Neschválená bakalárska práca
Dobrý večer , ako sa dá prosín vyriešiť nasledovná situácia: písem bakalársku prácu, už ju mám na 98% hotovú ale je víkend. Školiteľka nepracuje tým pádom ani neodpisuje , nemám bc prácu ani schválenú cez originalitu a v pondelok je posledný deň na odovzdanie do systému. Čo mám robiť ? Stačili by mi dva dni naviac . Nechcem opakovať ročník :( .
ved bakalarka sa kontorluje na plagiatorstvo az po finalnom odovzdani ci?
@lila246 je možnosť aby si študenti dali na predbežnú zhodu cez stránku niesom plagiator. Sk
@nikola616 ved ty musíš vedieť aký je u vás postup na skole, keď chceš požiadať o predĺženie dátumu odovzdania práce
Teraz si sa zobudila? Máš dve možnosti, buď to najráš ako je a budeš sa modliť ku všetkým Bohom alebo budeš končiť neskôr.
Tak kaslat na skolitelku a pisat den aj noc, nech je vcas dokoncena.
Školiteľku teraz na niečo potrebuješ? Veď ju do pondelka dokonči na 100 % a ráno sa jej spýtaj, či ju teda môžeš nahrať. Originalita sa kontroluje až po finálnom odovzdaní do systému, u vás to snáď nie je inak.
vsak odovzdaj bez súhlasu skolitela, Tvoja chyba ze si to nechavas ja poslednu chvilu
Asi nie si najostrejsia ceruzka… vsak dopis ju dnes, nahraj a v pondelok jej to len oznam, myslis si ze tvoja praca niekoho aj zaujima? 🙄🤣
A čo píšu na stránke školy? Považuje sa odovzdanie práce iba jej nahratie do systému, alebo už musíš odovzdať aj tlačenú verziu?
Máš 2 dni a pár hodín na odovzdanie, dopíš ju a odovzdaj. Školiteľka ju určite neuvidí po prvýkrát, takže určite už máš nejaké pokyny ako pokračovať.
Ale ako sa vyššie píše, riešiš to veľmi neskoro - podľa mňa to stíhaš odovzdať, ale ber to aj ako ponaučenie do budúcnosti.
No ja by som s tým odovzdávaním bez schválenia bola opatrná, u nás vždy takéto pokusy skončili Fx, proste sa to nerobí, ja by som tiež nepustila k obhajobe prácu, ktorej finálnu podobu som nevidela… ale určite ju cez víkend dokonči a školiteľka ju v pondelok ešte v pohode stíha prebehnúť aj viete dopravovať veci a spoločne nahrať, na kontrolu originality ide až potom…aj keď ju nebude citát cez víkend, napísala by som jej ohľadom toho ešte teraz mail s ospravedlnením a prosbou či si v pondelok na teba nájde čas
A aj keby si to teraz nestihla alebo by s tým vedúca mala problém, ešte vždy je tu augustový opravný termín.. nemusíš ísť hneď do medziročníku
U nás na škole to brali niektorí školitelia veľmi zle, pokiaľ študent odovzdal prácu bez ich poslednej kontroly, je to totiž aj ich vizitka a niektorí robili zbytočné problémy, či už v posudku alebo na štátniciach ak boli v komisii. V pondelok hneď ráno by som ju kontaktovala. Kontrola originality sa robí až keď je odovzdaná. Inak my sme mali termín odovzdávania termín, kedy musela byť už vytlačená práca doručená v škole. Vy máte termín odovzdania termín nahratia do systému?
@nikola616 ved ty musíš vedieť aký je u vás postup na skole, keď chceš požiadať o predĺženie dátumu odovzdania práce
@mikitilik29 nevedela som ze taka moznost existuje
V prvom rade si naštuduj študijný poriadok vašej univerzality, lebo na tej našej sa nedá ísť na augustový termín, ak si prácu neodovzdala v riadnom termíne. To znamená, že augustový termín je opravný a nárok naň by si mala iba v prípade, že si neobhájila prácu v 1. termíne (alebo si mala oba posudky za FX), nie že si ju neodovzdala v riadnom termíne. Mne ako školiteľke sa už stalo, že študent so mnou finálnu verziu práce nekonzultoval, na moje výzvy o skontaktovanie sa nereagoval, takže som k jej posudzovaniu pristúpila akoby z pozície oponentky. A výsledné hodnotenie nebola žiadna sláva, ale nie pre to, že som ho "trestala" za to, že ma obišiel, ale bola to znôška nezmyslov a prázdnej vaty na vyplnenie požadovaného rozsahu (teda kvalita výsledkov nulová). Všetkým nedostatkom sa dalo predísť konzultáciou (ale nie cez víkend pred termínom odovzdania ZP)... Ale mala som študentku, ktorá aj bez kozultovania napísala kvalitný text (ale ona bola šikovná po celú dobu štúdia, takže tam som vedela, že neodovzdá paškvil).
V prvom rade si naštuduj študijný poriadok vašej univerzality, lebo na tej našej sa nedá ísť na augustový termín, ak si prácu neodovzdala v riadnom termíne. To znamená, že augustový termín je opravný a nárok naň by si mala iba v prípade, že si neobhájila prácu v 1. termíne (alebo si mala oba posudky za FX), nie že si ju neodovzdala v riadnom termíne. Mne ako školiteľke sa už stalo, že študent so mnou finálnu verziu práce nekonzultoval, na moje výzvy o skontaktovanie sa nereagoval, takže som k jej posudzovaniu pristúpila akoby z pozície oponentky. A výsledné hodnotenie nebola žiadna sláva, ale nie pre to, že som ho "trestala" za to, že ma obišiel, ale bola to znôška nezmyslov a prázdnej vaty na vyplnenie požadovaného rozsahu (teda kvalita výsledkov nulová). Všetkým nedostatkom sa dalo predísť konzultáciou (ale nie cez víkend pred termínom odovzdania ZP)... Ale mala som študentku, ktorá aj bez kozultovania napísala kvalitný text (ale ona bola šikovná po celú dobu štúdia, takže tam som vedela, že neodovzdá paškvil).
@ivanaks ano, presne tak, preto staci, ak pracu nahra do systemu, v najhorsom bude mat dve Fx a moze ist na opravny v auguste. Ak ju teraz nenahra, nemoze ist v auguste.
@bobrina1 Veď preto jej píšem, nech si to zistí (ešte dnes na webstránke svojej univerzity) a podľa toho sa zariadi. 🙂
@ivanaks a ako by som to vedela najst? Pozrela som na stranke hadam vsetko. Nic podobne som nenasla . Iba datum do kedy sa da odovzdat a to do 5.5. Ale ani cas k tomu nieje popísaný ani nič
@ivanaks a ako by som to vedela najst? Pozrela som na stranke hadam vsetko. Nic podobne som nenasla . Iba datum do kedy sa da odovzdat a to do 5.5. Ale ani cas k tomu nieje popísaný ani nič
@nikola616 My máme na webstránke univerzity harmonogram akademického roka a tam je to uvedené. Netuším, na akej VŠ študuješ, takže neviem poradiť. Čo sa píše vo vašom študijnom poriadku o termínoch odovzdávania ZP? Tam to bude tak všeobecnejšie, ale určite sa dočítaš, ako je to s opravným termínom. Ak nepočítaš s tým, že stíhaš do pondelka napísať zmysluplnú prácu, napíš školiteľke mail, že by si rada odovzdala ten nehotový a neodkonzultovaný text, že počítaš s tým, že zrejme obe hodnotenia budú FX, či v takom prípade máš nárok na opravný termín v auguste, alebo si sa pripravila o 1 termín a tak či tak budeš obhajovať až o rok...
@nikola616 protokol o originalite… i keď pri AI🤔poznáme
@lindous tak to je nadštandardné štúdium. A tento rok je spoplatnený. Na mnohých VŠ je to celkom vysoká suma
A takto si môže predĺžiť štúdium o Max 2 roky
@zazka666 áno, toto všetko viem, ako vravím, hovorovo tomu u nás skoro všetci hovoria medziročník, takže som to použila tak nejak automaticky 🙂

ved bakalarka sa kontorluje na plagiatorstvo az po finalnom odovzdani ci?