Nezdá sa vám, že dnes má už takmer každý vysokú školu?
Nezda sa vam, ze dnes uz kazdy nieco studuje, kazdy ma VS, ze tu VS vzdelanych ludi mame az prilis? Hlavne teda v takych odboroch, ktore ani nie su nejak specialne potrebne a teda potom taki ludia nenachadzaju uplatnenie v praxi.. Ja si to dost vsimam v okoli. Hlavne, ze na VS idu ak take nestudijne typy, ktore na ZS/SS ledva ze neprepadli a to, ze studuju beru ako nejaku vysadu. Ja len neviem pochopit toto zmyslanie. Nie je lepsie sa uz ked tak vyucit v nejakom odbore (elektrikar, murar, ..) nez ist na nejaku socialnu pracu len aby bol titul a potom robit niekde predavaca? Aky mate nazor vy? Aj vam sa zda, ze mame prilis vela vysokoskolakov a ta uroven potom ide dolu vodou?
@zuzuliennka1 napríkald mne sa tí lekári vôbec nepáčia, ak chcú v zahraničí ostať nech tam aj študujú . Ale nie že im celá spoločnosť platí štúdium a keď očakáva od nich spoločenský prínos tak sa zbalia a odídu . Pritom aj na Slovensku máme kapacity svetového významu a aj u nás sú skvelí lekári a dobre vybavené pracoviská . Len treba chytiť pod krk tú čvargu čo tie nemocnice až bezcharakterne rozkráda.
Nečítala som diskusiu, ale práve včera som sa dozvedela, že jeden vzdialený príbuzný môjho muža študuje na VŠ za kuchára! Je to vraj nejaká špeciálna VŠ v Prahe.
@zuvelyn A to som este chcela usetrit a sla som na vysku na ktoru som ist nechcela.Tam kde som chcela ist by som pohorela financne este viac.Ved zabijak uz je pre slabsie rodiny intrak, strava, cestovne a nie pri kazdej skole sa da brigadovat.Kamaratka pracovala na ukor skoly.V praci jej tiez nechceli niekedy vyhoviet.
@littlebubble fakt, na VŠ ktorú si nechcela? Sme na tom rovnako 🙄ja tak ľutujem svoju vysnívanú školu ...No len prihlášku som si na ňu nedala 😭vrátiť sa v čase o 20 rokov

@kristiii dobre bola si čistá jednotkárka a vyštudovala si učňovku ?Asi nie. Zrejme máš minimálne stredoškolské vzdelanie ak nie vysokú . To že si nevydržala tlak termínov a sedenie na prdeli nuž tak nie si jediná ale stále sa k tomu môžeš vrátiť a zároveň aj robiť manuálnu prácu . Mňa by manuálna práca psychicky zabila, ja potrebujem výzvy, knihy, zákony , spory a aj tie termíny a aj to účtovanie a účtovné závierky . Potrebujem k práci určitý druh adrenalínu , ak ho nemám , mám podozrenie že nie je niečo v poriadku 🙂
Taký murár má tie možnosti v danom smere obmedzené, ťažko bude robiť asi IT alebo niekde niečo na čo je potrebné plné stredoškolské vzdelanie alebo vysokoškolske. Môj prvý manžel bol geodet a náš spoločný dom postavil v podstate svojpomocne, okrem hádam elektriky, čo mu zas robil brat elektrotechnický inžinier. Ťažko však murár pôjde vymeriavať , jednoducho jedným smerom je nahraditeľnosť , iným nie je .