icon

Odvolanie na Právnickú fakultu UPJŠ

domculaa
16. jún 2023

Ahojte,
kamarátka sa hlásila na právo na UPJŠ. Bola na prijímačkách, ale urobila ich "len" na 49 bodov a hranica na prijatie bola 51 bodov pokiaľ dobre viem. Hneď ako sa dozvedela výsledok, tak poslala odvolanie. Nemá náhodou niekto skúsenosť aká je pravdepodobnosť, že by ju zobrali na odvolanie? Nakoľko jej ozaj chýbali len tie 2 body. V poradí bola pod číslom 355. Plánovaný počet prijatých uchádzačov bol 200, ale minulý rok prijali 281 študentov. Predvčerom som si všimla, že plánovaný počet prijatých uchádzačov sa zmenil z 200 na 500. Zmena bola najprv len na AIS2, ale dnes je to už aj na stránke UPJŠ, myslíte si, že to je pravda?
Za akékoľvek odpovede budem rada, ďakujem 🙂

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Ale my nevieme koľko ľudí pred ňou si podá odvolanie, niektorých neprijali a možno si odvolanie ani podávať nebudú, viacero študentov si dávalo prihlášky aj na UK

diaalex
16. jún 2023

@domculaa tu nejde o prepisovanie dokumentov, ale o ich aktualizáciu. Keby na stránke bolo aj 1000 ľudí, kým ten dokument nie je aktualizovaný, je jedno koľko ľudí píšu v ais. Platí to, čo schválil dekan!
A keď min rok podali cca 390 ľudí prihlášku tak nemyslím, že tento rok to bude 690 🤦🏻‍♀️
Kľudne napis, že ty si neurobila a nevyhovaraj sa na kamarátku. Jednoducho si priznaj, že si neurobila a nemáš na tú školu.

diaalex
16. jún 2023

@domculaa ako píšeš - NEPRIJATÁ = neurobila prijímačky = nemala 51 bodov.
Odvolanie má zmysel, keby urobila prijímačky, ale je umiestnená pod čiarou.

oblaacik
Odpoveď bola odstránená
domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Ale veď píšem, že túto informáciu majú aj na oficiálnej stránke právnickej fakulty UPJŠ, nie v dokumente, ale keď rozklikneš študijný odbor právo a tam je predpokladaný počet prijatých uchádzačov 500, takže to nebolo len v AISe. Nevieme ako sa každým rokom zvyšujú kapacity, školy chcú viac študentov, pretože čím viac študentov tým viac peňazí pre školu. A ako si dovoľuješ človeku napísať, že na tú školu nemá? Ja som prosím pekne bola prijatá na právo bez prijímacích skúšok vďaka dobrému prospechu na strednej škole. Kamarátka bohužiaľ musela ísť na prijímačky, nevyšlo jej to podľa plánov a preto píšem aj tu, chceli sme tam ísť spolu. Skús najprv popremýšlať predtým ako niečo napíšeš, lebo absolútne nevieš, kde je pravda.

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Odvolanie si človek môže podať kedykoľvek. Bodová hranica sa môže posunút nižšie ak sa nenaplnia kapacity.

domculaa
autor
16. jún 2023

@oblaacik Pani alebo slečna očividne nevie, kde je pravda a nie každý má potrebu klamať.

diaalex
16. jún 2023

@oblaacik celá škola je o vedomostiach. Buď sa učí, chápe tomu a bude to vedieť používať alebo nech tam ani nejde 😀
Vy si myslíte, že sa poradie posunie o 150 ľudí a ju zoberú? 😀🤦🏻‍♀️

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Ušlo jej to o 2 body, nie o 30, stať sa môže každému, na prijímačky sa pripravovala, ale nemala na to toľko času, keďže študuje ešte na inej vysokej škole. Poradie sa môže posúnuť akokoľvek, či sa ľudia nezapíšu na štúdium, posunie sa bodová hranica alebo naozaj zvýšia kapacity, takže áno verím, že všetko je možné

diaalex
16. jún 2023

@domculaa ty nevieš alebo nechceš pochopiť? Neušlo jej o 2B ale o 150 miest!!!

janka608
16. jún 2023

@domculaa ja jej fandím veľmi, len nie som si istá tym posunom bodovej hranice, nakoľko v tom dokumente je jasne písané, že potrebuje nadpolovičnú väčšinu, tj. 51b. Nech skúsi aspoň zavolať na študijné oddelenie a uvidíte 🙂

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Mám pocit, že ty nechápeš, ak by urobila prijímačky na 51 bodov tak je prijatá, urobila na 49 bodov, takže prijatá nie je. Ale ak by sa náhodou bodová hranica posunula na 49 bodov, tak by ju prijať mohli, záleží od ľudí pred ňou ako sú na tom bodovo.

zuzanka.zuzu
16. jún 2023

ježiši táto téma tu ešte žije? 😀 však nech pošle odvolanie a uvidí... či potrebujete na odoslanie súhlas z modrého koňa? pošli a budeš vedieť.

domculaa
autor
16. jún 2023

@janka608 Áno veď jasné, viem, že to tam je napísané, ale nikde nie je uvedené, že sa im musia naplniť kapacity. Bude volať budúci týždeň.

domculaa
autor
16. jún 2023

@zuzanka.zuzu Bohužiaľ žije, lebo niektorí majú potrebu písať sprostosti. Odvolanie si už poslala pred týždňom v piatok.

oblaacik
Odpoveď bola odstránená
domculaa
autor
16. jún 2023

@oblaacik Presne tak, myslím si, že je to absolútne nevhodné, takýto názor si nechám pre seba a nebudem ho zverejňovať na internete

sisa_s
16. jún 2023

Podla mna to zle chapes...prijmu 200najlepsich ludi, ktori maju od 100-51b...ona ma 49 a je 355...nesplnila zakladnu podmienku ziskania nadpolovicnej vacsiny bodov...mozu prijat napr.200 tych, ktori mali od 100-65b...a ked v tejto skupinke sa niekto odhlasi, posunie sa hranica na 64b...atd...nie pod hranicu prijatelnosti

domculaa
autor
16. jún 2023

@sisa_s No ja si myslím, že reálny počet ľudí, ktorí sa dostavili na prijímacie skúšky je nižší, pretože v tom sú pravdepodobne zarátaní aj tí, ktorí boli prijatí bez prijímačiek a berú určite viac ako 200 študentov, minulý rok zobrali 281.

domculaa
autor
16. jún 2023

@sisa_s Pred ňou môže byť kľudne 50 ľudí, ktorí majú rovnaký počet bodov ako ona, nakoľko nemôže mať každý rovnaké poradové číslo a to sa potom asi zoraďuje abecedne. My reálne nevieme koľko ľudí urobilo prijímacie skúšky.

domculaa
autor
16. jún 2023

Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede, ale túto tému uzatváram. Nemám za potrebu sa s nikým hádať. Očividne každý chápe túto situáciu inak a má na to iný názor čo plne rešpektujem. Kamáratka odvolanie poslala, budúci týždeň bude volať na študijné oddelenie ako to vyzerá a či je nejaká šanca. Tak sa možno potom ešte ozvem. Majte sa pekne.

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa daj vedieť, mňa to zaujíma

diaalex
16. jún 2023

@sisa_s tak sa zdá, že ona to proste pochopiť nechce 😀

diaalex
16. jún 2023

@domculaa ona s tými 49b nespravila prijímačky. Nato aby spravila mala by mať 51b. Hranica sa bude posúvam, ale na tých čo mali 51b a pre nedostatok miesta ich nezobrali, lebo sa do 200 ľudí nezmestili.
2B sú 150miest, chcem vidieť z 200 tých 150 blbcov ktorí nemastúpia 😀🤦🏻‍♀️

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Ako som písala vyššie, diskusiu ukončujem, vyjadrovať sa k tomu už nebudem. Ak budem vedieť niečo nové budúci týždeň, tak to tu napíšem.

diaalex
19. jún 2023

V bode 7.2 je to jasne definované (opäť) 😉

domculaa
autor
19. jún 2023

@diaalex Divím sa, že ešte máte potrebu strácať čas hľadaním informácií a po 3 dňoch tu niečo napísať. Toto mám už dávno prečítané.

domculaa
autor
19. jún 2023

Dnes kamarátke prišiel papier, že ju neprijímajú, ale bolo tam napísané, že sa môže odvolať, čo už urobila, tak zatiaľ len pre info.

janka608
19. jún 2023

@domculaa drzim palce, potom napis aky bol vysledok. Ja som presne tiez takto chcela ist s kamoskou na vs tak ta uplne chapem 🙂

diaalex
19. jún 2023

@domculaa nehľadám, manželov spolužiak mi to poslal, ktorý tam pracuje 😉 ešte sa čudoval, že človek, ktorý nerozumie základným pravidlám sa hlási na ich školu 😀