Oplatí sa cukrársky kurz cez VaV akademy?
Ahojte dievčatá, absolvovali ste niektorá cukrarsky kurz cez VaV akademy? Oplatí sa? Ja nad tým už dlhodobo premýšľam, len neviem či do toho ísť či nie, kamarátka cez nich robila kozmetický kurz cca 3-4 roky dozadu a už vtedy sa sťažovala, že sa vôbec neprispôsobuju dobe, že sa učili úplne zastaralé techniky a nie čo je teraz v móde..
Tak neviem čo očakávať od cukrarskeho, snáď tam nebudeme robiť ružičky z marcipánu a maslové plnky 😂🫣 ak máte niekto skúsenosť poprosím vás o info ako to prebiehalo a či ste boli spokojné, či vás to niečo naučilo..
@ajam17 mam pocit, ze mas skreslene predstavy o akreditovanom kurze cukrar. Ja som pred x rokmy, cez inu agenturu absolvovala kurz cukrar. Teoreticka cast vychadza z ucebnych planov cukrar, len velmi nahustene. Cize ucis sa o surovinach, zakladnych technologiach, postupoch, hygiebe, bozp, a podobne. Prax prebieha po roznych pracoviskach, a tam je vela veci rozdielnych od pracovika k pracovisku. Ci uz pocnuc postupmy, surovinamy, trchnologiamy, uplne rozdielna produkcia, ine zameranie a podobne veci. A tie memoderne maslove plnky sa standartne pouzivaju aj dnes a v spravnom prevedeni sa aj velmi dobre predavaju.

Ja som si chcela ísť, volali mi, že nás je malo, že mám pozháňať ľudí a kurz začne za mesiac...pozháňať som známe co tiež chceli robiť cukrarcinu, niekoľko mesiacov sa mi vôbec neozvali a napísali mi za trištvrte roka ci mam teda záujem...za mna neseriozna firma...