icon

Môže slabší študent uspieť na vysokej škole?

andrea399
24. júl 2025

Myslíte si že človek čo mal na základnej a strednej škole samé štvorky má šancu zvládnuť vysokú školu? Ahojte, mám jednu otázku ohľadom môjho dobrého kamaráta. Celé roky mal na základnej aj strednej škole samé štvorky učenie ho nikdy veľmi nebavilo nešlo mu to a ani doma nemal úplne podporu. Ale teraz má pocit že by sa chcel zmeniť a skúsiť vysokú školu. Myslíte si, že človek ktorý bol celý čas skôr slabší študent, má šancu uspieť na vysokej škole ak naozaj chce?

Poznáte niekoho, kto mal podobný prípad a zvládol to? Budem vďačný za každý názor alebo skúsenosť.

Strana
z3
anonym_c92d28
31. júl 2025
@tulipanik12

@anonym_c92d28 a ako americkí vedci zistili: kto je sprostý dopoludnia, bude aj popoludní, však ?

@tulipanik12 Pred otáznikom sa medzera nedáva, popoludnie ešte nie je. Mne je smiešne ako sa tu mnohí bijete do pŕs a pritom základy gramatiky 0 bodov. Že ty si tá jednotkárka, ktorá nezvládla VŠ?

anonym_73bde9
Autor odpoveď zmazal
anonym_c92d28
31. júl 2025
@anonym_73bde9
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_73bde9 môžeš aj ty vyštudovať, ak si myslíš, že pečené holuby spadli do úst niekomu len tak. Troška úcty a rešpektu voči rokom venovaným štúdiu, peniazom, úsiliu, odkladu rodiny … Nič? Bola si ty niekedy v zahraničí a mala si možnosť porovnať intelekt naších vysokoškolákov a zahraničných? Asi nie, keď trepeš dve na tri. Máme veľmi kvalitných ľudí a keď budú aj za kasou, aj to je výhra. Úrčite väčšia ako keď si niekto neváži vzdelanie iných. Toto je skutočná vizitka- tvoja vizitka.

derdia
31. júl 2025
@anonym_c92d28

@anonym_73bde9 môžeš aj ty vyštudovať, ak si myslíš, že pečené holuby spadli do úst niekomu len tak. Troška úcty a rešpektu voči rokom venovaným štúdiu, peniazom, úsiliu, odkladu rodiny … Nič? Bola si ty niekedy v zahraničí a mala si možnosť porovnať intelekt naších vysokoškolákov a zahraničných? Asi nie, keď trepeš dve na tri. Máme veľmi kvalitných ľudí a keď budú aj za kasou, aj to je výhra. Úrčite väčšia ako keď si niekto neváži vzdelanie iných. Toto je skutočná vizitka- tvoja vizitka.

@anonym_c92d28 ano česť velka česť výnimka ch!!!! To samozrejme.

gabrielkaa
31. júl 2025

@andrea399 Hovorí sa, že úspech pozostáva z 90% tvrdej prace a 10% talentu 🙂

anonym_c92d28
31. júl 2025

Málokedy sa bude k vzdelaniu niekoho vyjadrovať taký človek, ktorý je sám vzdelaný. Najviac toho natliachajú takí, ktorí ani len netušia, čo je to za obeta venovať ďalších 5-6 rokov VŠ a odtrhnúť si na roky dopredu od úst sebe aj rodine.

tulipanik12
31. júl 2025
@anonym_c92d28

@tulipanik12 Pred otáznikom sa medzera nedáva, popoludnie ešte nie je. Mne je smiešne ako sa tu mnohí bijete do pŕs a pritom základy gramatiky 0 bodov. Že ty si tá jednotkárka, ktorá nezvládla VŠ?

@anonym_c92d28 🤣🤣🤣

anonym_88fcb7
31. júl 2025
@zazka666

@anonym_481c3e ja by som niektorých tzv.pedagogiv kopala do zadku. Ako môžu hovoriť decku, že z neho nič nebude!? To práve preto majú niektoré deti zle známky, že ich títo tzv. učitelia nevedia naučiť.

@zazka666 práve kvôli takýmto typom dnešných rodičov, máme na SK veľmi málo ľudí, čo chcú učiť, pretože nie dieťa je sprosté, ale učiteľ nevie naučiť, ach jaj!

anonym_c92d28
31. júl 2025
@anonym_88fcb7

@zazka666 práve kvôli takýmto typom dnešných rodičov, máme na SK veľmi málo ľudí, čo chcú učiť, pretože nie dieťa je sprosté, ale učiteľ nevie naučiť, ach jaj!

@tulipanik12 už si sa doučila pravopis?

@anonym_88fcb7 čo chceš napísať že to nie je pravda? Chceš napísať, že všetci učitelia sú dobrí a na správnom mieste? Nešikanujú žiakov, nedeptajú, nesadajú si na žiakov, neoznačujú dieťa v kolektíve? Koľko je naozaj dobrých učiteľov na takej škole? 1/4?

tulipanik12
31. júl 2025
@anonym_c92d28

@tulipanik12 už si sa doučila pravopis?

@anonym_88fcb7 čo chceš napísať že to nie je pravda? Chceš napísať, že všetci učitelia sú dobrí a na správnom mieste? Nešikanujú žiakov, nedeptajú, nesadajú si na žiakov, neoznačujú dieťa v kolektíve? Koľko je naozaj dobrých učiteľov na takej škole? 1/4?

@anonym_c92d28 😁 som sa nemusela jakubrianka, ja ho viem 😄

jakubrianka
31. júl 2025
@tulipanik12

@tulipanik12 si si istá?

jakubrianka
31. júl 2025
@tulipanik12

@tulipanik12 mňa by veľmi zaujímalo aké majú vzdelanie ženy, ktoré si dovolia posudzovať vzdelanie iných a nevedia ani základy gramatiky. Len zo zaujímavosti napíšte.

jamidea
31. júl 2025

@andrea399 to je, akoby si sa spytala, ci ucnovkar bez maturity moze byt uspesny samostatny podnikatel. Preco nie?
Zalezi podla podmienok a vela vela faktorov.

tulipanik12
31. júl 2025
@jakubrianka

@tulipanik12 mňa by veľmi zaujímalo aké majú vzdelanie ženy, ktoré si dovolia posudzovať vzdelanie iných a nevedia ani základy gramatiky. Len zo zaujímavosti napíšte.

@jakubrianka pomocná osobitná - však to poznáš, nie? A teba čo vlastne žerie, že už mám za to prvé vyjadrenie 13 likeov alebo čo? Lebo to by zas veľmi zaujímalo mňa, a vlastne ani nie, ja to viem 😂

jakubrianka
31. júl 2025
@tulipanik12

@jakubrianka pomocná osobitná - však to poznáš, nie? A teba čo vlastne žerie, že už mám za to prvé vyjadrenie 13 likeov alebo čo? Lebo to by zas veľmi zaujímalo mňa, a vlastne ani nie, ja to viem 😂

@tulipanik12 nie nepoznám a som rada, že si konečne aspoň ty napísala, aké máš vzdelanie keď si dovolíš/te hodnotiť a ešte aj s gramatickými chybami (to je gól).
Fakt drzosť. Ži a nechaj žiť. Dnes ľudia aj 3 x zmenia profesiu keď napríklad vyhoria. Každý má svoju cestu po ktorej kráča vo svojich topánkach a známky naozaj neurčujú či niekto v živote uspeje. Nikdy by som si nedovolila sa smiať z predavačky s vysokou školou.

tulipanik12
31. júl 2025
@jakubrianka

@tulipanik12 nie nepoznám a som rada, že si konečne aspoň ty napísala, aké máš vzdelanie keď si dovolíš/te hodnotiť a ešte aj s gramatickými chybami (to je gól).
Fakt drzosť. Ži a nechaj žiť. Dnes ľudia aj 3 x zmenia profesiu keď napríklad vyhoria. Každý má svoju cestu po ktorej kráča vo svojich topánkach a známky naozaj neurčujú či niekto v živote uspeje. Nikdy by som si nedovolila sa smiať z predavačky s vysokou školou.

@jakubrianka choď sa pomodliť a daj si zas anonym - budeš sebavedomejšia 😘

jakubrianka
31. júl 2025
@tulipanik12

@jakubrianka choď sa pomodliť a daj si zas anonym - budeš sebavedomejšia 😘

@tulipanik12 modlim sa denne, aby takých ako si ty osvietilo, odnaučili sa ponižovať predavačky a radšej sa doučili materinský jazyk.

zazka666
1. aug 2025

Nie je to síce celkom k téme, len odpovedám niekoľkým ženám na:
1. gramatiku. Slovenčinu ovládam a asi to platí aj pre iné prispievateľky veľmi dobre. Slovom sa živím. Len ide o to, že niektoré odpovede pre MK píšem aj na mobile, občas to ujde a niekedy to len nadiktujem a korektor to opraví po svojom a ...a proste sa mi nechce opravovať gramatiku, lebo verte, či nie, myšlienka je dôležitejšia ako gramatika. Gramatika je len prostriedok, cieľ je myšlienka.
2. Nie všetci učitelia sú dokonalí. Niektorí by skutočne učiť nemali. Niektorých sme prežili a iní nám aj zničili životy. A poniektorí sme uspeli napriek učiteľom. Viem to na sebe, n a mojich blízkych i priateľoch. A učiteľ, čo nemotivuje, ale práve naopak demotivuje žiaka, sa minul povolaním a mal by ísť robiť niečo iné.
3. Mám výšku, prešla som všetkými stupňami škôl a môžem povedať, že prístup na základnej bol od učteľov ten najhorší, to isté platilo u mojich blízkych. Správanie niektorých hraničí so šikanou a totálnou demotiváciou. Mňa inšpirovali niektorí pedagógovia práve až na výške.
4. Nechcem povedať, že nie sú dobrí a zanietení učitelia, poznala som aj takých. Ale nehrajme sa tu, že sú to bohovia, ktorí sú dokonalí. Lebo nie sú.

yoginka231
15. aug 2025

Ja som mala na strednej zle znamky a nešla som na vysokú školu a teraz som úspešnejšia než všetci čo na ňu išli. Takže je to zbytočné.

Strana
z3