Nezhody ohľadom výchovy
Prosím žienky, zhodnete sa vo všetkom? Ja som si celý čas myslela, že môj muž nie je schopný robiť kompromis ale zisťujem, že som to skôr ja. V takých závažných otázkach sme asi za jedno ale napr.vo vyhodnotení konkrétnych situácii ja nemozem prekusnut jeho riešenie (napr.ked sa deti pohádajú ako rieši situáciu). Vždy sa do toho vložím a podsuvam vlastne riešenie. Často to potom konci hádkou. Takže, asi len držať jazyk za zubami keď on rieši? Ak keď nie som s tým vnutorne stotožnená?
Necham muza riesit veci jeho sposobom, on tiez nekeca do toho, ako to s detmi robim ja... a neverim, ze mam ultimativny patent na rozum, jemu doverujem, deti sa prisposobia obom stylom vychovy, v tych zakladnych temach mame s muzom absolutne jasno a cistu liniu, zvysok su detaily, kde sa "neoplati" zasahovat a mat pravdu za kazdu cenu... ked si s niecim nie stotoznena (a po dvoch hodinach od problemu ta to este skrie a nezabudnes na to), tak sa o tom vecer porozpravajte...ale nie pred detmi, nie mu do toho zasahovat, nie detom ukazovat, ze otec nema pravdu a ty to chces inak...
Takže ty tam nabehnes, vnutis tam svoje riešenie? Došlo ti vôbec, že mu podryvas autoritu? Došlo ti, ze pred deťmi z neho robíš neschopaka? Dochádza ti, ze ty vlastne sama seba zhadzuje pred deťmi? To nevieš veci vydiskutovať mimo deti? Kým ich nemlati nechaj to na neho a drz jazyk za zubami. Keď máš nejaké výhrady vyries to s nim medzi 4 očami.
@viestta nikam nenabehujem pani dokonala...
Keď začne riešiť muž nechaj to na neho, to ze si z jeho postupom nesúhlasila mu povedz potom keď tam nebudú deti. Pred deťmi zhadzuje inak jeho autoritu
Takato som aj ja bola, ale nechala som to tak, s muzom sme si to vyrozpravali, ja nie som neomylna, neviem akoby to bolo najlepsie a bolo pre mna tazke si to pripustit, ale teda ako som si to pripustila, tak sa citim ovela lepsie. Ked som v dosahu ja tak ja riesim, ked on, tak on. Doverujeme si v tomto, aj ked mi to trvalo kym som dosla do tohto bodu.
Za prvé neurazas sa, normálne ti to napísala
@viestta .
A za druhé, musíš si kysnúť vtedy do jazyka. Žiaľ. Aj keď tvoj muž dá deťom dáky trest a ty s tým nesúhlasis, musíš to dodržať a nie že to deťom povolis že môžu aj napriek tomu že otec zakázal. Môžeš sa s mužom porozprávať mimo deti o Tom ale pred deťmi musíte byť za jedno.
no jednoznačne by som z toho deti vynechala, nemusia byť svedkom hádok a nezhôd. a a samozrejme, že ak jeden z vás udelí dieťaťu trest, je potrebné, aby to dodržiaval aj ten druhý. potom to nemá zmysel, musíte sa navzájom predsa podržať v akejkoľvek situácii.
A nemozes uviest priklad situacie a ako situaciu riesis ty a ako on?
Aha, už presne viem ako to u vás funguje. Áno, nás si kusnut do jazyka a nechať to iba a len na muža.
nase dieta je zatial este male, kazdopadne uz od teraz uplatnujeme, ze pokial nejde o zivot, tak tomu druhemu do toho nekecame, v danej chvili sa manzel nejako rozhodne a ja to respektujem a ak s tym vyrazne nie som spokojna, preberieme to neskor, ked maly spi - snad v tom budeme takto pokracovat ako bude rast
nemyslim si, ze je v poriadku, ze sa mu do toho "miesas", par takych prikladov mam v okoli a je to za mna otrasne, ked aj pred nami ta kamoska zacne riesit a toho muza vlastne uplne zneguje
My tento problem riesime z.opacnej strany. Ja som s drobcom stale, takze musi posluchat. Muz ked pride z prace mu ovela viac dovoli, lebo sa mu nechce riesit jeho jedy a place. A mna to hneva, drobec je pri nom neposlusny, viac upistany. Takze sa teraz vela rozpravame a dohadujeme, co a ako budeme riesit.

Pred detmi do toho určite nevkracovat. Zhodis jeho alebo svoju autoritu. Potom sa s nim v klude o tom porozpravat, ze nesuhlasis