icon

Mensa testy 2021

darja12
25. jún 2021

Dobrý deň, boli ste niekto v tomto roku na Mensa testoch? Ja dnes a bolo to dosť ťažké.. až 8 otázok z 36 som absolutne nevedela... Myslíte, že mi víde aspon priemer, ak mám ostatné dobre??? ☹

Strana
z3
staskadexter
27. jún 2021

Ovela dolezitejsia ako inteligencia je osobnost. Napriklad miera znasania stresu alebo frustracie. Inteligencia maleho dietata moze byt velmi vysoka, ale s narastajucim vekom moze rychlo klesat. Rodicia totiz nestacia poskytovat dietatu dostatocne vela impulzov na jej rozvijanie a dieta sa prisposobi nizsiemu standartu. Na margo IQ testov, tie obvykle testuju viacero druhov inteligencie sucasne a vysledok moze byt skreslujuci. Napriklad spominas, ze ta bavia riesit hlavolamy. To moze znamenat rozvinutu priestorovu inteligenciu, alebo napriklad logicku inteligenciu. Cize v tomto type inteligencie by si mohla mat vysoko nadpriemerny vysledok napr. IQ 160, ale trebars vo verbalnej inteligencii by si mala nizsie skore. IQ test ti moze poskytnut len vseobecny vysledok, pretoze v podstate scita jednotlive skore a spriemeruje ich.

darja12
autor
27. jún 2021

@staskadexter áno, taký test robili dcére.. komplexný... bola tam verbálna a neverbálna zložka a výsledok spriemerovali + test tvorivosti a test sociability.. Práve tá verbálna zložka sa vekom môže meniť a ostatné deti to môžu tiež dohnať časom, čiže sa vyrovnajú.. No tá performačná zložka iq je vrodená a tá sa veľmi nemení.. V Mense zisťujú čisto performačné iq... Príklad: človek môže u psychológa dosiahnuť iq nad 130 (verbálne 151 povedzme a performačné 111, priemer 131 +-), lenže je to komplexné iq, čiže viaczložkové, no do Mensy to nestačí, tých zaujíma neverbálne iq, čiže tých 111..

gleep1
27. jún 2021

@darja12 IQ deti nie je veľmi presne lebo sa naozaj môže znížiť a zvýšiť (od nameraného IQ plus alebo minút 15 bodov, čo je veľmi veľa)
Môže to byt nedostatkom podnetov na rozvoj IQ, extrémnym stresom, ale aj zlou výživou- napríklad nedostatok železa, zinku alebo aj omega 3.
Za to napríklad test tvorivosti bude asi v každom prípade vekom bohužiaľ klesať, Škola, kde sa tvorivosť a vynaliezavosť trestá, sa o to bohužiaľ postará 😕

darja12
autor
28. jún 2021

@gleep1 dcére vyšiel test tvorivosti v pasme fenomenálna, čo bolo naj.. ide ale do bežnej školy, ktorú máme za domom, nie do aprogen, tak snáď neo2utujeme

darja12
autor
28. jún 2021

@gleep1 a ty čo? nepôjdeš na oficiálne testy?

darja12
autor
3. júl 2021

ešte takú srandu napíšem: robila som si z nudy iq test na stránke nižšie.. mám 40r, mala som dobre 29 úloh z 30, vyšlo mi 139, ale kebyže mám už 41, tak mi vyjde 146, keby som mala 47r, tak 152 a vyše 60 r 173.. Samozrejme rátam s tým, že ten prepočet môže byť výmysel, ale aj v Mense sme mali uviesť svoj vek, aby vedeli to dosiahnuté iq prepočítať.. Tak tu je príklad, ako súvisí vek s prepočtom iq.. Vedela som už predtým, že sa skóre vekom navyšuje, ale až taký nárast som nečakala.. http://iq-test.stylove.com/

majamat
3. júl 2021

@darja12 no ono je to nepresne uz len koli tomu, ze vekom sa rozumove schpnosti znizuju a nie je mozne porovnavat teda realny vysledok 20r a 40r cloveka. prakticky ide o to, odmerat IQ, ktore je vrodene a samozrejme je nutne aj to to vrodene IQ rozvinut na urcitu uriven, co ej ale prirodzeny proces.
no problem je v tom, ze v 40r nie je u kazdeho cloveka rovnaky ubytok rozumovych schopnosti. aj ked az taky rozdiel v 1r by som nepredpokladala.
preto je asi realnejsi vysledok, ak to robi psycholog.

ja som ten test este nerobila, lebo moje rozumove schopnosti vśu momentalne na nule 😀

gdpr
3. júl 2021

@darja12 ja som nebola tento rok na mensa teste ale také 2 roky dozadu ale nerozumiem prečo chceš aspoň priemer. Každý má IQ také aké potrebuje a nie vždy "nadpiemier" je výhodou. Ja mám oficiálne/štatisticky vyššie ako priemer (aj keď nerada to tak delím podpriemer, priemer a nadpiemer pretože ten, kto má nižšie neznamená, že je niečo menej a ako som písala v predchádzajúcej vete každý dostal také IQ aké potrebuje pre svoj život a výkon svojho povolania) a vo veľa životných situáciách to beriem ako nevýhodu a niekedy dokonca by som si priala nižšie IQ aby bol život jednoduchší. 😂

darja12
autor
4. júl 2021

@gdpr a stihla si všetky otázky? Koľko myslíš, že si mala zle? dik

gdpr
4. júl 2021

@darja12 stihla som všetky aj prekontrolovať a netuším koľko ich mohlo byť zle.

darja12
autor
4. júl 2021

@gdpr tak to je škoda, že v hodnotení nepríde z mensy aj info o počte správnych odpovedí..

darja12
autor
4. júl 2021

@gdpr ja som si kontrolovala priebežne, aby som sa k tomu nemusela vracať.. som si istá, že 25 mám dobre, k trom som sa chcela ešte vrátiť, ale nestihla som a 8 som nestihla vôbec, len som nakukla.. Išla som na to zle.. veeeeľká zdržiavačka pri úplne jednoduchých a zbytočne.

darja12
autor
9. júl 2021

No baby tak mám výsledky.. Prekvapili pozitívne. Čakala som fakt horšie.. čiže aj napriek tomu, že som nemala 8 otázok, tak mi vyšlo 121.. Čiže som spoko.. Skúste aj vy.. Nie je to teda také prísne.. 🙂) O rok zas a už sa nebudem zdržiavať ľahkými..

h2
9. júl 2021

@darja12 🤦🏻‍♀️

majamat
9. júl 2021

@darja12 no na testovanie by som musela vycestovat, co nemienim. aj ked zvedavost by tu bola.
a teda jasne, ze si nad priemerom. aj ked tie testy na nete ti mozu pridavat cisla, ale aj tak je malo pravdepodobne, ze by si nebola nad priemerom.

darja12
autor
9. júl 2021

@majamat urob si aspoň online test a možno sa niekedy hecneš, ak si zvedavá.. ja som, takže som proste šla.. a teda bola to iná káva.. nie také jednoduché ako online. tam sú asi len 2 náročnejšie otázky..

majamat
9. júl 2021

@darja12 to som uz kedysi robila,a le mozno to skusim znovu. nepamatam si na vysledok. no na to je dobre mat klud.

darja12
autor
12. júl 2021

@majamat ja ked som si robila uplne prvý asi pred 20 rokmi, tak mi vyšlo 138 v online a si pamätám, že mi vtedy napísali, aby som skusila riadne testy.. resp na obrazovke sa mi to zobrazilo a mojmu priateľovi, ktorý vtedy mal menej ako 130 tú hlášku o pozvánke na riadne testy nenapísali.. no tak som sa konečne hecla..

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
12. júl 2021

@darja12 ja som to tiez tak mala kedysi, napisali mi, ze mam ist na testy,a le to uz je minimalne 15r.

Strana
z3