne vystihla, že si ma až dojala.. Apropóó, vidíš, kde ma teda dohnala moja zvedavosť? Nakoniec som išla na oficiálne testy.. Inak možno viac ako výsledné číslo by ma zaujímali tie odpovede.. Veď ma poznáš 🙂 Lebo som pozerala na tie niektoré otázky ako puk a škoda, že pri vyhodnotení človeku nedajú vedieť správnu odpoveď, aby mohol spätne pochopiť ten systém.. Naďabila som nedávno na reláciu Fenomén a klobúk dole pred tým, ako to niekomu myslí.. Je to akoby obraz človeka budúcnosti, možno o 1000 rokov, keď budeme schopní využívať väčšiu kapacitu mozgu viacerí.. Neviem no.. Možno som šiši, ale vždy ma fascinovali talenty na čokoľvek (či už logika, spev, hudba, tanec, šport a pod).. a jaska, dám ti vedieť..
Tak ak ťa to ukľudní ja by som to nebrala ako nejake smerodajné. Keď máš dcéru testovanú tými testami na zistenie nadpriemerneho intelektu u detského psychológa tak vieš že ten test nemôže byť taký jednotvárny. Iba dopĺňanie obrazcov? Veď deťom testujú verbálnu a neverbálnu zložku inteligencie v každej z nich sa hodnotí niekoľko( už si nepamätám asi 5 ) parametrov. Okrem dopĺňania obrázkov sa robí kopec ďalších úloh niektoré slovne niektoré sa vyberajú možnosti atď. Nechápem ako by sa dala otestovať všeobecná inteligencia jedným druhom otázok. Navyše sa tam meria čas pri každom type úloh a aj to má vplyv na výsledné hodnotenie.
@martinoocka áno, niečo také spomínala aj p. Dojčanová osobne na testoch, že sú ešte aj komplexnejšie iq testy, ktoré už robí psychlóg, že mensáci skúmajú v tých testoch len jednu časť inteligencie... Čo viem od psychologičky je, že je to performačná časť, teda vrodené iq, lebo ostatné zložky iq sa dajú aj naučiť.. Performačné, vrodené nie.

@letfenixa viete čo?? Ja som to písala cez chrbát dvoch detí na pc.. Narýchlo cez ich rozprávku.. Keby som si ešte raz po sebe prečítala, čo som napísala, určite by som si to opravila.. Ale vidím, že to vy máte stále potrebu tu upozorňovať na svoju vycibrenú schopnosť písať pravopisne a nerobiť gramatické chyby.. Ste naozaj šikovná, výborne, mne to až tak nejde, hlavne, keď sa ponáhľam a skáčem tu deťom do rozprávky, ak chcem niekomu odpovedať.. Ja si napríklad myslím, že upozorňovať takto verejne na pravopis, či gramatiku inej osoby je tiež nevhodné a svedčí o nižšej emocionálnej inteligencii.. Mohli ste ma upozorniť v súkromnej správe a nie ma tu pred ostatnými takto zhovaďovať, tobôž nie v situácii, kedy sa sama pred sebou necítim najlepšie, keďže som pohorela v tých testoch. Nepridali ste mi na dobrom pocite samej zo seba, práve naopak.. Čiže prosím aj Vy sa trochu zamyslite nad tým, či je potrebné verejne ľudí pérovať v nekonfliktnej diskusii, kedy som len potrebovala povzbudiť, že o nič nejde, keď mi tie testy nevyšli, poprípade mi napísať, že držíte palce. Vy mi tu však ešte verejne vysvetľujete, že mi nejde ani len pravopis, či gramatika..