icon

Nezhody ohľadom výchovy

6. sep 2022

Prosím žienky, zhodnete sa vo všetkom? Ja som si celý čas myslela, že môj muž nie je schopný robiť kompromis ale zisťujem, že som to skôr ja. V takých závažných otázkach sme asi za jedno ale napr.vo vyhodnotení konkrétnych situácii ja nemozem prekusnut jeho riešenie (napr.ked sa deti pohádajú ako rieši situáciu). Vždy sa do toho vložím a podsuvam vlastne riešenie. Často to potom konci hádkou. Takže, asi len držať jazyk za zubami keď on rieši? Ak keď nie som s tým vnutorne stotožnená?

erickatt
6. sep 2022

Pred detmi do toho určite nevkracovat. Zhodis jeho alebo svoju autoritu. Potom sa s nim v klude o tom porozpravat, ze nesuhlasis

anjelicek26
6. sep 2022

Necham muza riesit veci jeho sposobom, on tiez nekeca do toho, ako to s detmi robim ja... a neverim, ze mam ultimativny patent na rozum, jemu doverujem, deti sa prisposobia obom stylom vychovy, v tych zakladnych temach mame s muzom absolutne jasno a cistu liniu, zvysok su detaily, kde sa "neoplati" zasahovat a mat pravdu za kazdu cenu... ked si s niecim nie stotoznena (a po dvoch hodinach od problemu ta to este skrie a nezabudnes na to), tak sa o tom vecer porozpravajte...ale nie pred detmi, nie mu do toho zasahovat, nie detom ukazovat, ze otec nema pravdu a ty to chces inak...

viestta
6. sep 2022

Takže ty tam nabehnes, vnutis tam svoje riešenie? Došlo ti vôbec, že mu podryvas autoritu? Došlo ti, ze pred deťmi z neho robíš neschopaka? Dochádza ti, ze ty vlastne sama seba zhadzuje pred deťmi? To nevieš veci vydiskutovať mimo deti? Kým ich nemlati nechaj to na neho a drz jazyk za zubami. Keď máš nejaké výhrady vyries to s nim medzi 4 očami.

autor
6. sep 2022

@viestta nikam nenabehujem pani dokonala...

sense
6. sep 2022

Keď začne riešiť muž nechaj to na neho, to ze si z jeho postupom nesúhlasila mu povedz potom keď tam nebudú deti. Pred deťmi zhadzuje inak jeho autoritu

wiw8
6. sep 2022

Takato som aj ja bola, ale nechala som to tak, s muzom sme si to vyrozpravali, ja nie som neomylna, neviem akoby to bolo najlepsie a bolo pre mna tazke si to pripustit, ale teda ako som si to pripustila, tak sa citim ovela lepsie. Ked som v dosahu ja tak ja riesim, ked on, tak on. Doverujeme si v tomto, aj ked mi to trvalo kym som dosla do tohto bodu.

evica17
6. sep 2022

Za prvé neurazas sa, normálne ti to napísala
@viestta .
A za druhé, musíš si kysnúť vtedy do jazyka. Žiaľ. Aj keď tvoj muž dá deťom dáky trest a ty s tým nesúhlasis, musíš to dodržať a nie že to deťom povolis že môžu aj napriek tomu že otec zakázal. Môžeš sa s mužom porozprávať mimo deti o Tom ale pred deťmi musíte byť za jedno.

eliskadad1
6. sep 2022

no jednoznačne by som z toho deti vynechala, nemusia byť svedkom hádok a nezhôd. a a samozrejme, že ak jeden z vás udelí dieťaťu trest, je potrebné, aby to dodržiaval aj ten druhý. potom to nemá zmysel, musíte sa navzájom predsa podržať v akejkoľvek situácii.

kitycat
6. sep 2022

A nemozes uviest priklad situacie a ako situaciu riesis ty a ako on?

viestta
6. sep 2022

Aha, už presne viem ako to u vás funguje. Áno, nás si kusnut do jazyka a nechať to iba a len na muža.

petamich
6. sep 2022

nase dieta je zatial este male, kazdopadne uz od teraz uplatnujeme, ze pokial nejde o zivot, tak tomu druhemu do toho nekecame, v danej chvili sa manzel nejako rozhodne a ja to respektujem a ak s tym vyrazne nie som spokojna, preberieme to neskor, ked maly spi - snad v tom budeme takto pokracovat ako bude rast

nemyslim si, ze je v poriadku, ze sa mu do toho "miesas", par takych prikladov mam v okoli a je to za mna otrasne, ked aj pred nami ta kamoska zacne riesit a toho muza vlastne uplne zneguje

zuzuliatko18
6. sep 2022

My tento problem riesime z.opacnej strany. Ja som s drobcom stale, takze musi posluchat. Muz ked pride z prace mu ovela viac dovoli, lebo sa mu nechce riesit jeho jedy a place. A mna to hneva, drobec je pri nom neposlusny, viac upistany. Takze sa teraz vela rozpravame a dohadujeme, co a ako budeme riesit.