icon

Mgr. titul z iného odboru

ibulienka
6. sep 2020

Viete mi prosím poradiť? Za pár týždňov nastupujem na vysokú školu, Bc. stupeň, no rozmýšľam, že Mgr. by som si chcela spraviť pedagogiku slovenského jazyka v kombinácii. Bude to možné, nakoľko je Bc. iný odbor, avšak veľmi úzko spätý so slovenčinou, resp. slovenčiny tam budem mať naozaj požehnane? Možno je to hlúpa otázka, no nemám sa na koho iného obrátiť.
Ďakujem veľmi pekne. 💟

Strana
z3
zuzuliennka1
6. sep 2020

editorstvo a slovencina su urcite pribuzne odbory a ked chce najprv jeden, potom druhy, nevidim problem... jasne ze to nie su totozne odbory, ale pribuzne - takze co to si urcite bude musiet dorobit, nieco mozno aj schvalia, ale urcite sa to da..... ja som vystudovala cudzie jazyky a moja spoluziacka si mgr. stupen spravila na manazmente.... to su urcite menej pribuzne odbory ako slovencina a editorstvo

makova333
6. sep 2020

@zuzuliennka1 ale chce prestupit na slovensky jazyk v kombinacii. A dalsia vec, ak by aj bol pribuzny odbor, tak fakulta to nemusi akceptovat. Toto robi napriklad UK Liecebna pedagogika, akceptuje iba tych, ktory vystudovali presne tento odbor nie pribuzny. Takze ako som povedala na zaciatku, jediny, kto jej da uspokojivu odboped je studijne oddelenie prislusnej skoly.

diewcatqoo
6. sep 2020

Prechadzala som z ucitelskeho predmetu SJL - GEO na masmedialku a mozem potvrdit, ze slovencinarske predmety na ucitelskych odboroch boli uplne totozne so slovencinarskymi predmetmi na masmedialke. Literatura bola tiez na rovnakej urovni.
Vsetko vsak zavisi od konkretnej fakulty. Urcite sa informuj na studijnom, jedine tam by ti mohli dat relevantne informacie.

ibulienka
autor
7. sep 2020

@makova333 môj odbor sa nazýva slovenský jazyk - editorstvo a vydavateľská prax, takže určite som si vedomá toho, že to má so slovenčinou extrémne veľa spoločného😉 a jedine čo tam nebudem mať je didaktika alebo iné predmety spojené s učiteľskou praxou.... (avšak pedagogiku, psychológiu som absolvovala na strednej škole, čiže moje vedomosti sú dostatočné, mám z toho aj maturitu). Samozrejmosťou je, že zajtra volám na študijné oddelenia a dostatočne sa informujem , aby som sa vedela správne ďalej rozhodnúť.

ibulienka
autor
7. sep 2020

@zuzuliennka1 zajtra sa budem informovať na študijnom, tak dúfam, že nájdem vhodnú cestu 😇
@diewcatqoo áno, presne toto som celý čas tvrdila a tvrdím aj ja, pretože tá slovenčina je na týchto odboroch základ, preto sa dá pekne nadviazať keby prestúpim na pedagogiku a ostatné, kde by bol problém by som spravila nejakú rozdielovú skúšku. No ale uvidím, čo mi bude povedané zajtra🙂

makova333
7. sep 2020

@ibulienka to, ze si mala pedagogiku na SŠ a mas z toho maturitu je pre VŠ irelevantne. Osobne si myslim, ze mna filozofickej s tym Sj problem mat nebudes, na pedagogickej to problem moze byt.

missviolet
7. sep 2020

@ibulienka moj odbor, editorstvo a vydavatelska prax, povoloval len prestup na zurnalistiku, kedze velke percento predmetov bolo rovnakych 🙂 asi to bude individualne na kazdej fakukte/odbore

missviolet
7. sep 2020

@ibulienka aaaa ja som tusila, ze to bude editorstvo :D Ked som ja zacinala, vyslovene nam bolo povedane, ze sa da ist len na zurnalistiku na magisterske. Tiez som kedysi zvazovala pedagogiku. Ale tieto veci sa menia, tak drzim palce - nech ti to vyjde 🙂

basska_b
7. sep 2020

@ibulienka Treba sa vopred informovať ideálne u garanta Mgr. programu. U nás na matfyze to možné bolo, v rámci matematických smerov

missviolet
7. sep 2020

@makova333 editorstvo ma presne tie iste skusky zo slovenskeho jazyka aj literatury ako ucitelia (viem, mam vystudovane, mali sme spolocne skusky aj hodiny). Rozdiel je len nasledovny - ucitelia mali este navyse pedagogicke predmety, editori editorske plus PR, reklamu, masmedia... ak uz ma byt dovoleny prestup, tak prave taketo odbory maju k sebe este najblizsie. Netvrdim vsak, ze je to aj naozaj mozne - tu sa ozaj neda inak nez obratit sa na studijne. Autorka prispevku - napadlo mi, ci by sa pedagogicke predmety nedali ziskat ako kredity navyse ako C predmety, volitelne?

ibulienka
autor
7. sep 2020

@missviolet ďakujem
@basska_b áno, hneď zajtra volám

ibulienka
autor
7. sep 2020

@missviolet zajtra sa budem informovať, zistím si na študijnom všetky potrebné info a budem sa musieť už potom definitívne rozhodnúť😀 určite sem napíšem potom informácie, ktoré som sa dozvedela, aby som prípadne pomohla aj ostatným, ktorých táto téma zaujala alebo objasnila/ potvrdila určité domnienky 😇

basska_b
7. sep 2020

@ibulienka Akože pri prijímaní na magisterske je to už iné, je tam menší záujem o tie odbory, viac voľných miest a človek už je bc, čiže niečo už dokázal, niečo ma za sebou. Berú ho inak

makova333
8. sep 2020

@missviolet ak si citala, co som pisala, tak presne toto, ze tam chyba didaktika, cize SJ na filozofickej ok, na pedagogickej a este k tomu v kombinacii asi nie, ale zalezi od fakulty.

Strana
z3