icon

Oplatí sa študovať psychológiu?

21. nov 2020

Nazor?

hesova0000
Odpoveď bola odstránená
sissy27
21. nov 2020

Oplatí? Zvláštna motivácia, buď ťa to baví a máš k tomu vzťah alebo nie. Keď potrebuješ nejaký titul len aby si mala, tak sú aj jednoduchšie školy. Pri dnešnom spôsobe života budú mať dobrí psychológovia veľmi dobré uplatnenie, ale naozaj by to mal robiť len ten, kto má k tomu vzťah a nie niekto, kto chce len ryžovať.

ivasteva
21. nov 2020

Ahoj, skus si skôr zistiť aké máš po skončení možnosť uplatniť sa a aj finančne ohodnotenie. Veľa známych ,ktorí majú ukončenú psychológiu , nakoniec robia iné povolanie, lebo buď si nenašli miesto alebo bolo veľmi málo finančné ohodnotene. Podľa mňa sa skôr oplatí ísť na medicínu a venovať sa psychiatrii. Tam si dokážeš nájsť smer ,ktorý ťa bude baviť a budeš to mať oveľa lepšie zaplatene.

makova333
21. nov 2020

Co znamena oplati? Ak myslis financne, tak urcite minimalne na zaciatku budes vrazat strasne prachy do psychologickych vycvikov (to, ze skoncis skolu je pre prax a vzdelanie takmer nic), minimalne 5 rokov po skonceni skoly budes este studovat (a bude ta to stat vela penazi a casu) npr. psychoterapiu, klinicku psychologiu, skolsku psychologiu atd. (zavisi od toho co chces s tou psychologiou vlastne robit). Zhrniem, na to, aby sa ti to financne oplatilo musis byt fakt dobra a na to si musis rozsirovat vzdelanie a to vzdelanie vobec nie je zadarmo a rata sa v tisickach eur.

janinah
21. nov 2020

To nie je len skončiť vš a hurá do praxe a robím sama na seba...sesternica robila kde jaké doplnujúce vzdelania do 40tky a keby nemala manžela,ktorý ju finančne podporoval,tak žije o suchom chlebe.....ale je fakt dobrá v tom čo robí...a nie je to ľahká práca,ak napr.pracuješ s deťmi,ktoré myslia na samovraždu a s ich šialenými rodičmi....

makova333
21. nov 2020

@janinah presne tak, je to velmi narocne financne a psychicky potom prax, ktora si vyzaduje zrelu osobnost. Vela vycvikov si musis prejst sama na sebe, aby ich mohla pouzivat na klientoch.

mpg
21. nov 2020

@janinah Je to tak, že to nie je len skončiť školu a ísť do praxe, poznám jednu ktorá skončila VŠ - Mgr. a potom skúšala všeličo, až sama skončila na antidepresívach (keď sa pridružili aj rodinné problémy), teraz robí opatrovateľku v Nemecku.

janinah
21. nov 2020

@mpg ja mám psychologičku ako jednu zo šéfiek,absolútne sa nehodí na svoju pozíciu a nik nechápe ako mohla vyštudovať psychologiu,lebo s ľudmi nevie jednať ale že vôbec...takže toto musí študovať a robiť ozaj vyzretá osobnosť

alikal
21. nov 2020

poviem ti to, co by sa mne oplatilo pocut nez som to sla studovat - robit psychologa je super, ale pokial si nedorobis po skole atestacne kurzy terapie za velke peniaze a trvaju dalsie aj tri az pat rokov, tak budes robit za minimalny plat - ako skolska psychologicka som mala 550 eur v cistom dva roky dozadu. ak mas predstavu ze budes robit terapeuticku sama za seba, jedine s tymi dalsimi skoleniami a atestaciami, je to na dlhe lakte. ale ak ta bavi praca s ludmi aj za malo penazi, robit sa to da len to nie je az take ako som si predstavovala.

hettinka
21. nov 2020

Ak myslíš finančne a uplatnenie, tak nie, neoplatí.

kacena4
22. nov 2020

nechapem z akeho uhlu sa pytas? myslis to finance, poziciovo, alebo preto lebo ta to bavi a chces to robit... no napr. ak ta to bavi a chces robit s detmi tak skolsky psycholog je super praca tych v buducnosti bude urcite treba a je ich malo! ale treba vela studovat 🙂 drzim palceky v rozhodovani