icon

Oplatí sa študovať chemické inžinierstvo a technológie?

julia51
Dnes o 14:41

Oplatí sa v dnešnej dobe na SR vyštudovať chemické inžinierstvo, chemické technológie?

anonym_349f3d
Dnes o 15:01

prečo nie. Dcéra veľmi nad tým uvažovala. Bola to škola č.2

sjosa
Dnes o 15:05

Aj sestra to študovala, veľmi ju bavila chémia, tak to bola jasná voľba. A prečo nie? 🙂 Išla by som do toho.

julia51
autor
Dnes o 15:11

Ma to dobre uplatnenie? Kde sa da a takym odborom pracovať?

willacontella
Dnes o 17:51

Ako si predstavujes svoju pracu? Co by si chcela robit? Kde by si chcela robiť?

anonym_02530c
Dnes o 18:27

@julia51 tak ja študujem medicínsku chémiu a na fchpt stu a úprimne musím povedať, že chemické inžinierstvo je študijný odbor, kde máš najmenej chémie a čo najviac fyziky a matematiky aj najviac hodín. Od rána do večera a potom po nociach minimálne laboratórne protokoly vypracovávať, ak si génius z matematiky a fyziky.Celkovo veľmi náročné a uplatnenie na SR nič moc, respektíve také dobre platené…ja som nastavená si urobiť po škole certifikát z nemčiny a ísť do Viedne robiť do nejakej farmaceutickej firmy… ale minimálne budeš s touto školou atraktívna pre pracovný trh- hrozne málo ľudí vyštuduje ju a už teraz to mnohí moji spolužiaci vzdávajú

julia51
autor
Dnes o 20:36
@anonym_02530c

@julia51 tak ja študujem medicínsku chémiu a na fchpt stu a úprimne musím povedať, že chemické inžinierstvo je študijný odbor, kde máš najmenej chémie a čo najviac fyziky a matematiky aj najviac hodín. Od rána do večera a potom po nociach minimálne laboratórne protokoly vypracovávať, ak si génius z matematiky a fyziky.Celkovo veľmi náročné a uplatnenie na SR nič moc, respektíve také dobre platené…ja som nastavená si urobiť po škole certifikát z nemčiny a ísť do Viedne robiť do nejakej farmaceutickej firmy… ale minimálne budeš s touto školou atraktívna pre pracovný trh- hrozne málo ľudí vyštuduje ju a už teraz to mnohí moji spolužiaci vzdávajú

@anonym_02530c a napríklad odbor chemické technológie? Ten je ľahší ako chemické inžinierstvo?