icon

Motivácia na štúdium medicíny

6. apr 2025

Ahojte, prosím Vás aké boli vaše hlavné dôvody a motivácia, prečo ste sa rozhodli učiť na medicínu? Čo vás najviac poháňalo počas prípravy a učenia? Bola to túžba pomáhať, záujem o vedu, alebo niečo iné? Rád by som si prečítal vaše príbehy, lebo sa momentálne pripravujem a úprimne dochádzajú mi sily. Do prijímačiek zostávajú ešte dva mesiace a hľadám niečo, čo ma nakopne a dodá mi motiváciu. Máte niečo, čo pomohlo vám?

buberova
6. apr 2025

A teda chceš sa stať lekárkou? Alebo ideš na medicínu preto že to chcú rodičia?

autor
6. apr 2025

@buberova chcem, rodičia sú prekvapení že som si vybrala práve túto oblasť.. ale myslim si že všetko sa dá dosiahnuť keď človek chce

lusyc
6. apr 2025

Skoro prichadzas o motiváciu. Všetko sa dá, keď sa chce. Prácu nájdeš vždy, trebárs aj na púšti, aj v Hornej Dolnej aj v hlavnom meste.

marca12
6. apr 2025

Ak sa vela ucis a nemas oddych,tak pride chvila,kedy uz nevies ist dalej. Skus na jeden vikend vypnut,ist niekam do prirody. To by ti mohlo pomoct nacerpat sily.

heleninamama
6. apr 2025

Jednoznačne myslí na peniaze a svoju budúcnosť. To je najlepšia motivácia a aj dôvod snažiť sa a drieť počas celého štúdia medicíny. Ako lekár budeš zarábať vždy nadštandardne v porovnaní s absolventami iných VŠ, či už zostaneš na Slovensku alebo odídeš do zahraničia. A reči o zodpovednosti, poslaní, o tom, že ťa čaká práca náročná časovo a psychicky... ignoruj. Každá práca je svojím spôsobom náročná, akurát, že ako lekár za ňu aj dostaneš aj slušne zaplatené, inde budeš zarábať len na prežitie.

barka1
6. apr 2025

Tak na prijimacky sa učíš predovsetkym preto aby si sa tam dostala. To predsa ako motivacia musí stačit. Ak nie, tak neviem, kde potom vezmeš motivaciu, ak/ked sa tam naozaj dostaneš.

kofa77
6. apr 2025

k tomuto povolaniu musis mat vztah, nieco, co v tebe ti hovori, ze to cches robit. nie prachy-osobne si myslim, ze je kopec inych profesii, kde si vie sikovny clovek zarobit lepsie a bez toho celpzivotheno stresu.
ale naozaj je to povolanie.
a vtedy je ta motivacia vnutorna. aj ked pride kriza, ale ta kriza je len taka kratkodoba.
takze ak naozaj chces, motvivaciu mas v sebe.

januska12323
6. apr 2025

Na prijímačky sa učíš aby si sa tam dostal. Ako budeš zvládať učenie keď už teraz nemáš motiváciu? Daj si pár dní voľno a pusti sa do toho znova.

danica2711
6. apr 2025

pre niečo si sa pre medicínu rozhodol, nie? Tak to je tá motivácia

jozkomrkvicka12
7. apr 2025

Ahoj, aj ja som počas prípravy na medicínu takmer každý deň pochyboval o tom, či je to odbor pre mňa. Nikto na mňa netlačil, iba ja sám na seba. Zvládol som to a ver mi, oplatí sa v tom vytrvať. Nikdy nezistíš aké to štúdium naozaj je dokedy to nevyskúšaš. Tak sa snaž a verím, že budeš aj ty spokojná. A ak nie, tak aspoň si budeš istá, že si pre to urobila maximum. Držím palce

autor
7. apr 2025

@jozkomrkvicka12 a na akú fakultu si sa hlásil?

vavjaj
7. apr 2025

@heleninamama súhlasím

slnecnica82
7. apr 2025

Veru sa nedá dosiahnuť všetko čo chceš...ked uz nemáš.motivaciu teraz neviem.kde ju chceš potom.hladat dalsich 6 rokov keď budeš študovať...na medinu nema.veru hocikto mozgovú kapacitu

jozkomrkvicka12
8. apr 2025

Hlásil som sa na lf upjs a jlf UK, obe mi vyšli

elzu
8. apr 2025

Učeni na přijímačky, na univerzitě, na atestaci a cely zbytek tvého profesního života.
A nikdo cizi na tebe svou vlastni motivaci neprenese.
Lepsi otazka by byla- jak jste se ucili? Co vam pomohlo pri uceni? Jake techniky? Pomucky?

cindy22
19. apr 2025

Hehe, chápem co prežívaš, prijímačky som robila roky dozadu, našťastie úspešne, teraz som už druhacka. Strašne to letí 😃 pre mňa bola najvacsia motivácia, že som nechcela sklamať samu seba, nechcela som zažiť ten pocit ze som to nezvládla. Posledný mesiac som to toho dala vela. Pár dní pred prijímačkami som otázky prechadzala aj 8-10 hodin denne. A samozrejme bola to moja vysnívaná škola. Veľmi mi pomohla stránka kde sa dali zaplatiť skúšobné prijímacie testy, tuším meducate a to volalo?
Každopádne držím palce.