Môže sa stať zo mňa chirurgička?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. Môže sa stať zo mňa chirurgička aj keď nechodím na strednú zdravotnícku školu?
Keď som si vyberala strednú, tak som nevedela na akú ísť, tak som si dala odbornú školu, na ktorú teraz chodím. Popri študovaní som zistila, že chcem byť chirurgička. Môže sa stať zo mňa chirurgička. Mohla by som ísť na vysokú s zameraním chirurgie, aj keď na strednej nemám biológiu a chémiu zatiaľ.
Ďakujem
@kukuk29 -Tato osoba je este dieta ktore rozmysla cim chce byt. Dostala napad a zistuje co vsetko k tomu treba a co vsetko to obnasa. Namiesto normalnych odpovedi dostala vysmech. Preco? Lebo nevie? Nevie a preto sa pyta. Mudrost a inteligencia su 2 rozlisne vlastnosti. Mudrost je to co sa naucis, vseobcecny rozhlad, informacie ktore ziskas a ulozis si v makovici. Sudit ci je alebo nie je inteligentna na zaklade toho, ze nieco ESTE nevie je trosku odveci. Teraz uz vie na ktoru skolu sa ma hlasit, vie ze moze ist aj zo svojej skoly, vie ze sa nezamestna ako chirurg hned po ukončení skoly, vie ze na to treba atestaciu, vie ktore predmety sa bude musiet na skusky doucit. Este je velmi vela veci ktore nevie ale je odhodlana tieto informacie ziskat. Mozno ked zisti co vsetko to obnasa tak zmeni nazor a mozno aj nie. A ci take narocne studium zvladne uz nie je na nas aby sme zhodnotili. Ja jej drzim palce.
Mozes ist na medicinu z akejkolvek sš. Len ss musis pripravovat..a mozno to studium ak nechpdis na gympel alebo zdravotku bude narocnejsie... ale nie nezvladnutelne. Mam medicinu vystudovanu a mala som spoluziakov z roznych skol 🙂 a to ze chces robit chirurgiu..okej.. najprv vystuduj vysku... zamestnas sa na oddeleni chirurgie a ak sa podari tak mozno po 5 tich rokoch zatestujes... neratam matersku ak planujes raz deti... a aby si po 5 rokoch zatestovala v odbore vseobecna chirurgia musis mat vykony a to sa nemusi za taky cas podarit ;)
@whatever1 ja jej ten jej sen neberiem len pisem ze na medicinu chodia vacsinou top studenti co maju ponatia o co sa jedna od zaciatku.Tato osoba co studuje na inej skole ako je gympel alebo zdravotna - nema dokonca biologiu a chemiu celu strednu skolu ...co je zaklad ...ale ona v dnesnom svete internetu nevie vyhladat potrebne informacie na strankach VS skol ... to je problem ...taketo veci sa nezistuju na strankach ako je MK ...
tak ale to musis ist na medicinu,inak z teba chirurgicka nebude,moze este byt chirurgicka sestra ale to len robis,co lekar naordinuje.
Takze ak tak uz terwz sa musis ucit ale o chodit na doucovania,chemia biologia,Mas sancu ale potrebujes sa dobre prioravit a to aj rok,dva sa pripravuju na medicinu.
Prečítala som si celú diskusiu a všetky odpovede zakladatelky témy. Prepáč, ale podľa tvojich otázok a odpovedí si buď troll a robíš si srandu, alebo si fakt úplne mimo. Prepáč, ale už len podľa tvojho prvého komentáru v znení : to 6 ročne štúdiu na medicíne to je ako vysoká škola alebo ako... Je jasné, že nemáš šancu sa na medicínu dostať. Lebo aby niekto nevedel, že medicína je vysoká škola je už extrém. Nemáš chemiu, nemáš biologiu a nemáš absolutny prehlad o tom, čo je medicina. Keby si mala babku lekárku, tak tieto základné veci dávno vieš a nepíšeš tu takéto sprostosti. Fakt nepoznám človeka, ktorý nevie ako sa lekár stane lekárom. Prepáč, ale vieš ako založiť anonymnú diskusiu na MK, ale nevieš, že medicína je VŠ. Zaujimavé, že dieťa vie poużívať toto fôrum, ale nevie poużívať google.
@whatever1 ty ked si isla na VS tak hladala info ohladne studia na MK ? A hlavne informacie o medicine ked este pise ze nevedela o tom medicina je VS ? Ja ked som isla na VS z gymla ale vedela som ze prijimacky budu z mat + fyz tak som chodila chvilku na doucko .. lebo si clovek pozrel z coho su prijimacie pohovory na danej fakulte a nepytala som sa na forach...Kamoska platila dcere doucovanie na medicinu cca 300€ mesacne lebo chodila dcera na zdravotnu skolu dva posledne rocniky strednej skoly a nakoniec sa chuda ani nedostala...a to makala ako diva...Tato osoba ocividne ani len ponatia nema o com je studium mediciny ale ona chce byt chirurgicka...drzim jej silno palce 🙏💪konec debaty
@zenazaba myslím, že aj nemocnice ponúkajú rezidentské štúdium aj na iné odbory, dcéra čo chodí na tábory ako dobrovoľník tak ich lekárka je v rezidentskom programe na ortopédií čo dcéra spomínala kedysi ale aj s lekármi čo nám dcéru ošetrovali v nemocnici keď sme sa rozprávali hovorili, že sú rezidenti ten jeden dokonca už 8 rok lebo, že to sa nedá tak rýchlo ukončiť ale to netuším ja nemám ani jedno dieťa na medicíne ani sa nikdy o to nezaujímali tak to len čo si som počula
Baby, zbytocne tu davate dobre rady, pise to dieta zo ZS. Na ziadnu strednu nechodi. Asi ste prehliadli, ze pise, ze ma skoncenu ZS a uz len caka na SS. Takze je to cele divne. Asi sa dievca potrebuje rozptylit. Ak by to bola vazna tema osmacky, deviatacky, tak by to nezistovala tu, ale ma rodicov, ucitelov, vychovneho poradcu... Aj by inak odpovedala.
@janka_lolo to si asi s niecim mylis. O tom je rezidentsky program, ze rezident zatestuje za co najkratsi mozny cas, bez prietahov. Tak dlho moze byt niekto v RP len z dovodu materskej dovolenky alebo dlhodobej PN....Ale ci funguje RP uz aj pre ine odbory, to neviem, nesledujem to.
Vieš, že mas vyštudovať medicínu, ale nevieš, kam máš ísť po strednej... 😁😀Určite hocikde, len nie na medicínu.... 🙏
@oli18 Inde ale píše, že nemá 15, že má viac. Výmysel, trol, to je celé.
@oli18 keď už chceš niečo písať, tam rozmýšľaj. Píšem, že mám skončenu ZŠ a ze čakám, aby som už mala aj skončenú SŠ, takže to znamená, že na UŽ NA SŠ CHODÍM
@zuzanockamt no však nemám 15,pretože mám viac, ako píšem, takže to znamená, že na SŠ už chodím dávno
Z vlastnej skusenosti, mrzi ma to, bez gymnazia maju tam studenti strednych skol problemy. Darmo, kde absentuje biologia, chemia je tazko nieco dohanat. Zvacsa ale na medicine studuju ludia z gymnazii a aj mali lepsiu sancu sa udrzat na skole. Skola nie je prechadzka ruzovou zahradou. To je neustale sa ucenie, opakovanie, neustaly stres, unava a pretazenie. V neposlednom rade clovek nema pocas studia na nic cas a ziadny zivot...
@zenazaba ja sa nejdem hádať, keďže nemám do toho prehľad nakoľko moje deti sú zamerané na marketing a druhý zasa na manažment čiže v tomto som úplne mimo viem iba to čo dcéra hovorila tento rok po tábore, že sa bavili a že lekárka hovorila, že má rezidentské štúdium na ortopédií a že sú tam asi 15 taký a že nestíhajú si robiť povinné kolečká lebo starších atestovaných tam je menej ako ich mladých a niečo na tento princíp mi hovorili aj mladý lekári v nemocnici keď sme sa s nimi po dcérinej operácií rozprávali a manžel im hovoril, že taký mladý a už šikovný chirurgovia a všetci traja nám povedali, že ešte nemajú atestáciu iba si ju robia v rámci rezidentského štúdia a ten jeden povedal, že je to dosť na dlho keďže väčšinou v rámci nemocnice nemôžu behať viacerý neatestovaný z rôznych oddelení na jednom a takto že sa im to predlžuje ale môžu robiť kľudne aj normálne atestáciu to ja neviem
@janka_lolo Toto bola najdlhsia veta, aku som kedy citala😄
@whatever1 pardon, slovenčina nebola mojím kamarátom nikdy, ale našťastie mladšie deti to po mne nepodedili a tý sú celkom šikovný, až na gramatiku 🙂
Toto je taký nápad z ničoho nič, čo ju udrží chvílu ky´m pochopí a rozhodne sa inak... ale aspon tu je 6 stran komentarov...
Radim ti podla tvojich odpovedi, nechoď na medicínu. Na Medicínu idú len tí najlepší študenti s najlepšou pamäťou a talentom si pamätať veci z danej oblasti a tiež sa tomu rozumejú a zaujímajú sa.
Mal som také spolužiačky aj na strednej čo sa tam učili 1000 otázok na prijímačky na medicínu... a vieš kam išli nakoniec? Na filozofickú do Trnavy...
A inak VŠ ti aj tak podla mna je trochu na dve veci... ak nerobíš v štátnom sektore tak ti to je zbytočné viac menej... a s akoukolvek odbornou školou záleží hlavne čo dokážeš v čom si dobrá... niekto spraví kuchár čašník... a nevie sa inde ako vo vývarovni uplatniť... a niekto si otvorí svoju značku reštaurácií na čom zbohatne ...
Baby po precitani tejto diskusie musim povedat, ze ste zle a blbe az to nie je pekne. Si precitajte odpovede nejakemu dietatu, ktore sa len pyta. Urcite ste vsetky raketove inzinierky - ako sa tu pozname. Je mi uprimne luto vasich deti, ze maju za matky take dolezite zahorkle megery. Dufam, ze ste zozrali vsetku mudrost sveta a nebudete sa musiet nikdy opytat nejaku otazku ktora je pre ineho cloveka elementarna, aby vam nahodou neodpovedal rovnakym stylom a tonom ako to robite vy.