icon

Neuznané prijímačky

4. júl 2023

Dobrý deň,

vopred sa ospravedlňujem, že zakladám tému na fóre pre mamičky.
Na VŠ mi bola prijímacia skúška neuznaná, pretože prijímačky boli online a ja som podľa nich nenatočila pracovnú dosku dostatočne, ale bola vidno len časť.
Na začiatku skúšky som nahrala celú miestnosť, stôl, ukázala všetko, čo som mala na stole a aj priestor pod stolom. Počas skúšky som ale kameru natočila na svoju tvár, pretože mi z inštruktážneho videa nebolo jasné, že by bolo treba aj stôl.
Z videa na začiatku bude jasné, že žiadne nepovolené predmety pri sebe nemám.

Kvôli tomu mi skúšku neuznali a ja som stratila jeden rok, ktorý si budem platiť len kvôli tomu.
Stalo sa niekomu niečo podobné? Vedeli by ste mi poradiť, čo treba robiť?

tabik
4. júl 2023

Podaj odvolanie, slušne zdôvodni čo sa stalo, kde sa stala chyba, pridaj čestné vyhlásenie že si nepodvádzala. Možno sa to podarí. Ak nie, využi naplno voľný rok, cestuj, zarob si, vzdelávaj sa a priprav sa na prijímačky o rok. Hlavne to nevzdaj. Nech sa darí

cookie29
4. júl 2023

Skus odvolanie... To ze si natocila celu miestnost na zaciatku neznamena, ze Ti tam potom niekto nieco neposunul a podobne. podvodnici su vynaliezavi, teraz to nemyslim konkretne na Teba, len hovorim, ze je normalne ze skola je "podozrievava".

deti95060810
4. júl 2023

by som sa obrátila na právnika...

autor
4. júl 2023

@tabik zatiaľ som pýtala záznam z prijímacej skúšky, aby som sa s nimi o tom vedela rozprávať, prečo je to takto natočené. Komunikácia s nimi je však pomalá.

katka281
4. júl 2023

V takomto pripade uz asi nepomoze nic, ked mali podmienky dane. Vies, oni nevedia ci si nemala tahak pod oblecenim a na zaciatku testu ho nevytiahla na stol 🤷‍♀️ skus sa odvolat, mozno by ti umoznili nove prijimacky - za to nic nedas - aj ked moj osobny nazor je, ze to je konecne rozhodnutie a uz s tym nenarobis nic.

autor
4. júl 2023

@cookie29 ja tomu rozumiem, ale spoliehala som sa na to, že program mi pošle upozornenie, keby niečo nebolo v poriadku, ako to bolo v inštrukciách pre prijímačky. Žiadnu správu som počas skúšky nedostala.

anita6666
4. júl 2023

V prvom rade si máš vybrať fakultu,kde reálne robíš prijímačky a nemôže dôjsť k podobným debilinam. Osobne by som sa žiadnej online akcie tohoto druhu nezúčastnila a volila inú školu. Za chvíľu budú pomaly už online všetci povinne aj s*ať.

autor
4. júl 2023

@anita6666 vysokých škôl pre tento odbor na výber veľa nebolo. Nemohla som predpokladať, že sa stane niečo takéto. Ak by boli prijímačky prezenčne, všetko by bolo inak. Všetky opatrenia sú uvoľnené, nerozumiem prečo dali prijímačky online.

patus_2
4. júl 2023

So skúškou neporadím, ale ten rok štúdia, pokiaľ teraz nezacnes študovať niečo iné, platiť nebudeš. Veľa ľudí si dáva rok "pauzu" a až tak začne študovať. Platí sa iba ak prekročiš štandardnú dĺžku štúdia.

autor
4. júl 2023

@patus_2 áno, som si toho vedomá, nie som čerstvá absolventka strednej

abbey1
4. júl 2023

Podaj odvolanie, prípadne sťažnosť či žiadosť o preverenie postupu. Minulý rok sme toto riešili so študentkou pri prijímačkách na medicínu. Následne jej výsledok uznali a prijali ju.

patus_2
4. júl 2023

Ale aj keby si nebola čerstvou absolventkou po strednej, tak pokiaľ neprekročíš štandardnú dĺžku štúdia (3 roky Bc, 2 roky Mgr/Ing) tak nebudeš platiť. To že si neurobila primacky znamená že nie si študent a preto platiť nebudeš.

autor
4. júl 2023

@patus_2 a neplatí to, že preplácajú štúdium len do 26r.?

aeruginosa
4. júl 2023

Autorka, po 26r ti skoncia studentske zlavy ako napr. na dopravu, rozne dotacie na intrak, stravu atd.. ale, ako pisu, studium samotne si platit nebudes, pokym si este nestudovala na inej slovenskej VS a neprekrocila tak standardnu dlzku studia na SR.

autor
4. júl 2023

@aeruginosa ahaa ďakujem pekne za odpoveď