Možnosti štúdia pre zdravotnú sestru s bakalárom
Chcela by som sa spytat, ci niekto nemate skusenost. Mam Bc. z odboru ošetrovatelstvo, som zdravotna sestra. Mgr. ošetrovatelstvo ma nelaka, kedze ma to pracovne neposunie vyssie, ani platovo. Ale chcela by som si casom dorobit Mgr. titul. Vidim teraz rozne, ze ludia maju Bc. z niecoho a Mgr. idu studovat uplne iny odbor. Co myslite, na ake odbory by som sa mohla prihlasit, aby ma vzali? Vzdy ma lakala psychologia, len na SK to nema velmi uplatnenie, ale ak by sa to dalo studovat v Mgr. stupni, tak by som si to postudovala len tak pre moj vlastny zaujem. Kedze pracovne uz skolu mam. Myslim,ze su to aj celkom pribuzne vedy. Myslite,ze sa to takto da? Ma niekto skusenost?
Ako môžeš pokračovať v štúdiu na Mgr.bez predchádzajúceho štúdia na Bc.v tom istom odbore? A zo psychológie nevieš ani ťuk a hneď chceš skočiť na mgr.? Tebe to dáva zmysel 😳?
Ak tu niekto vyštudoval mgr.s úplne iným odborom než bc tak ma opravte.
Toto sa neda, musis zacat od zaciatku1. a 2. stupen. Viem, ze aj ked studovali ucitelstvo psychologie a na 2. stupen chceli ist cisto na psychologiu, tak sa to nedalo.
Nie nedá sa to.
Zmena školy medzi Bc. a Mgr. štúdiom je možná len pri štúdiu v tom istom odbore. Napr. ak si študovala Bc. ošetrovateľstvo na SZU v Bratislave, tak Mgr. ošetrovateľstvo môžeš ísť študovať na KU Ružomberok, JLF Martin ...
Ak by si chcela študovať psychológiu, tak ako už bolo spomenuté vyššie, musíš začať nanovo 1. stupeň Bc. štúdia.
Jasne, ze sa to neda. Mozes maximalne ist studovat do CZ a tam si urobit Mgr. v specializacnom odbore (tam nie je mgr len vseobecne ako u nas).
@any_soj veľa ľudí potrebuje psychológa, to áno, ale uplatnenie po škole je ťažké, poznám veľa dievčat, ktoré skončilo psychológiu a mali veľký problém sa zamestnať, niektoré sú úplne preč z odboru, iné pracujú v neziskovkách za mizerný plat.
@ina2405 no poznám jednu slečnu, ktorá ma Bc. zdravotné zameranie a Mgr. stupeň študovala technický odbor. Takže asi sa to dá, len nie pri psychológii. Ďalšia ma animáciu voľného času pre deti a Mgr. stupeň studovala mediaciu a probaciu.
Nedá sa to. Však povedz odbor presne a hneď ti to tu zistíme.

Ja len že - psychológia nemá na Slovensku uplatnenie? Fakt? Mne sa zdá, že kopa ľudí potrebuje a hľadá psychológa. Okrem toho má uplatnenie aj inde, napríklad pri naboroch do firiem atď