Môžem študovať učiteľstvo so slabou výslovnosťou R?
Neviem vysloviť R, študujem inú vysokú školu, ale učiteľstvo ma vždy lákalo. Učiteľstvo slovenčiny hlavne. Ale to R som nikdy nevedela, častokrát mi ľudia ani nerozumejú lebo to fakt veľmi počuť. Chodila som dva roky na logopediu, ani sa to nehlo. Zaujímalo by ma, či by ma prijali do zamestnania alebo či by to vadilo aj na výške.
@ebirka samozrejme, ja som si to uvedomila a učiteľstvo už študovať nechcem🙂 aj kvôli iným veciam
Ked mozu byt v tv reporteri, ktori rackuju, tak mozu byt aj ucitelia. Podla mna by vsak reporter nemal rackovat, proste mal by tam byt nejaky predpoklad, zivi sa recou pred publikom, tak by nemal mat recovu vadu. U ucitela je to ine.
@jamidea nepoznám reportéra ktorý rackuje
Zrejme to nepocujes a kolki suslu, extremne ma vytaca jedna moderatorka v radiu expres
To mě mrzí, že s tím R máš takový problémy. Jak to R vyslovuješ, že ti lidi moc nerozumí? Jaký obor sis nakonec vybrala? Snad si na to lidi zvyknou a nebude jim to vadit 🙂

@zuzanockamt @eeffka dnes? Ja som mala spomínanú slovenčinárku cca 25 rokov dozadu. A bola to jedna z najlepších učiteliek, čo sme mali na druhom stupni, perfektne nás pripravila na prijímačky na stredné školy a bola celkovo veľmi obľúbená. To na margo tej vážnosti @ebirka. Na druhej strane na strednej som mala profesorku s čistou rečou, ktorá pravidelne odchádzala z triedy s plačom, tak ti neviem, či to bude tým 🤷.