icon

Môže dieťa, ktoré má strach z krvi, študovať odbor zdravotného laboranta?

13. nov 2025

Je tu niekto kto má vyštudovaný tento odbor?? Môže tam ísť dieťa ktorému je zle od krvi? Akože viete taký prípad že si na to proste zvykol?

Strana
z2
eliska13
13. nov 2025
@anonym_autor

@andrejka1974 ďakujem ❤️ takže iba z prsta ale aj pitva teda?

@anonym_autor prečo tieto otázky nesmerujes priamo na školu?Nemajú deň otvorených dverí?Môžeš napísať aj vedeniu väčšinou sú presne materiály a náplň štúdia.Ja som písala zástupkyni, ak som chcela niečo vediet

ku_uk
13. nov 2025

Moja spolužiačka mala panicky strach z krvi, šla na medicínu, vravela nám, že prvé hodiny na praxi ju vždy kriesili, ale teraz robi doktoeku na nejakej klinike kde pichá botox a tieto veci a že časom si zvykla 😁 ale ja osobne som jej pocedala, že chudák človek, ktorému prvy raz v živote brala krv, určite ma traumu dodnes 😂

anonym_f1f78f
14. nov 2025

Mne to pride tak, ze dieta smerujete na tento odbor by. A urcite si nevybralo ZL same, kedze ma panicky strach z krvi....
Vystudovala som tento odbor. Nikdy sme nebrali lrv zo zily. Len kapilarnu krv. ALE ked pride na prax na hematologiu alebo biochemiu a uvidi tam plne skumavky krvi, tak potom co? Zlozi sa tam?
Na pitvu sa nechodi, ale na histologii chodia kusy organov/ cele organy (nam na praxi dosiel cely ludsky plod s placentou a pupocnikom, porodeny v 24tyzdni). Ale na histologii dost zavisi na akom mieste pracujete. Mozte sa dostat napr na farbenie, tam uz s organmi do styku neprichadzate.
Kazdopadne sa ucite stale o krvi, o anatomii, o patologii. O biochemii, o mikrobiologii. Takze urcite neodporucam ak sa dieta boji krvi. Lebo ak v 2haku alebo 3tiaku zisti, ze tu skolu nedava kvoli panike z krvi, tak to bude pruser.

andrejka1974
14. nov 2025
@anonym_autor

@andrejka1974 ďakujem ❤️ takže iba z prsta ale aj pitva teda?

@anonym_autor pitva asi nie vždy a krv len z prsta

autor
14. nov 2025
@eliska13

@anonym_autor prečo tieto otázky nesmerujes priamo na školu?Nemajú deň otvorených dverí?Môžeš napísať aj vedeniu väčšinou sú presne materiály a náplň štúdia.Ja som písala zástupkyni, ak som chcela niečo vediet

@eliska13 áno asi musím tam napísať tiež si to tak myslím...

autor
14. nov 2025
@anonym_f1f78f

Mne to pride tak, ze dieta smerujete na tento odbor by. A urcite si nevybralo ZL same, kedze ma panicky strach z krvi....
Vystudovala som tento odbor. Nikdy sme nebrali lrv zo zily. Len kapilarnu krv. ALE ked pride na prax na hematologiu alebo biochemiu a uvidi tam plne skumavky krvi, tak potom co? Zlozi sa tam?
Na pitvu sa nechodi, ale na histologii chodia kusy organov/ cele organy (nam na praxi dosiel cely ludsky plod s placentou a pupocnikom, porodeny v 24tyzdni). Ale na histologii dost zavisi na akom mieste pracujete. Mozte sa dostat napr na farbenie, tam uz s organmi do styku neprichadzate.
Kazdopadne sa ucite stale o krvi, o anatomii, o patologii. O biochemii, o mikrobiologii. Takze urcite neodporucam ak sa dieta boji krvi. Lebo ak v 2haku alebo 3tiaku zisti, ze tu skolu nedava kvoli panike z krvi, tak to bude pruser.

@anonym_f1f78f jemu sa tento odbor veľmi páči, má rád strašne chémiu a vieš čo je zaujímavé, keď ideme s ním na odber krvi on sa na to chce pozerať? A tam je teda poriadna krv nie len kvapka...nechápem akože čo teraz..

Strana
z2